Cytat:
Jeżeli uważasz, że to są "horrendalnie duże pieniądze" to chyba nie masz pojęcia o kosztach tego typu działań. Bo te koszta na pewno były znacznie większe.
Niezręczność polega na tym, że Kijowski powinien mieć świadomość tego co napisałem wcześniej, że PiS może sobie pozwolić na dowolne świństwo, niezręczność, przekręt, nawet na otwarte łamanie prawa, i nie będzie to miało żadnych konsekwencji na większość jego elektoratu. Natomiast nawet stosunkowo drobne wpadki jego czy KOD-u ogólnie, będą miały (czy też raczej mogą mieć) wpływ na elektorat opozycji. To kwestia elektoratu. Z jednej strony mamy w dużym stopniu fanatyków, których nic nie przekona że "białe jest białe" oraz ludzi, którzy dają się łatwo przekupić publicznymi pieniędzmi i poza "pełną michą" na dziś nic ich nie obchodzi, z drugiej strony zaś ludzi o pewnych przekonaniach i zasadach. A to jest elektorat znacznie "trudniejszy".
90 tysięcy złotych za prowadzenie strony przez bodajże pół roku?
A może po prostu trzeba się zająć przygotowywaniem własnego programu? Bo teraz to jest tylko mówienie, że PiS zły i tyle. Zero jakiejś konstruktywnej krytyki, jakichś propozycji rozwiązań. Z taką opozycją to PiS będzie rządził jeszcze drugą kadencję.
Cytat:
Przebijają się. Tylko trzeba chcieć do nich dotrzeć. Oczywiście, jeżeli czytasz prasę "pokorną" czy oglądasz takowe media, to do nich nie dotrzesz. Ale sugeruję poczytać GW lub pooglądać TVN;)
Generalnie jednak ludzie w niewielkim stopniu przyswajają sobie informacje.
Skoro wiem o tych informacjach to chyba nie muszę czytać albo oglądać podanych przez Ciebie. Chociaż jak ostatnio oglądałem Fakty to pierwsze 10-15 to newsy a'la zabójstwo Ewy Tylman a potem 2 minutki o giełdzie i tyle.
Cytat:
Takie odpowiedzi przypominają mi odpowiedzi dzieci w piaskownicy, które jak usłyszą że robią coś nie tak to odpowiadają "a nieprawda bo Ty tak robisz".
I tak mniej więcej zachowuje się Kukiz. Przykre w tym jest to, że jeżeli jego wyborcy myślą podobnie to gość może się jeszcze jakiś czas na scenie politycznej, ku szkodzie RP, utrzymać. Ale jak wielokroć piszę - takich mamy polityków jacy są wyborcy.
Ku szkodzie RP to jest PO i Nowoczesna. Jak już napisałem wcześniej z taką opozycją to PiS będzie rządził dwie kadencje.
Cytat:
Ale za socjalem to się głosowało (o ustawach psujących państwo nie wspomnę)? A skądś forsę trzeba brać. Problem z Kukizem i jego klubem jest w pierwszej kolejności taki, że nie ma on żadnego programu i żadnej ideologii. Czyli - jest nieprzewidywalny. Zebrany wokół pewnych bardzo ogólnych haseł. W efekcie jest to grupa ludzi, którą łatwo można zmanipulować, przekupić, okpić i wykorzystać. Takie "bagno" - jak takowych parlamentarzystów nazywano podczas rewolucji francuskiej. A takowi zawsze dla państwa są bardzo niebezpieczni. Tym bardziej, że ich szef nad nimi kompletnie nie panuje (zresztą, on często nie panuje sam nad sobą, więc jak od niego można oczekiwać, że będzie panować nad klubem?!).
Za socjałem to akurat było pół na pół w Kukiz'15... PO się wstrzymało bo miało podobno jakiś swój projekt 500+. PSL też był za. Przeciwna była tylko Nowoczesna.
A co do łatwości manipulacji, okpienia i wykorzystania to chyba widać w tej chwili z kim sobie PiS w tej materii najlepiej radzi ;D