Cytat:
@ Ile zamachów ma mieć jeszcze miejsce? @
Zamachy będą nie tak długo jak będą przybywać imigranci tylko jak długo będzie funkcjonować islam w swej radykalnej postaci. I jak długo na świecie będą żyć idioci, którzy skrajnym postawom będą ulegać.
No to w takim razie to się nie skończy i naszą jedyną obroną nadal będą łańcuszki na facebooku.
Cytat:
@ Ile dzielnic muzułmańskich, które nie chcą się integrować ma jeszcze powstać? @
Zwracałem uwagę właśnie na to by takie dzielnice NIE POWSTAWAŁY. One są efektem multi-kulti i przejawem klęski tej polityki.
To klęska polityki polegającej na zintegrowaniu muzułmanów, którzy nie chcą się integrować i wolą żyć według zasad krajów z których uciekli.
Cytat:
@ Ile nieudanych programów integracyjnych ma się zmarnować? @
??? A ile było realizowanych? Bo poza podejściem multi-kulti to ja sobie żadnego większego programu (a właściwie programów bo coś takiego było realizowane w eóżnych postaciach) nie przypominam. Bo problem polega właśnie na tym, o czym wspominałem, że takich programów NIE MA.
Na to idą miliony mój drogi. Korzystają z nich wszyscy, tylko muzułmanie się buntują. Chociażby ostatnia fala uchodźców. W Niemczech dostawali kursy językowe, żeby móc pracować. Poszła gruba kasa, a skorzystało? Znikomy procent. Cała Francja, Szwecja opiera się na programach integracyjnych, językowych, kursach zawodów... I nic. Tych programów jest ZA DUŻO i one NIC NIE DAJĄ! Ten znikomy procent to za mało.
Cytat:
@ Ile socjalnych mieszkań zostanie jeszcze zdewastowanych? @
Socjalne mieszkania mają to do siebie, że są przeznaczone dla ludzi specyficznych, nie do końca sobie radzących z życiem. I są one, jeżeli jż, dewastowane przez takowych a nie przez imigrantów. to, że wśród imigrantów jest relatywnie bardzo dużo owych nie dających sobie rady z życiem to już odrębna sprawa - ale o tym właśnie piszę jak i o tym, że dużą winę za to ponosi właśnie multi-kulti. Tak czy inaczej - nie mylmy pojęć.
Jak zwał tak zwał. To co dzisiaj mamy to próby integracji, i to straszne, bo integracji na poziomie "przestrzegajcie naszych praw". ABSURD! I problemem jest to, że obywatelom często ciężko jest dostać mieszkanie socjalne a imigranci dostaje praktycznie od ręki.
Cytat:
??? A mamy jakieś odbierać? W państwie demokratycznym każdy winien mieć dokładnie takie same prawa. A patologie brały się nie tyle z nadmiernych praw ile z nieuzasadnionej tolerancji dla łamania/naruszania praw istniejących przez owych imigrantów o odmiennej kulturze i odmiennych wartościach (co znów było/jest efektem nieodpowiedzialnej polityki multi-kulti).
Masz od groma siewców nienawiści i nic się z nimi nie dzieje. W Anglii pojawił się motw deportowania jednego z nich. CHyba po 10 latach. A te molestowania w Kolonii? Albo w Szwecji? Rządy próbuja udawać że problemu nie bo nie chcą nikogo urazić. To są te prawa.
Cytat:
A gdzie tu widzisz, choćby na tym forum, "poprawność polityczną"? Gdzie jest "poprawność polityczna" w postawie która uznaje tylko rozwiązanie skrajnie emigranckie? To przegięcie w drugą stronę, które skończy się takimi samymi (w swej skali, bo w sensie dosłownym problemy będą inne) problemami.
Serio? Posłuchaj co mówią rządzący, czego w telewizji nie można powiedzieć. Dziewczyny atakują na francuskiej plaży babkę w bikini - nie możesz powiedzieć że to muzułmanki bo to przecież przypadek. Molestowania w Niemczech? Nie to nie imigranci. Itd. itd.
Cytat:
@ To nie działa - prosta piłka. Europa cały czas próbuje ich zintegrować na siłę, ale oni nie chcą! @
Chyba się nie rozumiemy. Bo według mnie Europa nawet nie próbowała ich zintegrować. A generalnie to w ogóle się nie przejmowała problemem, który został zauważony dopiero od kilku lat. O czym świadczy skala migracji - takiej masy imigrantów nikt nie jest bowiem w stanie zintegrować.
No nie rozumiesz, wybitnie. Cały system opiera się na próbach (nieudanych) integracji.
Cytat:
Gdyby ktoś na siłę integrował Cię do odmiennej kultury pozwoliłbyś na to?
Nie, mówimy tutaj o integracji na poziomie: jesteś u nas, przestrzegaj naszych praw. Tego nie było, nie ma i jak tak dalej pójdzie to tak będzie.
Poza tym serio, ciężko mi uwierzyć w jakieś dobro ludzi podążających za zbrodniczą książką Koranem.