Swego czasu pytałem o ten ostatni serial, ale chyba nikt nie oglądał. Warto?
Wersja do druku
Swego czasu pytałem o ten ostatni serial, ale chyba nikt nie oglądał. Warto?
Black Sails już II sezon jest, to o piratach, wg mnie warto, ma swój urok. Mnie się podoba i raczej lepszy od Crossbones, a oba mają podobna piracką tematykę.
Obejrze dzis wieczorem to wyrobie swoja opinie.Jak dla mnie "Walking dead" skonczyl sie na pacyfikacji wiezienia.Byla szansa ze tworcy pozostana przy wielowatkowej fabule ukazujacej losy poszczegolnych bohaterow lecz uparli sie zebrac ich ponownie do kupy i tym sposobem,idac na latwizne,powalili serial na kolana.Obecny sezon jest zwyczajnie nudny i pozbawiony tego charakterystycznego klimatu z pierwszych dwoch sezonow.
====================
Edit
Spoko odcinek gdyz w koncu usmiercili charakter ktory wrecz dzialal mi na nerwy.Niestety pomyslu na reszte sezonu jednak brak...
A oglądał ktoś już Wikingów? Jakie wrażenia? Jeżeli dziś po pracy nie padnę to zamierzam wieczorem obejrzeć. Co prawda nie jara mnie ten serial jakoś bardzo ale oglądam go z sentymentu do mojej kochanej epoki.
Zupełnie zapomniałem :D, ale i tak pewnie poczekam z nim. Nie lubię oglądania co tydzień po odcinku.
Ja oglądam, ba jestem nawet na bieżąco z tym sezonem ;). Wielkim znawcą tej epoki nie jestem więc nie wiem jak jest pod względem zgodności historycznej ale ogląda się super i przede wszystkim ciągle coś się dzieje, nie ma przestojów w tym serialu. Ja mam z kolei inne pytanie : czy są tu jacyś fanatycy domku z kart? Bo o GOT nie muszę chyba nawet pytać :P
Co do Vikingów to historycznie jest generalnie poziom dna. Reszta? Cóż, jak dla mnie sezon pierwszy to była katorga i oscylował na poziomie Xeny czy Herculesa... A tamte seriale były dużo starsze! Drugi sezon lepszy ale nadal fabularnie/scenariuszowo masakra. Chociaż już dało się oglądać :P Trzeci sezon pewnie obejrzę, ale jak juz będą wszystkie odcinki. Na cuda nie liczą bo wątpię by coś się zmieniło w kwestii mało charyzmatycznego Ragnara, upośledzonego Bjorna czy tragicznie zagranego Flokiego. Ale to moje zdanie, co kto lubi.
GoT to wiadomo! każdy odcinek jest tu szeroko omawiany ;) Ja czekam, chociaż pewnie nic mnie nie zaskoczy bo książki przeczytałem :P
No i HoC! Uwielbiam! Nie spodziewałem się że serial polityczny mnie tak wciągnie! Aczkolwiek nowego sezonu nie zacząłem oglądać, poczekam na więcej odcinków i trochę więcej czasu;) Aha, no i wielki plus dla scenarzystów za usuwanie pierdołowatych i irytujących postaci ;)
Volomir, powiem Ci że trzeci sezon HOC przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Na więcej odcinków czekać nie musisz bo cały sezon został już udostępniony co jest kolejnym atutem! A co do GOT ja również przeczytałem książki przez co bardziej niż na kolejny sezon czekam na wichry zimy. Choć jak w końcu wyjdzie to i tak pewnie obejrzę :P. Natomiast Wikingowie to kwestia gustu, choć mimo wszystko przesadzasz z tymi mało pochlebnymi porównaniami :P
Nawet nie wiedziałem, że HoC jest już cały :P Oglądałem go dopiero jakiś miesiąc temu, więc nie śledziłem na bieżąco tego co się działo z odcinkami.
Co do Vikingów to nie wiem czy przesadzam. Serial może się podobać, ale przy tym mega wysokim poziomi seriali (HoC, GoT, True Detective, SoA i masa innych) pewnych rzeczy nie da się wybaczyć.
A co Ci najbardziej przeszkadzało w wikingach? Jestem ciekaw Twojego zdania bo ja z kolei do niewielu rzeczy się tam mogłem przyczepić. A HOC miał premierę w zeszły piątek ale od razu cały sezon udostępnili.