Wiesz, że przecież ścierwowóz to jednostka u Wampirów? Także nie musisz przepraszać ;D
Wersja do druku
Coś mi się obiło o uszy-ale nie byłem pewny. W każdym razie, nie wierzę w więcej niż jedną jednostkę wampirów za darmo. Może dadzą coś- w paczce; z LL wampirów, bo przecież pisali, że samych LL nie będą dawali, tylko z obstawą. Chyba,że te paki LL będą płatne,bo coś mi się nie wydaję, żeby CA wydawała Paki z LL rasami czy mini kampaniami bezpłatnie.
Wydaje mi się że Lord Pack odnosi się tylko do DLC ale znowu z nimi nic nie wiadomo. Jak by dali mechanike uzupełniania jednostek dla Wampirów to bym w ciemno brał ten ścierwowóz, ale raczej sie na to nie zanosi :]
No właśnie. Ja widzę to tak: 10 FLC- tych z obrazków; dają za darmo po premierze; reszta Packów- płatna do premiery drugiej części młotka ( elfy+jaszczuroludzie)
PS. Z machin dla wampirów mogą dać jeszcze upiorne relikwiarze lub trony sabatów. Macie jakieś pomysły na zastosowanie tych machin?
Jeszcze jedna rzecz jest dla mnie interesująca. Mianowicie, pisali,że będą w Packach elitarne wersje jednostek z rosterów podstawki; dla imperium widzę dużo takich pojedynczych jednostek, a jak jest z pozostałymi rasami? -bo z tego co widziałem to nie ma jakiegoś specjalnego zróżnicowania np. w zombich czy w wybrańcach chaosu.
Trony Sabatów to zwykły mount, nie mam pojęcia czym może być Upiorny Relikwiarz chodzi o Mortis Engine??. Te ulepszone wersje jednostek to będzie pewnie coś jak weterani/bohaterowie z poprzednich gier. Czyli zwykła jednostka z lepszymi statami i mniejszą ilością żołnierzy.
Tak, Upiorny Relikwiarz to Mortis Engine.
Ja myślę, że te jednostki to jak np.Trupie główki, halabardnicy imperium; będzie coś takiego ja Brunszwiccy dragoni z dodatku Amerykańskiego do ETW. Dalej ponawiam poprzednie pytanie: jak to widzicie, jakie przykładowe jednostki mogą rozróżnić w pozostałych rasach?
Miejmy nadzieję, że jednak dadzą jako darmowe DLC Bretonie, a w płatnym demony chaosu, ponawiam swoje pytanie- z mojego poprzedniego posta.
No dobrze, ale w Imperium są wydzielone oddziały- pisałem o "Trupich główkach", w bitewniakach nie ma nic o elitarnych oddziałach z innych ras?
Trupie główki etc. są tylko elementem "Uniforms & Heraldry of the Empire" - nigdzie indziej się nie pojawiają.
A cha dobrze wiedzieć
W sumie to raczej nie myślałem o demonach chaosu w kwestii szybkiej grywalności, bardziej kiedy mapa się zapełni np Kislevem. Ale może być i chętnie bym sobie nimi pograł. Jednak Bretonie czy KG wolałbym szybciej.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że jako darmowe DLC dadzą Demony Chaosu zamiast Bretonii ?
Żadne, bo to tylko póki co wpis Darrena. Jak coś dadzą, to będzie wiadomo.
No jednak byłoby nie fair, gdyby dali demony zamiast bretonii. Jak już powinni ich dać zamiast wojowników chaosu
Ale po co? Jak to widzisz? Jak połączenie Demonów i Wojowników? Bez sensu, bo musieliby się nawalać między sobą.
A cha. To oni nie są w jednej drużynie?
Od bodajże 6 edycji Chaos rozdzielił się na części - Wojowników Chaosu, Demony Chaosu i Zwierzoludzi. Nie wiem, jak u ostatnich, ale u pierwszych dwóch leją się między sobą wyznawcy każdego z 4 mrocznych bóstw. Demony również leją się między sobą - wewnątrz podzieleni są na 4 odłamy.
Coś takiego jak Inferno w piątej części Heroesów? Swoją drogą to strasznie dużo tych złych nacji: Wampiry, Demony Chaosu, Wojownicy Chaosu, Krasnoludy Chaosu, Orkowie, Gobliny, Królowie Grobowców,Ogry,Szczuroludzie, Zwierzoludzie, Jaszczuroludzie; Ciekawe czy zrobią każdą z tych ras- wiem gobliny są z orkami. No jak dla mnie to do podstawki, ras za darmo, brakuje tylko Bretonii. Resztę mogą dodać jako część płatna. Ciekawe, czy ilość LL dla wszystkich ras będzie taka sama, bo na razie są duże różnice np. Orkowie-4, Imperium -2.
Ogry i Królowie Grobowców nie łapią się do złych tylko neutralnych, a Jaszczuroludzie do dobrych i są chyba największymi wrogami Chaosu.
To ciekawe,że jaszczuroludzie są największymi wrogami chaosu, czyżby przez mutację.
Co do TK, to jestem na 100% pewien, że Rulebook do ósmej edycji uznawał ich, razem z Ogrami, za neutralną frakcję.
Ogólnie sprawdziłem i w bitewniaku było (8ed) sześć frakcji dobrych, siedem złych i dwie neutralne, więc jakiś balans był zachowany.
Ok już przestaje, a zarazem czekam na odpowiedz na: Ciekawe, czy ilość LL dla wszystkich ras będzie taka sama, bo na razie są duże różnice np. Orkowie-4, Imperium -2.
Raczej nie. Nie wszystkie nacje mają materiał na aż taką liczbę, lub pasujących do przyjętej formuły.
Nie wiem gdzie Ty u orków widzisz 4. Orkowie - 3, Chaos - 3, reszta -2
Nie do końca, w FLC, które będą, możliwe jest, że dostaniemy Krella dla Wampirów. A to oznacza tyle, że Wampiry również będą zaliczani do frakcji z 3 LL'ami ;)
W FLC jest pokazany symbol LL w tle flaga orków, więc będzie to czwarty dla orków. Dla przypomnienia:http://wiki.totalwar.com/images/a/ac...rray_FINAL.jpg
Właściwie to przepraszam za możliwe wprowadzenie w błąd - Wurrzag może być LL'em z FLC. Nie do końca pewne jest, czy dostaniemy go w premierę. Jeszcze raz przepraszam za błąd - Zielonoskórzy mają póki co 2 LL'ów.
Czyli co? Tzn. ten obrazek -LL orków; to ten LL już wcześniej zapowiedziany?
Chodzi o to, że Wurrzag Ud Ura Zagubu będzie pewnie w FLC, ale nie wiem, czy na samym początku. Póki co Orkowie mają 2 LL'ów. Wampiry wg mnie będą mieć 3'ech i Orki też 3'ech.
To po co wydali materiał o przyszłych wydaniach. Skoro umieścili tam już zawartość już pokazaną.
Nadal nic nie rozumiesz? Youtuber dał film o Wurrzagu, że będzie w grze. Problem w tym, że CA o tym nie wspomniało, więc Orkowie mają 2 LL'ów.
http://wiki.totalwar.com/w/Eleventh_Day_of_Festag
Trochę szkoda, że może być później, bo akurat Wurzagiem miałem zamiar poprowadzić zielonoskórych.
No cóż, mam nadzieję, że go dodadzą. A może i nas zaskoczą i dadzą też jakiegoś LL'a spośród Leśnych Goblinów? W końcu w 8 edycji też mamy LL'ów o LG.