Może to niezbyt polityczne z mojej strony bo nasz serwis współpracuje z muve ale generalnie nie polecam tego sklepu,ceny takie same jak na steam a często i wyższe. Ogólnie żaden interes :P
Wersja do druku
Może to niezbyt polityczne z mojej strony bo nasz serwis współpracuje z muve ale generalnie nie polecam tego sklepu,ceny takie same jak na steam a często i wyższe. Ogólnie żaden interes :P
Tak, w promocji było i raczej na święta nie będzie. Na Steam jak jest promocja to nigdzie taniej się nie da kupić. Tak to Polskie sklepy są tańsze niż steam i z reguły mają podobne ceny
Może jak gra wyjdzie to będzie więcej ofert na razie znalazłem tylko na muve. Ciekawe kto jutro się ukaże jako kolejna frakcja.
Ja obstawiam Avarów
Spokojnie, będą Awarowie, a z nimi Asturia i Westfalia, dość pewne źródła to potwierdzają;). Jeśli to się sprawdzi, to będę miał 2-3 frakcje do grania, co w grach okołośredniowiecznych jest dość rzadkie.
Ja czekam na recenzje i opinie. Wtedy zdecyduje czy kupić od razu czy poczekać do dużej zniżki, tak jak zrobiłem w przypadku piasków.
Kurczę, jeśli byłaby grywalna Asturia, to mógłbym przemyśleć zakup Attyli specjalnie dla tego dodatku. Brak tylko jakichś fajnych słowian (byleby nie Pepiki...) i byłoby jak dla Mnie GIT.
Jeśli to się potwierdzi to jestem jak najbardziej zadowolony że postanowiono udostępnić do grania Asturię i Awarów. Tylko ta Westfalia niezbyt mi pasuje prawdę mówiąc....,podtrzymuję że dużo ciekawsze było by Bizancjum,przede wszystkim z racji otwarcia możliwości odtworzenia Imperium Rzymskiego ;)
Proszę CA, dajcie Słowian, może być nawet Bohemia :(
Ale nie w tych czasach i w innych realiach,nie rozumiem co to za problem żeby jedną z nacji było Bizancjum dla większego urozmaicenia zamiast Westfalii która nie wyróżnia się niczym szczególnym....
Cesarstwa Bizantyjskiego nie będzie w dodatku karolińskim.Jedynym akcentem istnienia tej frakcji ma być Theme of Sicily.No może dorzucą jakieś bizantyjskie jednostki na użytek tego państwa i to wszystko.Twórcy kompletnie pominęli w grze podówczas największe państwo słowiańskie jakim była Bułgaria która leży znacznie bliżej wschodnich regionów najnowszego dodatku aniżeli ziemie podległe Konstantynopolowi.
Są już trzy duże grywalne frakcje (The Kingdom of Charlemagne,The Emirate of Cordoba,The Kingdom of Lombards) i po średniakach czas na małe ale za to pikantne smaczki(frakcje słowiańskie lub hiszpańskie).
Wiem,właśnie bizantyjską Sycylię miałem na myśli ;)
Są Hiszpanie (Kingdom of Asturia) ;).
Super, w końcu frakcja o potencjalnie wysokim poziomie trudności!
Zatem jesli zabraknie Słowian to będzie moja pierwsza frakcja do rozgrywki.
Hmm,ciekawa nacja,no i można będzie utworzyć królestwo Hiszpanii :). Słabe jest tylko to że nie będą mieli łuczników co wymuszać będzie bardziej ofensywny styl w bitwach w polu.... A co do Słowian to nie chcę wierzyć że ich nie dadzą,natomiast kolejność państw w kolejce wykonywania tur jasno wskazuje że nie będzie grywalnej Sycylii bo była na szarym końcu listy :(
PS: Za to jestem niemal pewien że widziałem Awarów w kolejce zaraz po państwie Karola Wielkiego :)
W tych czasach i w tych realiach spadkobiercą Cesarstwa Zachodniorzymskiego został Karol Wielki, wraz z utworzeniem imperium.
Sasi z pochodzącym z Westfalii Widukindem byli ostatnim bastionem germańskiego pogaństwa spoza Skandynawii i jednym z głównych problemów Karola Wielkiego. Ich niegrywalność byłaby naprawdę dużym okrojeniem DLC.
Prusowie wytrzymali w wierze swoich ojców nawet do początku XVw. pomimo wdrażanemu od XIIIw. przez Krzyzaków procesowi chrystianizacji o czym wspominała polska delegacja na Soborze w Konstancji 1415r.
Dlatego zaznaczyłem "germańskiego". Po ich dosyć krwawym nawróceniu ostali się tylko Normanowie.
Mamy Asturię, czyli 1/3 trafione, reszta pewnie też wejdzie więc można kupować:D. Nie spodziewałem się tylu fajnych frakcji w średniowieczu.
Westfalia i Awarowie będą moim zdaniem dobrym wyborem. Obydwie nacje brały udział w konfliktach z Karolem (i niestety je przegrały).
Poza tym CA ostatnio polubiło się z frakcjami nomadów (mamy ich w Rome 2, Attyli, a teraz wpadną Awarowie), więc przy okazji Medievala 3 może doczekam się Imperium Mongolskiego.
edit:
http://wiki.totalwar.com/w/Kingdom_Of_Asturias
Fajnie, że nie wszystkie frakcje będą miały niszczenie osad. Jeszcze u Awarów bym chciał zobaczyć tą umiejętność, ale z tym może być ciężko, bo bonusy raczej się nie powtarzają.
Tak odnośnie tego przekształcania jakiejś nacji w państwo. Ale mi się marzy, żeby w medku 3 był taki podział jak w medievalu1 - 3 epoki średniowiecza. I teraz grając we wczesne średniowiecze mamy możliwość przekształcania nacji w konkretne państwa. Ah! Marzenia!
Na pewno będą kampanie tematyczne tak jak do Rome 2 i Attili. Gdyby tak dali IV krucjatę albo kampanię Tamerlana... Cudo! Na razie jednak nie wiemy czy w ogóle Medieval III wyjdzie. Age of Charlemagne kupię wyłącznie dla Emiratu Cordoby.
Oczywiście że wyjdzie ;) Najbardziej marketingowy temat. CA łase na geldy to i Medek3 wyjdzie. Mnie te wszystkie kampanie tematyczne tak mocno nie wciągają. Wolałbym 1001 nacji na główniej mapie niż te kampanie. No ale DLC tak działa, więc na pewno tak to będzie wyglądać.
Jesli dadzą Krucjaty bałtyckie i grywalnych Prusów to już teraz bym grę (Medieval 3) zabukował :devil:.
Kingdom of Asturias
http://wiki.totalwar.com/w/Kingdom_Of_Asturias
http://i68.tinypic.com/21jys03.jpg
http://i68.tinypic.com/vx16av.jpg
Podczas dzisiejszego streama niepokojący był niemal zerowy i kompletnie nieudolny opór Emiratu Kordoby.... Asturia wchodziła w ich terytorium jak w masło i napotkała zaledwie jedną słabą armię w międzyczasie odbijając od nich cały region i równając jedno miasto z ziemią(przynajmniej do czasu kiedy ja oglądałem czyli jakieś pierwsze pół godziny-45 minut),mam nadzieję że kampania była ustawiona na jakimś śmiesznie niskim poziomie trudności bo jeśli ma być tak łatwo to gra tą nacją straci sens :confused:
A czemu nikt nie wspomina Królestwa Mercji?
http://wiki.totalwar.com/images/thum...ercia_flag.png
http://wiki.totalwar.com/images/2/25/Map_aoc_mercia.png
Panowie, przecież to będzie idealna okazja do wcześniejszego zjednoczenia Wysp Brytyjskich i sprawienia, że nad całą Europą Zachodnią zapanuje Pax Britannica!
Co tam Carolus Magnus Rex, Niech żyje Bretwald! - kimkolwiek by nie był ;)
Gdyż pojawiło się ono w tym temacie już 04-12-15 (posty 129 i 130) i skończyło się na tym co każdy z nas by chciał żeby było...jak zawsze zresztą.No i ile razy mozna jednoczyć Wyspę?Jak nie Brytowie(Rome) to Anglicy lub Szkoci i Norwegowie a także Walijczycy,Irlandczycy (Medieval2,Kingdoms) albo ewentualnie Icenowie (Rome2) że na plemionach celtyckich kończąc (Attila);).
Ja na przykład lubię kulturę celtycką, mam wielki sentyment do Szkotów z Medka2, ale jakoś wyjście poza wyspy zawsze mnie odpycha. Dla mnie to już zbyt wielki poziom ahistoryczności, żadnego uzasadnienia dla takiego imperium. Coś jakby w Rome2 Macedonią nie atakować wschodu tylko zachód. ;) Pewnie Emiratem Cordoby nie wyjdę poza Pireneje.
Miałem podobnie ;) Zawsze jednoczenie Brytanii mnie wciągało, zawsze czułem klimat, ale po podbiciu wysp już mi się nie chciało atakować lądu. Generalnie było to za proste. Miało się to zaplecze w postaci Brytanii i Europę zalewało się spamem armii. Nuuuuda
Stworzyć wczesnośredniowieczne ISIS :D
IS(i)S - Islamic State of Spain. :)
Ostatnie posty, fajnie pośmialiście się, a teraz proszę zedytować na wnoszące coś wartościowego do dyskusji lub przyjąć potem osty z godnością
Sadam86
To były żarty, czasem można rozluźnić sytuację w ten sposób, zwłaszcza na hobbistycznym forum. ;)
Jednak kończymy dyskusję, sam jako moderator muszę to stwierdzić, a tego typu posty pisać można, ale w - Agora.
Są zatem The Avars:ok:.Szkoda tylko że podwójnych warkoczy nie dali do image ale KLA to naprawi;).
http://i65.tinypic.com/20swrnq.jpg