haha a to dobre :lol2:
Wersja do druku
Niecałe dwa tygodnie temu FIFA zabroniła reprezentacjom Anglii oraz Szkocji założenia poppies które w tych krajach symbolizują poległych żołnierzy z okresu Wielkiej Wojny argumentując swoją decyzję o nie wciąganiu zawodników we wszelkiego rodzaju polityczne,ideologiczne oraz religijne przesłania:
http://www.bbc.co.uk/newsround/37849491
Oczywiście nakaz zignorowano bo tradycja jest tradycją i basta...
Natomiast dzisiaj wszystkie stadiony w UK zostaną przyozdobione tęczową symboliką na znak protestu przeciwko "dyskryminacji" i dowód poparcia federacji futbolowych dla środowisk LGBT:
https://www.stonewall.org.uk/media-c.../rainbow-laces
Zatem gdzie jest teraz FIFA?
Ależ o co Tobie chodzi chłopie?Mecz był super bo brameczki padały tak często że aż miło się to oglądało.Nieczęsto w LM można zobaczyć 7 goli w pierwszej połowie!
To nie kasa biega po boisku i dlatego jeszcze Arabia Saudyjska nie została mistrzem świata.
Pisałem o tym wcześniej że liczy się wiara we własne siły (co zaowocowało w spotkaniu z królewskimi) a nie totalny paraliż (pierwsze dwa mecze).Jednak popadanie w pozorny optymizm bo się strzeliło tyle a tyle bramek jest błędną drogą i przypomina mi skecz Laskowika o kołach do traktoru.Ostatecznie liczy się tylko i wyłącznie efekt końcowy a ten dla Legii jest tragiczny:
-cztery porażki
-jeden remis
-24 stracone bramki i 8 strzelonych
...oraz pobicie niechlubnego rekordu na horyzoncie.
Co do Real Madryt i jego ewentualnych komplikacji w fazie pucharowej to patrząc na obecną sytuację w tabelach im nawet lepiej jest startować z drugiej pozycji w losowaniu (trzy grupy odpadają gdyż tam się znajdują inne hiszpańskie kluby).
https://www.youtube.com/watch?v=A9sCZElVZwE
Wybawiciel Legii w Pomidorze. Świetna kara za pauzowanie z powodu żółtych kartek ;D
Jest może jeszcze jakiś historyk w środowisku piłkarskim oprócz Magiery?
Nasi trenerzy w przeważającej większości a może nawet 90% mają pokończoną AWF.Pamiętam że chyba Michniewicz ukończył Szkołę Marynarki Wojennej ale nie jestem tego pewien gdyż to piszę z pamięci a szukać mi się nie chce :P
Ostatnio modne stało się Mannequin challenge które również zawitało na nasze stadiony ale zamiast facetów w szatni lepiej pooglądać sobie laleczki:
Brawo Grosik :clap:
Dzisiaj niesamowita szansa na kupon. Dwa obstawione, jeden to podpórka. Więc pierwszy: Real - Borussia, Bayer Leverkusen - AS Monaco, Legia - Lizbona. Drugi jest taki sam, tylko że na Leverkusen. :)
Mógłbyś się jeszcze pokusić o kupon ze wskazaniem na Sevilla w meczu przeciwko Lyon oraz remis w spotkaniu Porto vs Leicester City (lub zwycięstwo z podpórką "Lisów")a dodatkowo w tej samej grupie FC Kopenhaga wciąż ma szanse na awans (w przypadku swojego zwycięstwa i porażki Portugalczyków).Zatem tutaj może być interesująco.
Myślałem nad Leicester, ale dla mnie są zbyt niepewną drużyną. Raczej bym stawiał że obie drużyny strzelą. :P
Może i masz rację bo Leicester City nawet nie wychodzi na murawę w najmocniejszym składzie bo oni już o nic dzisiaj nie muszą walczyć.Trzymają raczej kondycję na ManCity.
Legia wygra ze Sportingiem i awansuje do LE. Nawet nie ma co dyskutować.