Cytat:
Edytuje bo obejrzałem nowy odcinek GoT i czyzbyśmy mieli nowe informacje? Chodzi mi o "wite walkers". W książce nie wiadomo nic poza tym co pojawiło się do tej pory, a tutaj taka niespodzianka! Albo to wątek z nowej książki, albo panowie wykorzystują wiedzę przekazaną im przez Martina;) Bo nie jest tajemnicą, że Martin, na wypadek swojej śmierci, zdradził twórcom jak się kończy gra o tron.
"Wite walkers"? To jakaś nazwa własna czy chodziło o białych?
http://hatak.pl/artykuly/hbo-przypad...r-z-gry-o-tron Co nieco chyba jednak z książki wiadomo. Wygląda na to że poznaliśmy głównego z "Nazguli" ;). Przy okazji nasunęło mi się że Bran swoją historią zaczyna przypominać Frodo, mam wrażenie że koniec końców może mieć właśnie do odegrania taką rolę niepozornego hobbita który ratuje sytuację. Choć znając dotychczasowe losy bohaterów i konieczność skracania wątków to może Inni zjedzą go przy okazji.
Dziwi mnie ten motyw z tymi renegatami, nie pamiętam czegoś takiego z książki. Z tego co pamiętam to Snow chciał się wybrać na północ żeby uratować dzikich przed śmiercią, ale to dopiero chyba w Tańcu ze Smokami. Żeby Bran dostał się do niewoli też nie pamiętam. Wygląda na to że twórcy postanowili jakoś dać nowy wątek który połączy ścieżki bohaterów które w książce się nie przecięły. Dodatkowo dają elementy których w sadze jeszcze nie było, mam nadzieję że nie okaże się że twórcy trafią w ślepą uliczkę. W końcu póki co sezon ma niezłe tempo, z kolejnych książek jednak trudniej raczej będzie takie wycisnąć.
Mieliśmy już Sama i kruki, teraz mamy nowy (chyba że o czymś zapomniałem) wątek z Branem. Czyżby twórcy zrezygnowali z postaci tego jakiegoś "Nie-Innego" który jak niektórzy mniemali miał być tym wujkiem-zwiadowcą? W końcu z nietypowych postaci to powinniśmy chyba właśnie poznawać niego a nie tego Nocnego Króla.