Re: Co aktualnie czytacie?
Cytat:
A spotkaliście się z akcją "żywa książka" czy jakoś tak?? - w hipermarkecie (właściwie w galerii handlowej) stoi półeczka - każdy może tam położyć książkę niepotrzebną, i/lub wziąć taką co go interesuje.
U mnie w okolicy chyba nie ma za specjalnie takich akcji. Dobrym sposobem na "tanie czytanie" jest znajomość z kimś kto pracuje w księgarni - pożyczasz nowiutką książkę, czytasz, oddajesz w nienaruszonym stanie.
Cytat:
Dobrym sposobem na "tanie czytanie" jest znajomość z kimś kto pracuje w księgarni - pożyczasz nowiutką książkę, czytasz, oddajesz w nienaruszonym stanie.
A ja się później dziwię, że kupując nową książkę w księgarni, mam wrażenie, że już ją ktoś wcześniej czytał :? , typowy polski chlew :roll:
A swoją drogą to nie róbcie z tematu burdelu, jak was interesuje co, kto i za ile kupił to sobie załóżcie temat promocje, przeceny i wyprzedaże książkowe itp. Przepraszam za uwagę, ale temat się rozwadnia, trzymajcie się tytułów i opinii na temat danych książek :ugeek:
Niech Ci będzie :( - Salvo ;)
Zabieram się do przeczytania "Zaginiona flota: Waleczny"
Cytat:
A ja się później dziwię, że kupując nową książkę w księgarni, mam wrażenie, że już ją ktoś wcześniej czytał :? , typowy polski chlew :roll:
Wypraszam sobie szufladkowanie mnie razem z "typowym polskim chlewie" - ja dbam o książki (o niemoje zresztą najbardziej)
Cytat:
Dobrym sposobem na "tanie czytanie" jest znajomość z kimś kto pracuje w księgarni - pożyczasz nowiutką książkę, czytasz, oddajesz w nienaruszonym stanie.
Cytat:
Wypraszam sobie szufladkowanie mnie razem z "typowym polskim chlewie" - ja dbam o książki (o niemoje zresztą najbardziej)
książka raz czytana, choćbyś nie wiem jak o nią dbał w 8 na 10 przypadków posiada już pewne wypatrzenia (powie Ci to pierwszy lepszy bibliotekarz lub historyk archiwista), daruj sobie obrażanie, takie zachowanie o którym wspominasz to zwykły chlew i chamstwo. Nie po to czytelnik wydaje sporo pieniędzy, wszak książki są drogie, by otrzymać produkt używany, no chyba że sprzedawca takowych książek sprzedaje je jako używane z 20% rabatem? 8-)
Cytat:
Nie po to czytelnik wydaje sporo pieniędzy, wszak książki są drogie, by otrzymać produkt używany, no chyba że sprzedawca takowych książek sprzedaje je jako używane z 20% rabatem? 8-)
W takim razie zauważ, że już tzw. "macanie" książki przez klienta je zużywa. Poza tym gdybym miał kasy jak lodu to bym pewnie kupował wszystkie książki, które mi się podobają, a tak mogę sobie pozwolić tylko na niewielki ułamek.
Nie wiem czy w odpowiednim temacie ale mniejsza
Mam przyjemność poinformować że mój debiut autorski : bitwa pod Zbarażem 1649 jest już w ofercie wydawnictwa i od 6 marca będzie rozsyłany, początkowy fragment ze spisem treści na stronie wydawcy:
http://napoleonv.pl/opis/3856473/bitwa- ... -1649.html
Niedawno skończyłem klasyczną pozycje Aleksandra Krawczuka - "Julian Apostata" - książka poświęcona jednej z najwybitniejszych i moich najbardziej ulubionych postaci w historii 8-)
Ja skończyłem "Dzieje Imperium Brytyjskiego". Nie było złe i nawet coś się dowiedziałem, ale pamiętam, że wachalem się pomiędzy tym, a Chanatem Krymskim Podchordeckiego. Dziś wybrałbym to drugie.
Zacząłem wczoraj Marengo z Bellony. W jeden dzień ponad połowę zrobiłem. Póki co sam wstęp, omówienie stron, co się działo przed, tło itp, czyli conajmniej 75% informacji już znałem, co nie zmienia faktu, że bardzo mi się podobało. Jutro pewnie drugą połówkę machnę, potem pewnie kolej na powtórzenie 1812 Zamoyskiego.
Cytat:
Ja skończyłem "Dzieje Imperium Brytyjskiego".
Mógłbyś podać autora bo z chęcią bym przeczytał. Jak ktoś zna jakieś dobre ksiązki o służbach specjalnych, geopolityce, kulisach władzy, szpiegach to niech zapoda danymi.
Marengo tak jak mówisz, zaliczone w 1-2-3 przeczytałem, czyta się jednym tchem, szkoda Desaixa zdolny marszałek by z niego był :)
Pozdrawiam.
Lloyd jakiśtam :)
Książka skupia się w 99% na koloniach, ich rozwoju itp. Średnio mi się podobała, ale coś się dowiedziałem.
Cytat:
szkoda Desaixa zdolny marszałek by z niego był
Płakałem razem z Napoleonem :)
A tak na serio to łezka zawsze się pojawia w "Czterech Czerwcowych Dniach", gdy Francuzi zaczynją przegrywać pod Waterlo :(
Co do autora, to w ciemno kupię inne książki, jeśli akurat gdzieś się natrafią. Niestety nowy semestr się dziś zaczął, więc za często księgarnii odwiedzać nie będę :/