Ja czytam ostatnio książki pedagogiczne.
Z racji tego że to studiuje. :)
Za dużo tytułów, by wymieniać.
Wersja do druku
Ja czytam ostatnio książki pedagogiczne.
Z racji tego że to studiuje. :)
Za dużo tytułów, by wymieniać.
Ooo!! Ja też ryję pedagogikę! Na razie ograniczam się do oficjalnych skryptów udostępnionych w ramach studiów. Natomiast z tego co czytałem wcześniej i jest ogólnie dostępne mogę polecić "inteligencję emocjonalną" Daniela Golemana. Ta książka wymiata. Niby opracowanie naukowe, a czyta się jak Sapkowskiego. Poważnie: Ostrzegam: można przegapić kolację a nawet i porę snu - tak wciągająca!Cytat:
Zamieszczone przez Neron
Polecam każdemu ... no prawie.
Te ok 18 lat trzeba mieć i minimalny chociaż pociąg do poważnych, życiowych tematów , inaczej może się wydać nieco zbyt "ciężka".
--------------
A co z pedagogiki i / lub dydaktyki poleciłbyś? Jakiś dobry ale i przystępny podręcznik? A Korczak? Moi prowadzący wychwalą go . Czytałeś może lub słyszałeś? .
--------
No to wracam do czytania "unitu" ze skryptu do dydaktyki ogólnej.
"Wojna Polska 1939" Leszka Moczulskiego. Książka robi wrażenie 880 str. Wciąga :) Polecam.
Drogi Cichociemnych, Bellona, Warszawa 2010
Bardzo ciekawa lektura. Minusem jest jedynie to, że książka ukazuje AK wyłącznie w pozytywnym świetle i w glorii zwycięstwa, tak jakby byli sami w stanie oswobodzić RP. Jednak mimo wszystko warta polecenia.
Pauli M., 12 x śmierć. Opowieść z Krainy Uśmiechu, Ar Test, Kielce 2011
Na tą książkę zwróciłem uwagę, kiedy w Angorze zaczęły pojawiać się z niej przedruki. Ciekawa, ukazująca Krainę Uśmiechu od tej gorszej, ciemnej strony. Również warta polecenia lektura.
"Ostatnie Życzenie" Andrzeja Sapkowskiego.
Aronson - Człowiek: istota społeczna.
W końcu się doczekałem i w moje łapki wpadło Metro 2033. Już na początku czuć bardzo fajny klimat.
Potem Glukhowski za bardzo daje ponieść się fantazji ale mimo wszystko i tak dobrze się to czyta. Wg mnie najlepsza książka z serii :)Cytat:
Zamieszczone przez Aro137
Ślimak na zboczu Strugacckich, trochę przypomina mi stylem Pratcheta.
Kończę drugą część "Tańca ze smokami" z PLiO. Dla mnie bomba, lepsze niż pierwsza część, do tego za 75% ceny kupiona. Błyskawicznie pochłaniam, co mnie nie cieszy.