W tym najnowszym filmiku o pladze zombi, najciekawszy moment to 0,51 minuta, kiedy widzimy lordów i bohaterów imperium.
Wersja do druku
W tym najnowszym filmiku o pladze zombi, najciekawszy moment to 0,51 minuta, kiedy widzimy lordów i bohaterów imperium.
Poprawilem swojego posta-sa tam linki do screenow z lordami i bohaterami.
W zwiazku z tym mam male pytanie-skoro CA potwierdzilo ze nie bedzie limitu armi tak jak w Rome II czy Attylli ,ale jednak kazda armie musi prowadzic lord/bohater to bardzo kiepsko to narazie wyglad.Dla Impeirum jest tylko 9 /lorodowie plus bohaterowie/ a dla Wampirow tylko 8 miejsc na armie.A co jesli ktorys lord zginie?Genialny pomysl CA-chcesz miec wiecej armi na mapie w single-kup sobie DLC z lordami...No chyba ze to ja cos zle zrozumialem i bedzie to troche wygladac inaczej.
Bohater to generał ze starych total warów nazwali tak bo to fajnie brzmi.
Źle zrozumiałeś, chyba.
Oprócz LL mają być jeszcze zwykli randomowi lordowie, w przypadku imperium to:
Legendarni Lordowie:
- Cesarz Karl Franz
Bonus frakcyjny: "Dziedzic Sigmara" – Łatwiejsza i tańsza rekrutacja i budowa wielkich armii.
- Balthasar Gelt (Kolegium Metalu)
Bonus frakcyjny: "Koło Magii" – Tańsza budowa magicznych szkół i rekrutacja magów.
Lordowie:
- Generał Imperium
To jego mieliśmy w tym filmiku i on będzie nie limitowany.
A dla wampirów:
Legendarni Lordowie:
-Mannfred von Carstein - wojownik/mag (Lider Rasy)(Magia Wampirów/Magia Śmierci) - starożytna przebiegłość: Armia dowodzona przez Mannfreda zużywa mniej ruchu na mapie kampanii, a Grobowa Straż i Czarni Rycerze są tańsi w utrzymaniu.
-Heinrich Kemmler - mag (Magia Wampirów) - Liszmistrz: Koszt pozyskania martwych przez Kemmlera jest mniejszy (mniej Mrocznej Magii wymaganej do wskrzeszenia jednostek) i nekromanci są tańsi w utrzymaniu.
Lordowie:
-Mistrz Nekromanta
-Lord Wampirów
Więc się zgadza.
Generałów możesz mieć na pęczki.
Fajnie, że pokazali te ekrany z przed bitwą. Można wyciągnąć parę wniosków:Ekrany jak w Atylli po lekkim liftingu, armia ustawiona na 10000 i 40 jednostek tak jak w Atylli, generalnie wszystkie opcje wyglądają jak w Atylli, zresztą tak jak zapowiadal, choć to i tak trochę zawód, że nie ma żadnych dodatkowych możliwości dopasowanych do nowej odsłony gry. Nigdzie nie widać opcji dodania wierzchowca lordom czy bohaterom, mam nadzieję, że będzie taka przy upgradzie jednostek, jak nie to dla mnie to duży minus. Osobiście podejrzewam, że będzie to z góry narzucone czy dany lord bohater biega na piechotę czy dosiada wierzchowca. Na oko jest jakieś 12-16 map do multi to bardzo dobry wynik, te dwie, te 2 które widzieliśmy fajne i klimatyczne.Mnie osobiście intryguje czy będą jakieś limity na bohaterów. Widzę, że kosztują tyle co lepsza jednostka. Złożenie całej armii z bohaterów wydaje mi się jakieś takie dziwne.....
Mi się wydaje że wierzchowce będą na samym dole w osobnej kategorii, coś jak przeszkody terenowe. Tylko przy takim rozwiązaniu jeszcze bardziej wzrosła by cena takiego bohatera/lorda.
Karl Franz kosztuje, aż 1500, pewnie dlatego, że siedzi na gryfie :) W kampanii będzie wszytko jak należy, tu pewnie poszli na skróty. A mogli dodać bohaterów w kilku wersjach i też by było dobrze. Oczywiście, że koszt byłby większy, ale możliwości taktyczne także :)
Karl Franz kosztuje 1500 bo jest przywódcą frakcji i jest OP. Mounta będzie można pewnie dodać w zakładce Equipment, nie zdziwiłbym się gdyby była tam jeszcze opcja dodania artefaktów. Nie po to narobili tyle tych mountów żeby blokować możliwość ich wyboru w normalnej bitwie.
Ja uważam że multi na młotku nie będzie istnieć w takiej formie jak na poprzednich częściach. Będzie raczej do zabawy, niż do turniejowych zmagań.
Choć zawsze mogę się mylić, nie doceniając chłopaków pracujących nad grą.
Zakładka equipment zarezerwowana była dla pułapek itp w Atylli, a ponieważ interfejs jest identyczny podejrzewam, że nie będzie tam takiej opcji. Stąd moja obawa, że te wszystkie fajne rzeczy, o których piszesz zarezerwowane są dla kampanii.
Gra, która powstała na podstawie gry bitewnej, powinna mieć przynajmniej taki tryb multi, żeby zadowolić fanów gry bitewnej, a tak nie jest. Shogun 2 pokazał jak można pogodzić interesy graczy single i multi. Nie ma customizacji jednostek czy awatara, który idelanie pasuje do świata młotka, to jest bardzo słabe. CA strzela sobie w stopę wydając produkt oparty na grze multi w którym komponent multi jest tak generyczny. Nie wiem jak można pisać, że to tylko gra, a nie bitewniak. A bitewniak to co, malowanie ludzików, wycinanki...... Gra to gra powinna być dobra w każdym aspekcie.
Nie pisz posta pod swoim postem w krótkim odstępie czasu. Zamiast tego używaj opcji "edytuj". Upomnienie. Posty połączyłem.
Asuryan.
Ja też uważam że każdy tryb powinien być zrobiony jak najlepiej, po prostu nie wierzą w to że CA zrobi to dobrze, nie przy ich angielskich metodach pracy. Znaczy jak natrafisz na opór to wywal.
Oblężenia są tego przykładem, ale tam może się to sprawdzić, bo coś nie widzę by si było mądrzejsze.
Ja gram w karcianą wersje młotka i po każdej partii chcesz rewanżu.
Gdyby chcieli pogodzić wszystkich graczy, to daliby po prostu jednostki od 4 do 8 edycji bitewniaka włącznie. Argumenty "nie ta edycja, kto w to gra, mamy 8 edycję" są dla mnie żałosne. Lubię to uniwersum i nie zdzierżyłbym, gdyby tylko 8 edycję dali. Pod względem fabuły gra przede wszystkim singlowa wg mnie jest.
Moje odczucia są takie, że gra ich na ten moment przerosła, przesunięcie premiery nie jest przypadkowe, rozmienili się na drobne, Arena, Kingdoms, dlc do Atylli. Całą uwagę skupili na kampanii i oby była dobra na tyle, żeby kolejne części się sprzedały i był czas, żeby grę doszlifować. Nie mam wielkich oczekiwań, ale fajnie by było, żeby w tym kilkuletnim ciągu dlc, które nas czeka jedno poświęcone by było trybowi multi - customizajca jednostek, awatar, porządne rankingi i inne dodatkowe opcje multi, może coś dla klanów.
W sumie to Arroyo ma rację. Patrząc na 8 edycję, i tylko ją, to fani Bretonni jej by nie dostali, i inny nacji których nie ma w 8 edycji. Myślę że ta gra, powinna być głównie pod singla, ze sporą ilością kampanii historycznych, no i oczywiście możliwością grania, wszystkimi rasami, nawet za lat kilka.
ares354
Z Bretonnią to jest trochę inna sprawa. Frakcje jak Kislev czy Estalia miały swoje kodeksy i modele, ale na stronie Games Workshop były one już dość długo niedostępne. Za to kodeks Bretonni, jak i jej modele, można było normalnie kupić i były dopuszczane na wszelkich turniejach, w przeciwieństwie do frakcji wcześnej przeze mnie wymienionych.
Swoją drogą nowy filmik który nic nie pokazuje, a przyciąga uwagę.
- Katedra wampirów wygląda świetnie, tak samo jak ta wielka wieża u Orków. Aż mnie boli że tylko minimalne ustawienia uciągnie mój komp (zdaje sobie sprawę że to jest podrasowane).
- Znowu w śród grywalnych pokazują Bretonię.
- Księstwa graniczne tez się pojawiają, ale tylko z nazwy.
Estalia ma tylko fanowski AB. W trzeciej edycji były ze 2 jednostki tej frakcji. Kislev z kolei miał broszurkę imitującą AB w 6 edycji.
Co do multi - nie mam nic przeciwko - sam gram w ten tryb, ale sądzę, że Warhammer TW nie będzie przyjazny dla graczy multi, choćby przez to, że jest dużo bardziej zaawansowaną grą niż byle TW, w którym nie mamy magii, jednostek latających etc. - za dużo do ogarniania jest dla przeciętnego gracza, tym bardziej multiplayerowca.
Z Warhammerem Fantasy jest tak, że już go nie ma. Jest AoS, masz 4 bogów choasu, a jednym z nich jest Great Horned Rat, bo kto lubi Slaanesh'a, itp. Mają licencję od GW. Ale robiąc jednostki opierając się na AB z 8 edycji, nie ma Bretonni. Z tym co piszesz racja jest, ale i co z tego? To gra. Gdyby GW, wszedł na rynek gier jak z W40k, nie uśmiercili by Fantasy. Ale uśmiercili, gra dzieje się przed samym End Times, i może będzie kampania Strom of Chaos. Ale każdy fan tego uniwersum będzie chciał po ulubionych nacjach, grać innymi. I jakoś nie chce Mi się wierzyć, że CA odpuści, Kislev, Krasnali Choasu, i kilka innych, tylko dlatego że GW nie zrobiło AB do 8 edycji.
A czy to ważne której??? Ważne by byłą i to była grywalna.
A jak wam się podoba miasto Księstw Granicznych? pokazane w 0,43 minucie?
I pytanie jest takie to że pojawiło się w tym filmiku znaczy że KG jest bliżej do bycia nacją grywalną?
Ot typowa wiocha uzurpatorów z armią podstawową Bretonnii i Imperium. A co do tego, czy Księstwa Graniczne winny być dodatkową frakcją? Wg mnie nie - po prostu będzie to frakcja do bicia dla Orków.
Może i do bicia ale ja takich chcę.
Ja chcę jak najwięcej nacji/ras do zabawy, a ich siła jest mi obojętna.
W tym filmiku nie pojawiły się nacje takie jak Kislev, Estalia i Tilea.
Więc stawiam że KG i Bretonia będą jednymi z pierwszych które się ukażą po premierze, pytanie tylko czy jako dlc czy flc.
Ale ja nie twierdzę że tak nie będzie. Robią grę o uniwersum które jest już skończone, i mogą z ponad 20 lat zrobić co im się podoba, i dodać to na co pozwoli im licencja GW. I czy to będzie armia z 4 edycji, czy z 8 to już ich brożka. Wiem jedno, to co im przyniesie zysk, zostanie dodane do gry, nawet bez aktualnego AB.
Na dobrą sprawę to CA pewnie może robić co im się podoba. Jako core przyjmą sobie 8 edycje a resztę mogą pozbierać z resztek po poprzednich edycjach.
Nareszcie...na ostatnim filmiku zostały pokazane szarże z prawdziwego zdarzenia. Faktycznie je poprawili. Biedne gobliny :)
No i to się nazywa szarża,bardzo duży plus :),mam nadzieję że przy starciu kawa vs kawa też będzie ukazany impet zwłaszcza gdy na przykład demisie wbiją się w gobliny na wilkach :)
Ja bym chciał zobaczyć wreszcie prawdziwe szarże w TW, a nie symulator kręgli z fizyką z księżyca ; P Może kiedyś doczekamy się tego, że jazda będzie faktycznie tratować, a jeźdźcy dźgać.
Oj tam,przynajmniej ukazali impet :P,dużo lepsze to niż gdy jazda stawała w szeregach piechoty ;)
Tak, chociaż trochę przedobrzyli teraz ; P Ale to akurat łatwe do naprawy w plikach.
Pamiętaj że to były opancerzone demigryfy wbijające się w małe zielone gobliny :P. To trochę tłumaczy ten efekt,choć fakt,mimo to jest nieco przerysowany
Biorąc pod uwagę różnice we wzroście to małe gobliny powinny zostać pod szponami demigryfów, a nie wylecieć w powietrze : D I tak znając życie wszystkie będzie zależało od tego, czy np w trakcie szarży ktoś się nie zahaczy o inną jednostkę i wyjdzie jak zwykle ;D Akurat CA ma tą smutną tendencję do popadania w skrajność, bo albo zrobią tak, że efektów szarży nie widać, albo tak, że jest aż za bardzo "widowiskowo". Chociaż i tak nic nie przebije jak w ETW dla zabawy zrobiłem husarię, która przed szarżą oddaje salwę z pistoletów strzelających kartaczami, które wybuchają jak granaty artyleryjskie ;D
Pełna zgoda,jednak jak mówiłem,z dwojga złego wolę taką przesadę niż grząźnięcie w szeregach jakiejś lekkozbrojnej piechoty :)
PS: Co do husarii to nawet nie wiedziałem ze tak się da,tutaj będzie nawet większe pole do popisów xD
Oj wiele rzeczy się da ogarnąć :D Jak tylko patche się w miarę ustabilizują to biorę się za moje przeróbki do Warhammera, jednak łańcuchy realizmu aż tak nie trzymają jak przy modach dla których robię balans, więc nudy nie będzie :)
Owszem,można bardziej puścić wodze fantazji :),ale za to problem jest taki że ma nie być wsparcia dla modderów,może jeszcze się z tego wycofają ale nie zanosi sie na to póki co....