Widziałem w "Angorze" w odcinkach. Widze że jest tez pełna wersja. Pewnie niedługo przeczytam gdy skończę 'Ostatnie Życzenie' Sapkowskiego.Cytat:
Zamieszczone przez Aro137
Wersja do druku
Widziałem w "Angorze" w odcinkach. Widze że jest tez pełna wersja. Pewnie niedługo przeczytam gdy skończę 'Ostatnie Życzenie' Sapkowskiego.Cytat:
Zamieszczone przez Aro137
Science Fiction, gdybanie wyciągnięte z nosa, zero wiedzy, same bajki...Cytat:
Wczoraj skończyłem Pakt Ribbentrop-Beck czyli jak Polacy mogli u boku III Rzeszy pokonać Związek Sowiecki. Piotra Zychowicza bardzo interesująca książka. Polecam! Zwłaszcza dla tych co zastanawiali się co by było gdyby..?
McAbra - więcej o historii już z Sapkowskiego się dowiesz :D
Ja u babci dziś poczet cesarzy rzymskich Krawczuka wynalazłem :)
Lepszy marny kontakt z historia niż żaden :)
Na lekcjach historii sie przecież nie nauczę :)
Lepiej poczytać głupoty i bajki, zamiast czegoś wartościowego? Jest pełno nieporównywalnie bardziej wartościowych książek, po co marnować czas i pieniądze na jakieś wypociny? Nie lepiej ruszyć jakąś konkretną książkę, konkretnego naukowca. Zachęcam ;)Cytat:
Lepszy marny kontakt z historia niż żaden
Tutaj więcej mojego o tej książce http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...=286&start=480
Kocham historię, ale w szkole przedmiot ten sprowadza się do durnego zapamiętywania dat, nazwisk itp :(Cytat:
Na lekcjach historii sie przecież nie nauczę
Dlatego warto samemu czytać. Jakby co zawsze możesz pytać tutaj ;)
No oczywiście, masz rację, trochę głupio rzuciłem :)
Chętnie poczytałbym coś o II WŚ i o starożytności. Na dniach skoczę do biblioteki poszukać czegoś fajnego :)
Wczoraj skończyłem Assassin's Creed: Revelation, a dzisiaj "Herbata" Małgorzaty Caprari
Pierwszą książkę polecam wszystkim co grali w AC:R, autor świetnie uzupełnił szczególnie momenty które nie zostały pokazane w grze (podróż z Włoch do Ziemi Świętej)
Natomiast co do tej drugiej mam mieszane uczucia, dla nowicjusza co dopiero zaczyna przygodę z herbatą jest ok, ale osoba zaawansowana w tych kwestiach zauważy niespójności, pewne hipokryzje, braki informacji które powinny być
Teraz zabieram się za:
"Assassin's Creed: Tajemna Krucjata" zobaczmy jak Oliver Bowden poradził sobie z wątkiem o Altairze
"Historia ustroju państw zachodu" Marka Wąsowicza, mimo że to lektura obowiązkowa na moje ćwiczenia z Historii prawa i ustroju to i tak z chęcią ją przeczytam :D
Oprócz tego w planach mam zakup:
"Herbata według Dilmah" Edwina Soon'a - zobaczmy co ma jedna z największych marek herbacianych do powiedzenia :P
"WebShows" Krzysztofa Gonciarza - jako youtuber od dawna mam w planach zakup tej publikacji ale jakoś jeszcze nie chciało mi się jej to kupić
"Lag #2" Czasopismo nieregularnie wychodzące, w niej głównie mowa o grach i graczach za kulisami bardziej
Nieco wyżej pisałem o promocji na dobre książki w empikach, jakbyś nie bał się kupić to polecam ;)Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
[spoiler:2cjur2fr]Tak trochę angielskim żartem, ale to prawda - od stycznia 2016 roku będzie można kupić nową książkę: A. Hitler, Mein Kampf[/spoiler:2cjur2fr]
Leopold Ratajczyk, Historia Wojskowości
Od kilku dni czytam "Rok 1984"
Aż tak, od razu bym nie twierdził, że autor nie posiada wiedzy na temat który przedstawia ;) Jeśli znasz podobne książki lub artykuły, które akurat zajmują się tymi wydarzeniami to wyślij mi na pw, chętnie poczytam :DCytat:
Zamieszczone przez Salvo
http://www.ksiazki-zeglarskie.pl/historia/degrelle.htm
Bardzo ciekawa książka ukazująca działania wojenne i życie frontowe na trochę niższym szczeblu niż zazwyczaj czytamy. Ciągłe zmaganie z rosyjską pogodą, wszami i frontową codziennością. Trzeba jednak nabrać przed lekturą lekkiego dystansu do poglądów autora, które wyrażają się m.in. pogardą dla mieszkańców azjatyckiej części ZSRR.
Polecam bardzo mocno wszystkim zainteresowanym II WŚ.