Przeczytałem drugi tom wiedźmina-super; w najbliższym czasie muszę nabyć trzeci tom. Za sprawą znajomego zacząłem czytać Snajper. Opowieść komandosa Seal Team Six, ciekawie się zapowiada.
Wersja do druku
Przeczytałem drugi tom wiedźmina-super; w najbliższym czasie muszę nabyć trzeci tom. Za sprawą znajomego zacząłem czytać Snajper. Opowieść komandosa Seal Team Six, ciekawie się zapowiada.
Kiedy skończysz czytać napisz coś więcej o niej ok? :)Cytat:
Zamieszczone przez Aro137
Dobra, jak przeczytam to napisze co nie co :)
Archipelag GUŁag - A. Sołżenicyn
Na prawdę polecam jeśli ktoś nie zna a lubi lekturę przesączoną sarkazmem ^^
Ruszyłemw końcu Grę o Tron i tak mnie wciągnęło, że kosztem nauki dość szybko pochłonąłem i zabrałem się za następną. Naprawde nie można powiedzieć, żeby seria była przereklamowana, choć teraz jakoś straciła taki stopień zainteresowania z mojej strony jak pół miesiąca temu. Wątki niby nadal ciekawe, ale jakoś tylko o Tyrionie chce mi się czytać, a najgorsza jest Dantes (czy jak jej tam i Arya).
Mało czytam fantastyki, ale mimo wszystko serię można spokojnie obok wiedźmina i inkwizytora postawić.
Obecnie kończę IX część Malazańskiej Księgi Poległych pt. "Pył Snów". Szkoda że do końca serii została mi tylko jedna część.
Polecam wszystkim, którzy lubią rozbudowane światy fantasy :)
Nie było mnie jakiś czas na forum a książkę już przeczytałem, choć myślę że pewnie już ja nabyłeś :)Cytat:
Zamieszczone przez hyperboria11
Akurat w książce zawarte jest to co chciałem otrzymać. Opis "etapu początkowego komandosa" jak i same walki m.in Irak oraz Somalia (Helikopter w ogniu ten drugi obszar działań prezentuje) jak i życia prywatnego. Od nie dawna interesuję się tymi operacjami wojskowymi i tym okresem i dla mnie jest miodzio :) Jednak mam wrażenie, że jest to tak prezentowane jakoby USA było najlepszym państwem, takie przynajmniej odniosłem wrażenie.
Polecam
A ja ostatnio zakupiłem i przeczytałem w jeden wieczór :(..."Metro 2033 Do Światła". A.Diakowa
Polecam do książkę wszystkim fanom Post-Apcto .Większość akcji dzieję się na powierzchni w ruinach Petersburga co skutkuje napotkaniem większej ilości mutantów :P czyli tego czego mi najbardziej brakowało w M34 .Bardzo dobra książka choć krótka[314 stron +Ewangelia według Artema].A tak poza tym niedawno skończyłem wszystkie wieśki :) .
P.S Ewangelia jest epilogiem M33,warto przeczytać wyjaśnia kilka wątków :)
P.S 2: W Empiku jest promocja na książki z "Metra" kupujesz jedną a drugą masz o 20% taniej ;).
Nie mam ostatnio czasu na czytanie i zaopatrzyłem się na jakiejś promocji w kilka pozycji więc jeszcze nie zakupiłem. Tego się właśnie trochę obawiałem, że będzie to książka czytana przez pryzmat "stars and stripes" :?Cytat:
Zamieszczone przez Aro137
Simić P., Tito. Zagadka stulecia, Wydawnictwo Dolnośląskie, Wrocław 2009 - Rzeczowe podejście do biografii, kilka nowych, wygrzebanych dokumentów, trochę zdjęć i... to wszystko. Nie jest złe jednak do P. Greena mu daleko.
Po dosyć ciekawych "Nowożytnych najemnikach" W.Urbana biorę się za "Europę wojen 1914-1945" Jerzego Holzera którą otrzymałem na Boże Narodzenie :lol: