Czy w przypadku zamówienia preordera będzie możliwość ściągnięcia plików gry na steamie przed premierą, aby w dniu premiery móc grać bez ściągania kilkudziesięciu gigabajtów?
Wersja do druku
Czy w przypadku zamówienia preordera będzie możliwość ściągnięcia plików gry na steamie przed premierą, aby w dniu premiery móc grać bez ściągania kilkudziesięciu gigabajtów?
Nie wiadomo czy będzie taka opcja. W tej chwili jeszcze jej nie ma.
Ma być opcja preloadu dla preorderów ale więcej szczegółów nie podawali.
witam
czy bedzie jakas znizka dla uzytkownikow forum tak jak z innymi grami sie dogadywaliscie?
czy wiadomo juz cos moze?
1. Temat - http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?13020-Zniżka-dla-forumowiczów-w-sklepie-Muve-pl
2. Kiedyś proszono Cię już o pisanie poprawną polszczyzną. Jeszcze jeden raz i będzie ostrzeżenie.
Pierwsza bitwa multiplayer od naszego portalu, starcie moje z Arroyem, od razu zastrzegam, że tamtego dnia trochę źle się czułem i z moim skillem było kiepsko xD
To ja winienem się ze skilla tłumaczyć xD W końcu to ja spaprałem końcówkę. A mogłem częściej walić w Ciebie jazdą ;D
Mam wrażenie że wygrałeś tą bitwę kompozycją armii Temer ;). Choć Arroyo bardzo pomagał zapominając o magii i jeździe oraz pozwalając siać takie zniszczenie żyrokopterom,zastanawiam się też czy konni łucznicy i tyle piechoty ma rację bytu w Bretonni ale to tylko moje obserwacje po tym filmiku.
PS: Samobójcza szarża pegazów i yeomanów też woła o pomstę do nieba ze strategicznego punktu widzenia :P
Błędem było obsadzenie jako generała Arroyo, On na tak ważne stanowisko nie ma kompetencji...
Eeee... lord Arroyo ładnie narąbał, na pewno lepiej niż Ungrim... sorry, Temer! xD W kolejnej bitwie dopiero dużo naciął Drawi!
Wczorajszy stream oglądałem od momentu zabijania wolnego miasta i w sumie był dużo ciekawszy niż ten o zielonoskórych.
Bardzo podobała mi się w nim Bretonia i jej tereny. Tylko szkoda tego że jest tak podzielona i w tej grze (rozgrywce?) jej król walczył w wojnie domowej przeciwko swoim wasalom...
Do tego lubię duże prowincje (4regionowe) a takich tam nie widziałem, za to elfi las bardzo fajny.
To że Orkowie plądrują i niszczą imperium jest ok, ale to samo w wykonaniu brodaczy trochę szczypie w oczy. Do tego ta wojna między Karakami...
Niestety prowincje krasnoludów w górach są tylko 2 regionowe. Nie jestem pewny ale podobnie jest też z Orkowym plemieniem Skullsmasherz, chyba że mają wspólną prowincje z karak ziflin.
Teraz jak patrzę na mapę to z tymi prowincjami w górach między imperium a Bretonią wypada jeszcze słabiej, bo tam jest na przemiennie osada orków i krasnoludów.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Arroyo
Taki ładny początek w wykonaniu magiczek, by później wysłać je do walki wręcz. Konnica używana jak piechota.
Zdecydowanie. Tak btw. wygląda na to, że ten film z bitwy Azhaga, który kiedyś CA dodał, nie był wcale krokiem do tyłu. Bo po tej bitwie zrozumiałem, że ta gra faktycznie tak wygląda ;)
OMG panowie, why ohhh why wybraliscie taka mape!!! przeciez na tym filmiku nic nie widać? I czemu sie tak daleko rozstawiliscie?! Jesli chodzilo wam o to zeby bitwa dluzej trwala to mogliscie cos o jednostkach pogadac....
Czy w bitwach multi ilosc jednostek w oddziale jest taka mała?
To limit armii - duży. Ultra różni się zaledwie 30 wojakami w piechocie i 15 jeźdźcami. Co do mapy - no cóż, fatum Arroya się odzywa znowu ;D
Jednostki wyglądają ładnie. Mapa jakaś szarobura z małą ilością detali 2. Na filmikach CA mapy wyglądają w porządku, a tu jakoś dziwnie. Chłyt marketingowy? Jak duże są mapy, ta wygląda na większą niż w 2 ostatnich tytułach?
Bo to jedna z wybranych map. Mapy te wg mnie wyglądają dużo lepiej niż w Rome II i Attyli razem wziętych ;)
A właśnie, czy dodali taki myk, że jednostki pojedyncze mają inne staty na różnych rozmiarach jednostek, czy nie? Bo w takiej formie, na najmniejszej skali jednostek herosi, czy giganci będą zmiatać wszystko samemu.
Nie mam gry, ale chyba załatwili to punktami hp, które procentowo zmniejszają się lub zwiększają. Powinny się też zmieniać obrażenia procentowo, ale chyba tak nie jest. Porównałem dwa filmiki i Ungrim przy dużej skali ma 3336 punktów życia i obrażenia 430, przy ultra to 4448 i obrażenia takie same. Mała skala będzie promować pojedyncze modele oraz czary które zadają obrażenia punktowo, a nie procentowo ( jeżeli takie są ).
Aż nie wiem co mam powiedzieć :), widzę że nawet tutaj mamy Nemetocene widać że CA jak i gracze uwielbiają tą mapę ;] a tak na poważnie dlaczego wybraliście mapę bez drzewek, trawy itd ta jest taka jakaś "nudna". Na innych streamach i filmikach mapki prezentowały się o wieleeeeeee.... lepiej.
Hmmm to są ustawienia Ultra bez cieni !!! :O miejmy nadzieję że się panowie mylicie i jak odpalę grę u siebie to będzie wyglądać inaczej, bo tutaj mamy poziom jak przed Medivalem 2 chyba ...
Co do samej bitwy się nie wypowiadam bo rozumie, że miała format promocji/przedstawienia nam gry przed premierą. Mnie jakoś po obejrzeniu tego filmiku boli wygląd tej mapki i to bardzo ;(
Oczywiście materiały z nowego total war są mile widziane i mam nadzieję, że się nie zniechęcicie mimo takiego odbioru z mojej strony. Następnym razem wybierzcie inną mapkę żeby można było zobaczyć że wszystko co tutaj wypisałem to brednie a to tylko było małe niedociągnięcie :P
PS. "Służki Pani dają Ci popamiętać" - fajnie to brzmi ;>
dzięki za przeniesienie faktycznie nie doczytałem mój błąd.
ja mam pytanie, jak wygląda sprawa z wersją pudełkową, czy mogę ten kod mogę wykorzystać na STEAM?
Nie możesz, a musisz. Wersja pudełkowa i tak jest instalowana przez steam. Kiedyś zawsze kupowałem wersje pudełkowe, ale zauważyłem, że od czasów Shogun 2, wszystkie TW instalowałem pierwszy raz z płyty, a potem odkładałem pudełko i wszystkie kolejne instalacje robiłem przez pobranie wszystkiego ze steam.
Wszystkie TW począwszy od bodajże Empire są nierozłączne ze Steam, więc tak klucz z pudełka jak najbardziej wpisujesz w Steam'a.
serdeczne dzięki za info ;)
Czy kupując preordera w wersji cyfrowej od razu dostaję klucz, który mogę połączyć ze swoim kontem steam?
To zależy gdzie. Na steamie powinieneś mieć opcje przed załadowania (choć nie do końca wiem jak ma to działać), na Muve/gram.pl powinni Ci wysłać kod na e-maila w dniu premiery.
Z tego co się orientuje to CA wysłało już klucze do sklepów, więc teoretycznie jeśli masz opłacone zamówienie na cyfrową wersję to powinieneś dostać klucz kilka dni przed premierą, aby móc zrobić pre-load.
Zapraszamy na czytanie recenzji gry Total War: Warhammer.
http://www.totalwar.org.pl/index.php/entries/view/5046
UWAGA! Niniejsza recenzja głównie skupia się na klimacie gry, trybie multiplayer i bitwach. Kampanię przedstawił Temer.
http://i.imgur.com/OH4oTWw.jpg
Recenzja Total War: Warhammer mojego autorstwa :)
Klikać w obrazek :P
Arroyo następnym razem radzę przeczytać tekst przed opublikowaniem bo strasznie dużo błędów.
Sporo błędów jest taki których ci przeglądarka nie wykryje, składniowych złych odmian itp
Jak jest z optymalizacją i wymaganiami gry? Słyszałem że CA przeszło ze swoim silnikiem na 64 bity. A wszystkie poprzednie Total Wary korzystały tylko z jednego rdzenia CPU, czy to prawda?
Strasznie się cieszę, że wreszcie wyszedł ten Warhammer. Nareszcie powiedzą co będzie dalej.
Z recenzji Warhammera na onecie: ''Rome II był przesadnie skomplikowany....'', i na tym porzuciłem dalszą lekturę onetowych specjalistów od Total War.
czyli co macie już grę, ciekawe kiedy ja będę grał zamówiłem w media markt w steel boxie.
Dx 12 nie jest póki co dostępny, na Ppc jest wzmianka ze na i7 4770k 4.5 @ + 1080gtx w bitwie 4x4 gra krztusi się w 20 fsach .Nowy Tw interesował mnie wyłącznie w kwestii optymalizacji, być moze dx12 przyniesie lekki wzrost ale mial byc na dzień premiery a nie z którymś tam patchem.Ca obrało droge prostego koszenia siana i chyba na tej drodze zostaną
Kurcze, ja juz zamowilem bo w sumie i tak bym zamowil nawet jakby bylo slabe ( mam wszystkie Total War ) ale wasze opinie nie napawaja optymizmem. Widze ze znowu dostajemy niedokonczony produkt. Pewnie razem z loadem juz jakis patch bedzie :) fajnie ze piszecie obiektywnie a nie wychwalacie ta gre nie wiadomo jak :) bo niektorzy youtuberzy zagraniczni to prawie ze w samych superlatywach opisali. Az mnie porwali, ale wasze recenzje sprowadzily mnie na ziemie ;)