Strona 183 z 267 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 821 do 1 830 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez bukson98 Zobacz posta
    ares354
    Z Bretonnią to jest trochę inna sprawa. Frakcje jak Kislev czy Estalia miały swoje kodeksy i modele, ale na stronie Games Workshop były one już dość długo niedostępne. Za to kodeks Bretonni, jak i jej modele, można było normalnie kupić i były dopuszczane na wszelkich turniejach, w przeciwieństwie do frakcji wcześnej przeze mnie wymienionych.
    Z Warhammerem Fantasy jest tak, że już go nie ma. Jest AoS, masz 4 bogów choasu, a jednym z nich jest Great Horned Rat, bo kto lubi Slaanesh'a, itp. Mają licencję od GW. Ale robiąc jednostki opierając się na AB z 8 edycji, nie ma Bretonni. Z tym co piszesz racja jest, ale i co z tego? To gra. Gdyby GW, wszedł na rynek gier jak z W40k, nie uśmiercili by Fantasy. Ale uśmiercili, gra dzieje się przed samym End Times, i może będzie kampania Strom of Chaos. Ale każdy fan tego uniwersum będzie chciał po ulubionych nacjach, grać innymi. I jakoś nie chce Mi się wierzyć, że CA odpuści, Kislev, Krasnali Choasu, i kilka innych, tylko dlatego że GW nie zrobiło AB do 8 edycji.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    Z Warhammerem Fantasy jest tak, że już go nie ma. Jest AoS, masz 4 bogów choasu, a jednym z nich jest Great Horned Rat, bo kto lubi Slaanesh'a, itp. Mają licencję od GW. Ale robiąc jednostki opierając się na AB z 8 edycji, nie ma Bretonni. Z tym co piszesz racja jest, ale i co z tego? To gra. Gdyby GW, wszedł na rynek gier jak z W40k, nie uśmiercili by Fantasy. Ale uśmiercili, gra dzieje się przed samym End Times, i może będzie kampania Strom of Chaos. Ale każdy fan tego uniwersum będzie chciał po ulubionych nacjach, grać innymi. I jakoś nie chce Mi się wierzyć, że CA odpuści, Kislev, Krasnali Choasu, i kilka innych, tylko dlatego że GW nie zrobiło AB do 8 edycji.
    Bretonnia będzie na podstawie 6 edycji bitewniaka.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A czy to ważne której? Ważne by byłą i to była grywalna.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    A czy to ważne której? Ważne by byłą i to była grywalna.
    Oczywiście, że ważne. Na podstawie tego, na której edycji robią jednostki można łatwo wywnioskować, co partacze z GW usunęli, bo "nikt nie gra tymi figurkami".

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    A jak wam się podoba miasto Księstw Granicznych? pokazane w 0,43 minucie?

I pytanie jest takie to że pojawiło się w tym filmiku znaczy że KG jest bliżej do bycia nacją grywalną?

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ot typowa wiocha uzurpatorów z armią podstawową Bretonnii i Imperium. A co do tego, czy Księstwa Graniczne winny być dodatkową frakcją? Wg mnie nie - po prostu będzie to frakcja do bicia dla Orków.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Może i do bicia ale ja takich chcę.
    Ja chcę jak najwięcej nacji/ras do zabawy, a ich siła jest mi obojętna.

W tym filmiku nie pojawiły się nacje takie jak Kislev, Estalia i Tilea.
    Więc stawiam że KG i Bretonia będą jednymi z pierwszych które się ukażą po premierze, pytanie tylko czy jako dlc czy flc.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Bretonnia będzie na podstawie 6 edycji bitewniaka.
    Ale ja nie twierdzę że tak nie będzie. Robią grę o uniwersum które jest już skończone, i mogą z ponad 20 lat zrobić co im się podoba, i dodać to na co pozwoli im licencja GW. I czy to będzie armia z 4 edycji, czy z 8 to już ich brożka. Wiem jedno, to co im przyniesie zysk, zostanie dodane do gry, nawet bez aktualnego AB.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Na dobrą sprawę to CA pewnie może robić co im się podoba. Jako core przyjmą sobie 8 edycje a resztę mogą pozbierać z resztek po poprzednich edycjach.
    Si vis pacem, para bellum

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    Kolego ale Warhammer dalej jest. AoS to nawet nie jest bitewnak tylko skok w bok.
    Mój poprzedni nick to Adrian15o

Strona 183 z 267 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów