Dlatego zaznaczyłem "germańskiego". Po ich dosyć krwawym nawróceniu ostali się tylko Normanowie.
Dlatego zaznaczyłem "germańskiego". Po ich dosyć krwawym nawróceniu ostali się tylko Normanowie.
"Dajcie mi polskich żołnierzy i niemiecką technologię to podbiję cały świat" - Adolf Hitler
"Jeśli coś jest niemożliwe do wykonania, dajcie to zrobić Polakom" - Napoleon Bonaparte
"Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych" - Napoleon Bonaparte
"Ci ludzie umieją się tylko bić" - Napoleon Bonaparte
Na zawsze Polska, mój kraj!
BÓG HONOR OJCZYZNA
Mamy Asturię, czyli 1/3 trafione, reszta pewnie też wejdzie więc można kupować. Nie spodziewałem się tylu fajnych frakcji w średniowieczu.
Westfalia i Awarowie będą moim zdaniem dobrym wyborem. Obydwie nacje brały udział w konfliktach z Karolem (i niestety je przegrały).
Poza tym CA ostatnio polubiło się z frakcjami nomadów (mamy ich w Rome 2, Attyli, a teraz wpadną Awarowie), więc przy okazji Medievala 3 może doczekam się Imperium Mongolskiego.
edit:
http://wiki.totalwar.com/w/Kingdom_Of_Asturias
Fajnie, że nie wszystkie frakcje będą miały niszczenie osad. Jeszcze u Awarów bym chciał zobaczyć tą umiejętność, ale z tym może być ciężko, bo bonusy raczej się nie powtarzają.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Tak odnośnie tego przekształcania jakiejś nacji w państwo. Ale mi się marzy, żeby w medku 3 był taki podział jak w medievalu1 - 3 epoki średniowiecza. I teraz grając we wczesne średniowiecze mamy możliwość przekształcania nacji w konkretne państwa. Ah! Marzenia!
Na pewno będą kampanie tematyczne tak jak do Rome 2 i Attili. Gdyby tak dali IV krucjatę albo kampanię Tamerlana... Cudo! Na razie jednak nie wiemy czy w ogóle Medieval III wyjdzie. Age of Charlemagne kupię wyłącznie dla Emiratu Cordoby.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Oczywiście że wyjdzieNajbardziej marketingowy temat. CA łase na geldy to i Medek3 wyjdzie. Mnie te wszystkie kampanie tematyczne tak mocno nie wciągają. Wolałbym 1001 nacji na główniej mapie niż te kampanie. No ale DLC tak działa, więc na pewno tak to będzie wyglądać.
Jesli dadzą Krucjaty bałtyckie i grywalnych Prusów to już teraz bym grę (Medieval 3) zabukował.
Kingdom of Asturias
http://wiki.totalwar.com/w/Kingdom_Of_Asturias
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Podczas dzisiejszego streama niepokojący był niemal zerowy i kompletnie nieudolny opór Emiratu Kordoby.... Asturia wchodziła w ich terytorium jak w masło i napotkała zaledwie jedną słabą armię w międzyczasie odbijając od nich cały region i równając jedno miasto z ziemią(przynajmniej do czasu kiedy ja oglądałem czyli jakieś pierwsze pół godziny-45 minut),mam nadzieję że kampania była ustawiona na jakimś śmiesznie niskim poziomie trudności bo jeśli ma być tak łatwo to gra tą nacją straci sens![]()