Wiesz, że Games Workshop posiada swojego bitewniaka w świecie Śródziemia? :D
https://www.games-workshop.com/en-PL/The-Hobbit
Wersja do druku
Wiesz, że Games Workshop posiada swojego bitewniaka w świecie Śródziemia? :D
https://www.games-workshop.com/en-PL/The-Hobbit
Owszem, ma, ale to bitewniak. Kiedy mówiłem, że prawa do gier ma WB, miałem na myśli gry video ;)
A ja myślałem, że o grach w Śródziemiu to oni decydują:
https://en.wikipedia.org/wiki/Middle-earth_Enterprises
http://www.middleearth.com
No tak, tylko obecnie licencja jest udzielona WB ;)
Poza tym, tak teraz pomyślałem, Monolithowi (studio które zrobiło ostatnią grę w Śródziemiu) całkiem nieźle wyszło podpatrzenie mechanik od Assassynów i Batmanów. Może to samo zrobią z Total Warami? Wtedy będziemy mieć Śródziemie: Total War, tylko pod inną nazwą :P
Czyli tylko WB i firmy od niego zależne mają prawa?
Jest jeszcze jeden producent, który ma licencję na WP: MMO i wydaje on Lord of the Rings: Online, a poza tym tak, obecnie tylko WB może robić gry w Śródziemiu.
A to nie wiem, nie orientuję się jak licencyjnie stoi Mortal Kombat i Ksenomorfy :F
Może niech ktoś zrobi petycję do Tolkien Estate? :D
Oczywiście mam nadzieję, że wyjdzie Total War: Medieval III a po nim Total War renesansowo/barokowy no ale tak się zastanawiam czy wojna polsko-bolszewicka (a przy okazji i wojna domowa w Rosji) nie byłaby dobrym materiałem na Total Wara. Wiem, że na zachodzie ten konflikt jest postrzegany z równie wielkim zainteresowaniem co współczesne rebelie Tuaregów w Mali i raczej nie ma szans na jego realizację, no ale:
-lotnictwo było wykorzystywane na niewielką skalę, więc znika problem co począć z masami "latadeł" - a pojedyncze samoloty działałyby podobnie jak żyrokoptery w Warhammerze
-nie ma konieczności robienia jednostek morskich
-była to chyba ostatnia wojna, którą można nazwać "Wojną kawaleryjską" - co prawda kawaleria była w masowym użyciu jeszcze w 1939 (kampania wrześniowa czy walki rosyjsko-japońskie w Mongolii, no ale to już konflikty z innej bajki). Zresztą była to wojna dosyć mobilna jak na ówczesne standardy, dzięki czemu byłoby co robić na mapie strategicznej - zwłaszcza jeżeli porównamy ją z I Wojną światową (choć ówczesne walki na Bliskim wschodzie podczas I WŚ także łapałyby się jeszcze pod mechanikę serii)
-ciekawie można by zaprezentować rozwój komunizmu i socjalizmu oraz wiążące się z nimi rozruchy wewnętrzne (u sowietów analogicznie działaliby zwolennicy "Białogwardzistów" i nierosyjskie nacjonalizmy)
Problemem byłyby oczywiście formacje piesze, bo to nie jest już ani Empire czy Napoleon z szykiem liniowym, ani też "naparzanka na miecze" z czasów przed bronią palną - ale to można by chyba spróbować jakoś przeorganizować.
Nie było jakiś nowych przecieków na temat tego jaki będzie następny historyczny TW? Jaram się, że już jutro zagram w Warhammera, ale nie mogę się doczekać też historycznej odsłony. Najchętniej chyba widział bym obecnie coś w okolicach XVII wieku.
Co będzie po Warhammer?
To proste.
Śródziemie :)
Chyba jako mod gdyż prawa autorskie uniwersum J.R.R.Tolkiena wysoko się cenią.
Optymistycznie myśląc to Medek 3 , wydaje mi się ze Aoc było swoistym badaniem gruntu.Ale to oczywiście spekulacje. W sumie z Młotkiem mnie zaskoczyli to może z kolejną odsłoną też tak będzie. Najbardziej chyba chciałbym pograć Husarią jak pewnie wszyscy tutaj .Temat Warhammera przeglądam pobieżnie ale wychwycilem info ze nie dobrze sie dzieje z oblężeniami.Już w R2 było z tym słabo, choc w S2 też niebylo to super rozwiązane ( samurajowie wspinajacy sie na mury bez drabin ) To jednak były w miarę ciekawe i dynamiczne. Attyli bylo znowu troszkę lepiej, choć nie wiem na ile to zasługa patchy a na ile modów. Kolejna odsłona musi być na nowym silniku , ile jeszcze będą męczyc tego Warscapa ?Szumnie zapowiadany dx12 niosący lepsza wydajność na slabszych procesorach nie zostanie zaimplementowany na dzień premiery tak jak mówili. Żeby w pełni wykorzystać możliwości nowego apu musieliby napisać kod od zera , a tak to będzie stary silnik z protezą Dx12.Nie zależnie od tego jakie ramy czasowe obejmie nowa odsłona, bardzo bym chciał zeby w końcu zrobili nowy silnik, z dobrym Ai i dzialajacymi oblężeniami.
Temat jest zbyt wąski, podobnie jak wiele innych wojen. Dwie strony konfliktu z pomocą innych państw. Total War to seria gdzie walczą ze sobą różne, mocno zróżnicowane frakcje. Temat I wś byłby tu bardziej pasujący. Nigdy nie zrobią gry z dwoma stronami konfliktu jak wojna polsko-bolszewicka, rewolucja bolszewicka czy temat znany na świecie jak wojna secesyjna. Trzeba się spodziewać gier ogólnych tam gdzie może być sporo frakcji. WOjna 30-letnia jest już materiałem na TW zblizonym do Napoleona - sporo frakcji, zwłaszcza neimieckich czy włoskich.
Podejrzewam, że naprawdę nie prędko zobaczycie kolejną odsłonę historycznego total war.
Dlaczego? Bo twórcy zapowiedzieli, że mają być trzy części Warhammera które mają się jakoś łączyć w jedną wielką grę co oznacza, że będą je robić jedna po drugiej zanim silnik gry stanie się zbyt stary itd.
A do tego (ponoć) pracują także nad Total War Arena.
PONOĆ juz pracują nad historycznym ;)
@UP: Ale to chyba chodzi o TW: Arena, czyli Total War'ową grę MOBA...
Jakby nie patrzeć jest ona w historycznych realiach.
Na pewno nie pracują teraz nad nową dużą grą z kampanią singleplayer bo okroili, a może nawet wstrzymali tymczasowo pracę nad Areną i zdjęli możliwość grania w nią aby skupić się na Warhemmerze przed jego premierą.
Więc gdzie by mieli jeszcze ludzi i zasoby aby jeszcze trzecią grą się zajmować? Skoro nawet dwoma nie dają radę i muszą ograniczać prace nad jedną z nich...
Jak to nie mogą zrobić wojny secesyjnej- chociażby jako dodatek do XIX w wojen europejskich. Ja widzę takie frakcje: Anglia, Turcja, Prusy, Austria, Rosja, USA, Meksyk- podstawka, czasy wojny Krymskiej (1853-1856), dodatki: Wiosna ludów- frakcje: Włochy, Polska, Węgry, Prusy, Austria, Rosja; Wojna Secesyjna- frakcje: Północ, Południe, Meksyk, Francja, Anglia;
Screen który jest w tym newsie co zalinkowałeś pochodzi z Total War Attila...
A twórcy na pewno nie pracują teraz nad nowym historycznym total war tylko może najwyżej się zaczynają za to powoli zabierać, bo nie starcza im ludzi aby pracować nad dwoma grami naraz (Warhammer przed premierą i Arena) i muszą ograniczać i wstrzymywać pracę nad jedną grą (Arena) by skupić się na drugiej, a wy twierdzicie, ze jeszcze niby w tym samym czasie trzecią tworzą? Taaa... jeśli już to ta trzecia leży odłogiem i czeka na swoją kolej.
Dokładniej to jest obecnie aż pięć projektów TW:
https://forums.totalwar.com/discussi...dated-18-03-16Cytat:
So with that said, what are we currently working on?
Arena Team – Total War: ARENA
Game Director - Gabor Beressy
ARENA is our free-to-play massed battle strategy game, and has currently finished a phase of Closed Beta testing (which you can read more about here: blog.totalwararena.com/2016/02/18/end-of-closed-beta-test/. With thousands of TW fans already helping the team test balance, map design and progression, you can register your interest too if you haven’t already by signing up here: www.totalwar.com/arena . It’s been a real experience for the team so far, and player feedback has been enormously important in defining the ongoing development of the title. Right now the team have taken the game offline to help implement some big changes and feature additions to bring the title closer to Open Beta. Stay tuned to the forums, the dedicatedTotal War: ARENA Facebook page and Twitter for more news on when the game will be back live.
Kingdom Team – Total War Battles: KINGDOM
Game Director - Renaud Charpentier
The Total War for everyone, everywhere; this is TW redesigned as a mobile, cross-platform game for Tablets, phones and Mac and PC. The team behind the award-winning 2012’s Total War Battles: SHOGUN is currently Open Beta testing this free to play follow-up that combines persistent world realm-building with quick-fire tactical battles. You can try it out yourself on PC, by downloading it from Steam now. We are releasing this game on iOS, Android and PC worldwide on the 24th March 2016.
Historical Team – Unannounced Total War Title
Game Director - Janos Gaspar
This team most recently released Total War: ATTILA in February 2015, which went on to become our best-selling ever follow-up title. Since that game was finalised for manufacture at the end of 2014, they’ve primarily been in the early pre-production stages of our next historically-based major release. That involves planning, scheduling and researching the period, art styles and technology we want to put into the game. They’ve recently started prototyping some feature ideas and that will be the next stage of development that will keep them busy for now. It will be some time before we reveal this title. It will be huge, it will be historic. It will not be soon. It is not worth asking any more questions about it https://forums.totalwar.com/resources/emoji/wink.png
New Content Team – Total War: WARHAMMER DLC and Free-LC
Game Director - Jack Lusted
After a very busy couple of years making content for ROME II and ATTILA, and having most recently released Age of Charlemagne and the Slavic Nations, the New Content team has moved on to support WARHAMMER DLC and Free content. As we announced when we first revealed the game, Total War: WARHAMMER will be supported by a programme of free and paid for content alongside the three games that will make up this epic trilogy. The first of these will be the Chaos Warriors, who will arrive day one with the game and be free for anyone pre-ordering through select retailers. Otherwise the first major DLC expansion is taking up the majority of this team's time at the moment.
Warhammer Team –Total War: WARHAMMER
Game Director - Ian Roxburgh
The fantasy Total War, based on the legendary table-top wargame from Games Workshop. Having been in production since 2012, this team is working ferociously on last few months of work as the first game in the trilogy gets ready for manufacture and stamping onto discs. There’s also a lot of excitement in the team at the moment as we get ready for the next round of press and community impressions as previews and, of course, reviews get closer and closer…
Jednak Ty jak widać wiesz lepiej od wszystkich włącznie z ekipą TW :P
Screen jest z Attyli bo narazie to tajemnica co to za tytuł.Ten link to pierwszy z brzegu jaki znalazłem, pewnie jest więcej stron z tym info.
Pracujesz w CA ze wiesz jaką mają moc przerobową i jak sytuacja przedstawia się w dziale kadr?
Nie, ale obserwuje sytuacje.
Total War Kingdoms już dawno wyszło, wiec już nad nim nie pracują, po za bieżącym kontrolowaniem gry, co nie wymaga wielu pracowników.
Prace nad Areną leżą, a przynajmniej leżały bez żadnych wieści i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały wyraźnie na to iż przerzucono część lub większość ludzi pracujących nad Areną do pracy na Warhammerem aby wyrobić się z nim przed premierą.
I 4 nie 5, bo dwa razy Warhammerowe rzeczy są w tym cytacie...
Tyle, że dyskutowanie o tym, czy polityka DLC jest zła jest dla mnie jedynie tematem kojarzonym z tabu. To, kto odpowiada za DLC to już inna sprawa. ;) Poza tym jak mówiłem - czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Wojna secesyjna - dwie strony konfliktu, a udział innych państw był znikomy. Bitwy i kampanie toczyły się w USA. Poza małymi kontyngentami walczyli w 99% żołnierze amerykańscy. Dawanie Anglii, Francji itp. w wojnie secesyjnej jako frakcje równorzędne z USA wypacza sens tej wojny i nie ma z nią wspólnego. Z tego powodu nie dali w DLC wojna peloponeska Italii, a w kampanii Belizariusza i Karola Wielkiego - całego Bizancjum, bo wypaczyłoby to sens tych DLC skupionych na konkretnym wydarzeniu czy postaci.
Wojna krymska temat bardziej szeroki i wiecej nacji, ale TW nie toczy się nigdy w czasie jednej wojny (DLC tak, o czym poniżej).
Wiosna Ludów? Przecież to były wewnętrzne przewroty, a nie wojny pomiędzy państwami. Na 100% tego nie będzie bo nie ma nic wspólnego z ideą Total War.
Poza tym CA nigdy nie robi gry obejmującej jednej wojny. Jest duży okres i wiele frakcji. Co najwyżej wojna secesyjna, czy krymska mogą być w DLC do ogólnej gry z XIX wieku.
CA robi gry obejmujące duży okres, wiele stron konfliktu jak np. epoka napoleońska, okres podbojów rzymskich, walki o szogunat itp. Nie wypuszcza samodzielnych gier np. wojny punickie, czy kampania Napoleona we Włoszech. To wypuszcza jako mniejsze kampanie lub DLC.
Był znikomy, ale też był znikomy udział Anglii i Francji w kolonizacji Nowego Świata w czasach podbojów Corteza, a byli w Kingdomsach. Po za tym, w pewnym okresie tylko nieporozumienia między nimi uratowały Północ przed interwencją.Jest jeszcze Meksyk który z chęcią chciałby odzyskać Texas. Przecież napisałem, że podstawką były wojny Krymskie, dużą ilością frakcji. Epoka napoleońska długim okresem czasów przecież trwała tylko 12 lat.
Wydaje mi sie, ze na wojnę secesyjną itp raczej niewielkie szanse. O ile nie zrobią jakiejś naprawdę egzotycznej tematyki to obstawia Medieval 3 albo wojnę trzydziestoletnią.
Ja bym pogral w nowego Empire. Byl na niego wielki hejt ale u mnie na steamie to wlasnie na nim nabilem najwiecej godzin. Kampanie amerykanami badz indianami ahh dobre wspomnienia :d
Albo nowy shogun. W dwojce najbardziej irytowaly mnie oblezenia. Samurajowie wspinajacy sie po sznurach to tak srednio wygladalo xd
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem w Empire strasznie zwalono system morale, ale mapa najlepsza ze wszystkich TW w jakich grałem. Dalej uważam,że mogliby zrobić takiego Napoleona w czasach wojny secesyjnej np. Robert Lee:Total War. Ach jak bym chciał w końcu spuścić lanie Jankesom...
Nie choćby dla Amerykańców mogliby zrobić, cały temat o wojnie secesyjnej- mogliby by wydać choćby tylko w wersji angielskiej i tak bym kupił. Ja widzę to tak: podstawka- Abraham Lincoln:TW; LL USA: Abraham Lincoln, U.S.Grant; CSA: Jeff Davis, R.E.Lee. Bohaterowie/Agenci USA: zbiegły niewolnik-zwiększa chęć prowadzenia wojny wśród obywateli Północy, zmniejsza idee poparcia dla CSA w krajach europejskich; Abolicjonista- zwiększa szanse na powstanie niewolnicze na południu, zwiększa chęć prowadzenia wojny wśród obywateli Północy, zwalcza łowców zbiegłych niewolników, zwalcza P.Dż; Emisariusz Północy- zwiększa poparcie dla jedności unii na Północy, Południu, zmniejsza możliwość uznania niepodległości konfederacji w krajach. Bohaterowie/Agenci CSA: Emisariusz Południa- odwrotnie niż E.Pół; Łowca zbiegłych niewolników- zwiększa chęć prowadzenia wojny wśród obywateli Południa, zwalcza zbiegłych niewolników, zmniejsza możliwość powstania niewolniczego na Południu; Południowy Dżentelmen- zwiększa idee secesji wśród mieszkańców Południa i Północy, zwalcza Abolicjonistów; DLC:Wojna o Nowy Meksyk; Wojna z Indianami. Taka moja radosna twórczość. Jeśli będą przychylne komentarze będę pisał dalej.
Wojna a raczej wojny z Indianami to jednak dość rozległy wątek zarówno czasowo jak i terytorialnie. Mielibyśmy w takim DLC przynajmniej cztery frakcje białego człowieka w tym dwie europejskie i od zatrzęsienia indiańskich w zależności od krainy geograficznej.
Tak wiem, ale czy nie fajnie byłoby np. grając jako CSA sprzymierzyć się z częścią Indian i spróbować wykurzyć białasów z Minnesoty?
Fatygować się aż pod kanadyjską granicę i wszczynać rozróbę z Dakotami?
Dobra ciąg dalszy następuje. Przykładowe jednostki:
USA-kawaleria Unii, spieszona kawaleria Unii, kolorowa kawaleria Unii, Południowa kawaleria Unii, piechota Unii, kolorowa piechota Unii, Południowa piechota Unii, Czarne Kapelusze, 20 Pułk z Maine, Irlandzka brygada, Żuawi z Nowego Yorku, 54 Pułk piechoty, Marines, strzelcy wyborowi, Sharpsooters USA
CSA- kawaleria CSA, Północna kawaleria CSA, piechota CSA, strzelcy wyborowi, Partyzanci Mosbiego, Tygrysy z Luizjany, Teksańczycy, Brygada"Stonwella",
Dowódcy:
USA: U.S Grant, W. Sherman, J.Hooker, G Mead, Hanckock, Custer, Scott, Sherridan,Krzyżanowski, McCllean,Pope, Roseckrans, Banks, Porter itd
CSA: R.E.Lee, Forrest, "Stonwell" Jackson, JEB Stuart, A.P.Hill, P.H.Hill,Hood, Longstreat,Armistead, Garnett, Pickett,Pendelton itd
A po Warhammerze nastanie nicość ;)
A na poważnie - nikt nie wie, co będzie po tym. Po jednostkach z Imperium z Warha można raczej mówić o historycznej grze o Renesansie.