Serio? U mnie na obu AI się blokuje i nic nie robi. W dodatku na youtbue oglądałem jak gra jakiś gość na oryginalnym AI z moda i też sie często AI przy szturmach blokowało.
Wersja do druku
Ale powiem, że wziąga ten mod, jest bardzo wymagający, to jak medieval 3 i nie mówię tylko o moim AI tylko o tym, że jest bardzo dobrze zrobiona mechanika gry, świetne skrypty wspierające rozwój AI i powolny czas odnawiania się jednostek.
Zwiększenie strat ze zniszczeń gdy wróg jest na naszym terenie, no marzy mi się taki mod o średniowieczu. To jest właśnie wszystko tak jak wyobrażałem sobie idealnego moda do medka. Naprawdę jakby nie bugi AI zwłaszcza w trakcie oblężeń gdzie się zblokują przed murami i dadzą wystrzelać to by było super ciężko, a tak jest wyzwanie.
Bez tego moda już prawie nie grałem w nic na kompie, a tak się wciągnąłem, może to i niedobrze. Pogram trochę to się znudzi i znowu nie będę czasu tracił na kompa niepotrzebnie ;p Chociaż warto mieć zawsze hobby żeby się oderwać na chwilę czasem gdy się zachowuje umiar, a mi się aż tak nie chce grać żeby niewiadomo ile siedzieć ;p
Nudzą te bitwy w końcu, bo gra na mapie kampani jest trudna, bot Ciebie wykrwawia, wolny postęp, czasem można się cofać tylko nie często, bo bot jest fatalny w oblężeniach ;p Ale bitwa po bitwie, te bitwy takie podobne już się człowiekowi chce rzygać tymi bitwami, a automat daje katastrofalne wyniki ;p
A tak wgl to wiesz moze czy jak sie gra numenorem to sie jest dobrymi czy złymi ? bo próbowałem zagrać kampanie jako dobra frakcja i po zajęciu minas morgul i rozwaleniu 3 duzych armi mordoru nagle pełna armia gondoru zaczyna mnie atakować i nie mam szans sie obronic przez co musialem od nowa kampanie grać
a rozumiem, a tak wgl to jak działa te AI bo właśnie chciałem se zagrać jakoś ciekawie kampanie numenorem i zająłem khazad dum zeby tam miec stolice i nagle przychodza pomoc im elfy z lothorien ale łącznie licząc to z 3 armie pełne musiałem ich rozwalic potem zająłem 2 ich miasta a ci dalej cała armie nie wiadomo skąd wzięta ślą na mnie i jak juz mi sie udało w koncu ostatnimi siłami rozwalic te elfy to rohan przychodzi z 3 armiami pełnymi i musialem znowu kampanie skończyć myślałem ze na tym twoim AI to bot nie ma takich cheatow zeby se armie robić na która go nie stać
A okej zawsze mnie to irytowało bo ani to nie jest cięższe bo rozbijanie 5 armi bota jedna moja to juz nie sprawia problemu dla mnie tylko dłużej przez to kampania sie ciągnie powinni jakoś to bardziej zbalasnować zeby bot lepsza armie robił i lepiej walczył i żeby wielkość armi zgadzała się z jego stanem portfela, a skoro to jest w skryptach to da sie to jakoś usunąć ale tak żeby gra dalej normalnie działała ?