Strona 48 z 161 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1605

Wątek: Seriale

marengo
    Gość
    Autorem Wikingów jest Michael Hirst, który ma też na swoim koncie m.in. Tudorów i Rodzinę Borgiów, to i nic dziwnego że realizując kolejny serial wykorzystali elementy kostiumów z wcześniejszych produkcji osadzonych tematycznie w XVI wieku. Nawiasem mówiąc, dałem drugą szansę Wikingom i zacząłem oglądać kolejny sezon. Jestem pod wrażeniem opowiadanej historii, choć jedna rzecz zaskoczyła mnie negatywnie. Jest do przewidzenia, że odtrącony ambitny sojusznik będzie...

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    A jak dla mnie to bardzo dziwne, że ktoś kto już ma doświadczenie w tworzeniu seriali "historycznych" albo lepiej, nawiązujących do historii wplata takie katastrofalne błędy! Jak pierwszy raz zobaczyłem ten "nowy" hełm to myślałem, że to ulepszona wersja hełmu gwardzistów z dodanym daszkiem
    Generalnie ten sezon Vikingów jest dużo lepszy od na prawdę słabiutkiego pierwszego. Wprawdzie nadal mamy masę błedów (ale powiedzmy, że to nie jest dokument więc luzuję), przewidywalną akcję i masę niedociągnięć w scenariuszu ale da się to nawet przyjemnie obejrzeć Mam tylko nadzieje, że ubiją Flokiego, bo przez tego przerysowanego osła serial traci dość sporo (inna sprawa, że nie ma go aż tak wiele). No i jeszcze Ragnara mogliby ukatrupić, albo niech chociaż zmienią w 3 sezonie scenarzystę bo udało im się stworzyć najbardziej pipkowatą i nietrzymającą się kupy postać w serialu.
    No i gdzie są cycki? :<

Edytuje bo obejrzałem nowy odcinek GoT i czyzbyśmy mieli nowe informacje? Chodzi mi o "wite walkers". W książce nie wiadomo nic poza tym co pojawiło się do tej pory, a tutaj taka niespodzianka! Albo to wątek z nowej książki, albo panowie wykorzystują wiedzę przekazaną im przez Martina Bo nie jest tajemnicą, że Martin, na wypadek swojej śmierci, zdradził twórcom jak się kończy gra o tron.
    Ostatnio edytowane przez Volomir ; 28-04-2014 o 13:08

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Tu mnie załamaliście...Kiedyś podobny kwiatek widziałem w 13 Wojowniku:

Ale jeżeli po kilkuset latach gladiatorski hełm jakimś cudem mógł trafić w ręce X-wiecznego wojownika, to wstecz nie da rady.... Ale i tak w długi weekend zaczynam oglądać (bodaj 1 maja ostatni odcinek sezonu, łyknę jednym haustem...)

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Spoiler: 
    Edytuje bo obejrzałem nowy odcinek GoT i czyzbyśmy mieli nowe informacje? Chodzi mi o "wite walkers". W książce nie wiadomo nic poza tym co pojawiło się do tej pory, a tutaj taka niespodzianka! Albo to wątek z nowej książki, albo panowie wykorzystują wiedzę przekazaną im przez Martina Bo nie jest tajemnicą, że Martin, na wypadek swojej śmierci, zdradził twórcom jak się kończy gra o tron.
    "Wite walkers"? To jakaś nazwa własna czy chodziło o białych?

http://hatak.pl/artykuly/hbo-przypad...r-z-gry-o-tron Co nieco chyba jednak z książki wiadomo. Wygląda na to że poznaliśmy głównego z "Nazguli" . Przy okazji nasunęło mi się że Bran swoją historią zaczyna przypominać Frodo, mam wrażenie że koniec końców może mieć właśnie do odegrania taką rolę niepozornego hobbita który ratuje sytuację. Choć znając dotychczasowe losy bohaterów i konieczność skracania wątków to może Inni zjedzą go przy okazji.

Dziwi mnie ten motyw z tymi renegatami, nie pamiętam czegoś takiego z książki. Z tego co pamiętam to Snow chciał się wybrać na północ żeby uratować dzikich przed śmiercią, ale to dopiero chyba w Tańcu ze Smokami. Żeby Bran dostał się do niewoli też nie pamiętam. Wygląda na to że twórcy postanowili jakoś dać nowy wątek który połączy ścieżki bohaterów które w książce się nie przecięły. Dodatkowo dają elementy których w sadze jeszcze nie było, mam nadzieję że nie okaże się że twórcy trafią w ślepą uliczkę. W końcu póki co sezon ma niezłe tempo, z kolejnych książek jednak trudniej raczej będzie takie wycisnąć.

Mieliśmy już Sama i kruki, teraz mamy nowy (chyba że o czymś zapomniałem) wątek z Branem. Czyżby twórcy zrezygnowali z postaci tego jakiegoś "Nie-Innego" który jak niektórzy mniemali miał być tym wujkiem-zwiadowcą? W końcu z nietypowych postaci to powinniśmy chyba właśnie poznawać niego a nie tego Nocnego Króla.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Co do Wikingów, to nie uważacie, że Król Horik głupio zrobił, że pozwolił zaszlachtować jarla Borga?. W końcu był on jedyną przeciwwagą dla Ragnara... No ale Horik do przesadnie bystrych nie należy i jeżeli Ragnar wpakuje mu kiedyś topór w plecy, to dostanie on to, na co zasłużył... Ciekawe, ale na kolejną charyzmatyczną postać w serialu wyrasta król Egbert... Zobaczymy
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Co do Wikingów, to nie uważacie, że Król Horik głupio zrobił, że pozwolił zaszlachtować jarla Borga?. W końcu był on jedyną przeciwwagą dla Ragnara... No ale Horik do przesadnie bystrych nie należy i jeżeli Ragnar wpakuje mu kiedyś topór w plecy, to dostanie on to, na co zasłużył... Ciekawe, ale na kolejną charyzmatyczną postać w serialu wyrasta król Egbert... Zobaczymy
    Zacznijmy od tego, że tam nikt do przesadnie bystrych nie należy. Horik, Ragnar, wszyscy po tych samych pieniądzach tak na prawdę. Jedynie wspomniany przez Ciebie Egbert coś sobą prezentuje, chociaż wysłanie króla jako zakładnika to (bez planu zabicia go) to dla mnie idiotyzmXD

Co do gry o tron

Spoiler: 
    no przecież oni się nzywają "white walkers", "others" itd. chyba że czepiasz sie literówki W polskiej wersji to inni. No Bran coś na pewno wywinie, szczególnie że spiknął się z tymi leśnymi ludźmi (tak się nazywali bo nie pamiętam?).

Ten wątek scenarzyści rzeczywiście pomieszali, także nie wiem co z tego wyjdzie, bo ani od strony Brana ani Snowa tak to nie wyglądalo.

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Wrzucajcie może teksty o Wikingach i innych serialach też do spoilerów?

Spoiler: 
    no przecież oni się nzywają "white walkers", "others" itd. chyba że czepiasz sie literówki W polskiej wersji to inni. No Bran coś na pewno wywinie, szczególnie że spiknął się z tymi leśnymi ludźmi (tak się nazywali bo nie pamiętam?).

Ten wątek scenarzyści rzeczywiście pomieszali, także nie wiem co z tego wyjdzie, bo ani od strony Brana ani Snowa tak to nie wyglądalo.
    Nazywali się chyba Dziećmi Lasu. Co do literówki to myślałem że może tych 12/13 dostało jakąś specjalną nazwę .

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Jeny, nie przesadzajmy z tymi spoilerami Rozmiem, że to nie fajne jakby ktoś godzine po emisji odcinka wbił się na forum i napisał "omg omg ten i ten ginie", ale nie przeginajmy w drugą stronę. Wchodząc tu powinno się mieć świadomość, że będzie się gadało o wydarzeniach i rzeczach wokół seriali. Jakieś głębsze rozkminy to jeszcze.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Pierwszy odcinek nowej serii wzbudzil tylko moj apetyt na kolejne epizody "Penny dreadful"
    https://www.youtube.com/watch?v=YFXHfEqMcis

Ponadto staram sie jak moge temperowac swoja ciekawosc w drugim sezonie "The Carnivale"
    https://www.youtube.com/watch?v=OTI2-D6uFc4

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Jak wrażenia z finału sezonu Vikingów ?
    Popraw podpis

Strona 48 z 161 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni