Froyu, to dopasujesz mi cechy, sztuczki itp? Bo ja się na tym tworzeniu postaci kompletnie nie znam, tylko podam ogólną koncepcję. Ew. jak jest jakaś łopatologiczna instrukcja tej postaci tworzenia. :)
Wersja do druku
Froyu, to dopasujesz mi cechy, sztuczki itp? Bo ja się na tym tworzeniu postaci kompletnie nie znam, tylko podam ogólną koncepcję. Ew. jak jest jakaś łopatologiczna instrukcja tej postaci tworzenia. :)
Froya na kiedy postacie? I Kim gracie u Froyi?
Mój PBF kolejny
Wybierzcie temat, chyba, ze lecimy w Wiedźmina lub Śródziemie. Po zakończeniu tam obecnych PBF-ów.
Wiedźmin!
Śródziemie! :D
Ja rycerzem krzyżackim.Cytat:
I Kim gracie u Froyi?
Araven z tego co zrozumiałem proponujesz jako MG nowy pbf lub pytasz czy kontynuujemy obecne? Jak dla mnie kontynuujmy obecne plus ten który poprowadzi Froya. W pbf o Prusach zagram Żmudzinem, zmuszonym do służby na rzecz krzyżaków.
Info od Araven:
Tak o to pytam czy kontynuujemy obecne po ich zakończeniu czy dla odmiany coś nowego zagramy.
U Prusaków ja gram Ritterbruderem. Dobry debiut :D.
Kontynuujmy Wieśka. Jest ciekawie.
Froya
Postać do PBF Prusy wysłałem niedawno. Jakoś mi się nie widzi grać Niemcem - to gram Polskim rycerzem z Mazowsza.
Kontynuujmy Środziemie.
U Froyi gram rycerzem krzyżackim.
CZesc, jak mozna sie wkrecic do jakies gry ? :)
Przypadkowo Ci się dwa posty wysłały, usunąłem jeden. ;)
Lew
Napisz do MG, Wiesiek i Władca to do Aravena, Lubawa to do Froyi
Tutaj np., albo MG danej sesji (na tą chwilę Froya lub Araven).
Tylko może nie do krzyżaków bo i tak jest nas tam mnóstwo i trzeba długo czekać.
Czesc, jak mozna sie wkrecic do jakiejs gry ? :)
Przecież padło. Zgłoś to lokalnemu MG (Froya - Krzyżacy, Araven - Śródziemie i Wiedźmin), ew. napisz w tym temacie lub temacie sesyjnym.
Sory nic nie kumam, zaglądam tu pierwszy raz i nie czytałem 175 postów, jestem totalnie zielony. Przyczytałem tylko strone z wątku o wiedzminie i mi sie spodobało.
Pełne lenistwo widzę, nie trzeba czytać 175 postów skoro w pięciu powyżej masz jasno napisane co i jak zrobić, więc nie wiem w czym problem.
tuff_gru
Post 175, zaraz nad Twoim wszystko wyjaśnia. Wystarczy go przeczytać. I zastosować się do rady w nim zawartej, w zależności od tego w co byś chciał zagrać.
Podobnie kilka powyżej niego jak np. post 171.
Araven
Ok dzieki, porostu ten post troche mnie zmylił.
Chciałbym zagrac w wiedzmina.
W rpg juz grałem, ale nie w necie i pod tym względem jestem totalnym noobem. Ile czasu muszę na to poświecić dziennie? Jak grać? Jakie są zasady/regulamin itp.?
A to różnie bywa, czasem sesje ruszają z kopyta jak się wszyscy o określonej godzinie zbiorą i wtedy warto posiedzieć z godzinę, czasem nawet dwie. Ale zazwyczaj wystarczy tak ze 4 razy dziennie zajrzeć na forum, zwłaszcza popołudniu, ogarnąć posty innych i napisać swój.
Zasady i regulamin? Nie ma jako takich. :) Ale jednak warto byś pisał językiem choć trochę stylizowanym na średniowiecze, skoro chcesz do Wiedźmina dołączyć. Takie typowo współczesne wyrazy niszczą klimat, o co zresztą dyskusja już była. Jednak nie jest to jakieś wyzwanie językowe, bylebyś choć trochę stylizował wypowiedzi. A jak grać to będziesz wiedział, MG ustala jaka jest sytuacja a Ty piszesz co mówi lub robi Twoja postać.
Większość tu grających poza mną nie grała w PBF, a błyskawicznie załapali o co chodzi. Regulaminu nie ma. Postacie robię ja jako MG na podstawie opisu Gracza kim chce grać i w uzgodnieniu z Graczem. Gramy poprzez wpisy fabularne. Przeczytaj od początku jakiś zakończony PBF to się zorientujesz najlepiej ten najstarszy gdzie wyjaśniałem co i jak. Link do I PBF-a http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ied%C5%BAmina)
Dodam że system RPG, jaki na naszym forum MG stosują jest łatwy dla graczy a jednocześnie przyjemny.
Super, to jak mogę dołączyc do jakiejś sesji?
Stwórz swoją postać według tego szkicu:
Koncepcja (Aspekt główny): Nilfgaardzki Setnik Ciężkozbrojny, dezerter z ciężką zbroją kolczą z elementami płytowymi i tarczą oraz mieczem
Problem: Nieufność wobec nieznajomych (ścigany przez tajną policję Nilfgaardu), niechęć innych narodów (liczne najazdy Nilfgaardu na ziemie sprzymierzonych.)
Cel: Zrzucenie zarzutów na kogoś innego i ucieczka przed pościgiem, w konsekwencji powrót do ojczyzny.
Przeszłość: Dawniej syn szlachcica, który wysłał go do armii. Po tym jak został wykryty spisek w którym brał udział musiał uciekać do Temerii. Sprawny w walce w zwarciu, wytrzymały.
I wyślij do Aravena ;)
Najperw przeczytaj chociaż z 10 stron z PBF-a z mojego postu nr 181 z linku tam podanego. Potem popatrz kim grają Inni Gracze w poście nr 1 są ich Postacie.
Napisz mi PW kim byś chciał grać, wygląd skąd pochodzisz i określ aspekty swoje na wzór innych. Obecny PBF się kończy, ew. może zagrasz w kolejnym jak zrobisz wszystko na czas. na bazie Twoich wytycznych ja opracuję postać mechanicznie.
I zrób Aspekty wg sugestii Froyi.
Super dzieki :)
To link do Forum Kryształy Czasu http://www.krysztalyczasu.pl/news.php
Tam też jest prężny dział PBF i sporo lepsze narzędzia dla MG do prowadzenie PBF i dla Graczy do gry. Niedługo ruszy PBF w Conana, na mechanice w jaka gramy i tutaj. tam tez jestem MG i graczem. Sadam się zarejestruje, zachęcam też Innych. Tam fajniej się wstawia też grafiki i inne takie, co wzbogaca PBF-y.
Jak PBF-y na tym forum się wyczerpią to zarejestruje się i tam. Ale mam nadzieję, że u nas jeszcze się pociągnie. Zwłaszcza że aktywność jest dobra.
Ja już się zapisałem, Lwie ale tam jak komuś się spodobały pbf-y grane tu jest więcej opcji, i też nie możemy w nieskończoność eksploatować dwójki MG
No wiem, toteż napisałem że przejdę tam jak u nas się sesje wyczerpią. ;)
Zrobię tak jak ty Lwie. Żeby u nas sesje trzymały się jak najdłużej.
Propozycja postaci do sesji wieśka
Wzrost: 1,73m
Kolor włosów: czarne
Kolor oczu: błękit
Budowa ciała: chudy
Pochodzenie: Nilfgaardzkie
Miejsce zamieszkania: Temeria
Pochodzenie: bogaty kupiec, z doświadczeniem w oddziałach zwiadowczych Nilfgaardu
Uzbrojenie: Długi łuk typu kompozytowego, miecz 1-ręczny, tarcza i 2 kołczany strzał
Opancerzenie: lekka kolczuga
Problem: niechęć do postaci-abstynenta, wrogość wobec Nilgaardczyków
Cel: zwiedzenie świata i poznanie wybranki serca
Klon?
Nie całkiem. Tam postać była synem zbiedniałego kupca, tutaj jest bogatym kupcem.
Brak zgody, ode mnie jako MG.
To klon Adriana i do diabła jak wrogość wobec Nilfgaardczyków to po co chcesz grać Nilfgardczykiem?
Edit
Też mi różnica syn bogatego kupca obecnie ubogi (Adrian), a bogaty kupiec. I co bogacz, robił w zwiadzie? Tacy robili kasę, nie ryzykowali życie w walce.
adriankowaty weź fajną postać np. wampira wyższego rodu
Dla mnie reinkarnacja może nastąpić dopiero w nowej przygodzie, bo tak to nie fair i nie byłoby żadnej konsekwencji śmierci.
Wrogość do niego jako Nilgaardczyka, źle się wyraziłem. W takim razie może być po prostu kupiec-łucznik konny? O pochodzeniu tylko Temerskim?
Poczekam do nast. przygody najwyżej. Albo dołączę pod koniec. Gra mnie wciągnęła i wysiłki Asuryana tego nie zmienią.
To bardziej temat o propozycjach sesji. Postacie raczej na PW. Pomyślę jeszcze, ale w sumie racja śmierć to powinna być pauza na 1 przygodę, tą w jakiej Ktoś zginął. Obecnie obawiam się, ze dążyłbyś do zemsty, na Magu co byłoby niezgodne z ideą RPG. Bo Twoja ew. nowa postać nic o Adrianie nie wie.
Zemsty nie planuję. Zmodyfikowaną postać wyślę na PW.