Prędkość pobierania przez torrent nie jest zatrważająca. Prędzej mod zostanie wrzucony na inny serwer niż mi się pobierze. Przynajmniej zapowiada się obiecująco.
Wersja do druku
Prędkość pobierania przez torrent nie jest zatrważająca. Prędzej mod zostanie wrzucony na inny serwer niż mi się pobierze. Przynajmniej zapowiada się obiecująco.
no jeżeli jest 1 seeder i 170 peerów to trudno o dobrą prętkość pobierania ;/
Dla wszystkich, którzy mają dość czekania. Mod został wrzucony na Mega :).
http://www.twcenter.net/forums/showt...vealed/page192
Na dole strony są linki i instrukcja instalacji.
Modzik jest świetny, trochę się dziwię że w tym temacie dużo się nie dzieje, bo po małych szlifach szykuje się (moim zdaniem ) najlepszy mod do medievala 2. Są rzeczy , które mogą się nie podobać, ale wkład pracy, znakomity gameplay i grafika (jednostki, ekrany ładowania) wybaczają wszelkie niedogodności.
Czy najlepszy? Na pewno plasuję się w czołówce, ale jego największą wadą jest to, że jest tylko submodem do innego moda. Grało mi się w niego przyjemnie, ale jak każdy po pewnym czasie się nudzi. Niektóre frakcje miło zaskakują, jak choćby Vale of Dorwinion - mam nadzieje, że w najnowszej wersji pozostawili wybór ;), ale jak się gra kolejną kampanię widzi się, że niektóre frakcje totalnie sobie nie radzą jak choćby Rohan. Brakuje w tym modzie czynnika zaskakującego, który sprawi, że po odsłonięciu mapy opadnie nam szczęka z wrażenia, gdy ujrzymy triumfujący Gondor prowadzony przez kompa.
Jak grałem Isengardem na vh i ai od pitera to rohan w ciągu 30 tur potrafił zebrać ok 10k wojska czy foldburgu gdzie ja ledwo co posiadałem 4k wojsk..
jego wojska to nie były to jakieś słabe jednostki ale najlepsze podstawowe jednoski jakimi dysponował w tym czasie.. Do tego licząc gwardie generalską był to kosmos...
plusem tego moda jest to że w 30 turze prowadziłem bitwe gdzie na polu bitwy było ok 13-14 tysi jednostek, normalny odjazd :)
Modowi brakuje tego to że takie frakcje jak Angmar lub Mirkwood lub te klany za mordorem mają mało jednostek i minusem jest to że mordor może rekrutować jednostki ludzi z klanów, troche głupota, tak samo isengard jednostki dunlandu. Ogólnie jak by zrobili tak że na początek nie mamy aż takich dużych możliwości rekrutacyjnych to mogło być fajne i o wiele więcej jednostek i o wiele większa mapa :) no i brak bugów :)
Tu nie chodzi o ilość, ale o fakt, że są dość słabe. Grałem zarówno Mirkwoodem jak i Angmarem - najlepsze ich jednostki są dość słabe, ale jak ta pierwsza frakcja moim zdaniem ma lepsze od Mordoru. Akurat rekrutacja przez Mordor czy Isengrad jednostek ludzi nie jest zła, bardziej wkurzający jest fakt, że Variagowie z Khandu (chyba tak się nazywa ta frakcja) są wciśnięci pomiędzy złe frakcje co uniemożliwia im swobodny rozrost. A ponieważ dyplomacja jest tak ustawiona, że wywołanie wojny z Rhunem czy Haradem kończy się wojną z Mordorem odrzuca od tej frakcji.
Ja bym ograniczył rekrutację u złych frakcji, która jest przesadzona. Dłużej czekamy u frakcji dobrej podczas, gdy zła może nas zalać spamem wojska.
wiesz, aktualnie mam wersje 0.5 beta. do czasu Alfy dużo na pewno sie zmieni :) na bank zrobią tak by każda frakcja była grywalna i miała szanse z innymi :)
Teoretycznie młóciłem, że aż miło Mordor jak grałem Gondorem czy też inną nacją. Problem był z tym, że Mordor nieustannie wysyłał nowe armie i szkolił wojsko. Inną kwestią, było to, że komp grał nim tak głupio, że dawał się łatwo wymanewrować. Jeżeli jednak grałem inną frakcją to Gondor sobie nie radził, łatwo tracił kolejne prowincje i gdyby nie to, że Mordor też grał zachowawczo pewnie zniszczony zostałby dość szybko.
Granie na ai Pitera w tym submodzie nie sprawdza się, tam wiele nacji ma swoje indywidualne ai i jest bierne na ai Pitera.
ma ktos jakis pomysl co zrobic gdy chce rozpakowac i zabiera ma 7gb z C a wiecej wolnego nie mam i nie chce rozpakowac
Jak masz inną partycję to przenieś na nią archiwum z C i tam rozpakuj.
wlasnie jest na innej xd a i tak pobiera z C na start 7gb ~~
Witam. Mam pytanie, a mianowicie czy ten mod w wersji 0.5 ma spolszczenie? Z góry dziękuje za odpowiedź ^^
Nie posiada no chyba że ktoś przez ostatnie kilka dni zrobił aktualizacje spolszczenia z innej wersji DaC.
Po drugie po co Ci spolszczenie jak tam nie ma żadnych trudnych słówek ? Jeżeli grałeś w podstawkę po polsku to powinieneś sb dać rade spokojnie nie z tym modem
Zwyczajnie wolę gdy wszystko jest po polsku bo to wtedy jest jasno i klarownie,a poza tym taki submod w finalnej wersji moim zdaniem zasługuje na spolszczenie.
Temu submodowi dużo brakuje do finalnej wersji :)
Wyszla wersja 0.51. Pisze w pośpiechu więc nie wstawię linków.
http://www.moddb.com/mods/divide-and...uer-patch-0511 oto patch do wersji 0.51 :)
Witam, mam pytanie,a mianowicie jeśli bedę grał Dunedainami to po wykonaniu wszystkich punktót ze zwykłej wersji moda staną się oni Arnorem? z góry dziękuje ^^
Nie, nie staniesz.
Ktoś pograł dłużej, znaczne różnice w stosunku do patcha 0.4 tego poprzedniego?
Lorien i Khand mają praktycznie nowe rostery. Nowe modele na mapie kampanii. Do kilku frakcji dodali po jednostce. Poprawiono dużo błędów z poprzedniej wersji. Jednostki z Umbaru mają inne głosy.
Niestety kampania krasnoludów z Morii jest dalej zabugowana.
kopia TW TA 3.2 NA to wklejone rozpakowane DaC 5, i grajac ered luin nie moge rozegrac bitwy zadnej ;/ nawet stream mam z probami / dla ogladajacych +18 ~ przeklenstwa
edit
kazda frakcja wywala mi napotke gdy chce zrobic bitwe.. recznie a nie automatycznie
edit 2
wszystko dziala po spatchowaniu do 0.51
ktos chetny na coop? we dwoch podbic ciekawie srodziemie z jak potezni sojusznicy dla zabawy?
Czy ktoś ma to częściowe spolszczenie do wersji 0.4? Link w pierwszym poście wygasł.
Wyszła wersja 0.52! Poprawiono ponownie kilka rzeczy i dodano nowe jednostki! Zmienił się też wygląd elitarnych oddziałów Dol Gulduru.
Link: http://www.mediafire.com/download/9g.../DaC_V0.52.exe
2. http://www.moddb.com/mods/divide-and...quer-patch-052
Podbijam pytanko o częściowe spolszczenie, może by dało się je ukończyć:D
Mam pytanie bo nie mogę rozbudować koszar maks na 1 lvl. We wszystkich miastach
Która tura? Jaka frakcja?
tura 47 krasnoludy z khazd dum
aa tam nei trzbe czegos przed tym innego zbudowac? albo miec kulture?
Kampania krasi z Morii jest zabugowana, a sami twórcy polecili ją sobie odpuścić. Oczywiście obiecali też, że ją kiedyś naprawią. Koło 50 tury jest event, który daje dostęp do nowych koszar, jednostek itp.
Witam , jestem tu nowy , Pomoże ktoś z instalacją DaC v.05 pobrałem wszystkie potrzebne pliki Dac 0.5 3 części z moddb , TATW 3.0 ,3.1,3.2 .Zainstalowałem Tatw do wersji 3.2 zacząłem instalacje Dac lecz po instalacji DaC odpalał mi się Tatw 3.2 a nie DaC w wersji 0.52 . dodam że gre mam w polskiej wersji językowej i mam zainstalowany dodatek Kingdoms ,jeżeli miało by to jakieś znaczenie prosiłbym o wypisanie po kolei co miałbym zrobić by odpalić moda , dziękuje
Zainstalowałeś poprawnie tzn. przy instalacji DaC ścieżka kończyła się na Third_Age_3\data? Jeśli nie to mod wgrał się do folderu Third Age, zamiast do data i stąd brak zmian.
Zrobiłem reinstall całej gry i od nowa zainstalowałem mody ale teraz jest inny problem a mianowicie wyskakuje mi "Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit " szukam na stronach internetowych ale znalazłem tylko o zgodności która nie pomogła
To masz wersję Steam??