Też gram na realizmie...
Jeszcze jedno mnie mierzi w Attyli... ktoś pisał o tym, że jak już opracujemy technologie, że możemy rekrutować lepsze unity, to nie możemy już tych z 1 poziomu, to jest głupota.... Naprawią to w patchu?
Wersja do druku
Też gram na realizmie...
Jeszcze jedno mnie mierzi w Attyli... ktoś pisał o tym, że jak już opracujemy technologie, że możemy rekrutować lepsze unity, to nie możemy już tych z 1 poziomu, to jest głupota.... Naprawią to w patchu?
Racja to koniecznie by się przydało..
Wie ktoś z was do jakiej maksymalnej granicy lat toczy się kampania?
Do oporu, może tylko z tą różnicą, że nie zaliczy Ci zwycięstwa po przekroczeniu X tur.
Ehhh, myślałem po rozmowie z Pampą, że może coś zrobili, ale jednak chyba nie za wiele, bo wlazłem na jakąś recenzyję na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=HCPxpEdBMxs
i pierwsze co zobaczyłem to facetów rozciągających włócznie w dwa szeregi, wojów z mieczami w tyralierę, snujące się po polu bitwy "węże" jednostek.....
Znaczy taki standard.
Witam i zapraszam na pierwszy odcinek z Attyli prowadzę Sasanidów :)
Jest i kolejny odcinek z Attyli ale nadal nie mogę się wczuć w wojska wschodu ... xD
Trochę gospodarczo ale jest i coś ciekawego :)
Przez tak głupie rozwiązanie doszło u mnie do absurdu że nie chciałem rozwijać technologii wojskowych bo automatycznie straciłbym możliwość rekrutacji czasami minimalnie gorszych a dużo tańszych w utrzymaniu jednostek. Kolejną wadą jest fakt, że okno rekrutacji wygląda przez to znacznie bardziej ubogo.
Mam pytanie jak oceniacie spadek statystyk (morale i obrażeń) obrońców obleganego miasta, wraz z jego niszczeniem w trakcie walk?
Moim zdaniem jest lekkie przegięcie z tym. O ile jestem w stanie zrozumieć i zaakceptować spadek morale (wiadomo, miasto nasze płonie, dobytek idzie się gwizdać morale spada) ale jeśli chodzi o obrażenia to mi to nie pasuje. fajnie to wygląda z puntu widzenia atakującego ale już ze dwa trzy razy miałem tak że broniłem miasta silnymi jednostkami z wyższych tierów a komputer po kilku turach oblężenia doprowadził do sporych zniszczeń i miałem bardzo ciężkie zadanie żeby się utrzymać. Doszło do sytuacji że słabsze tiery biły moje wyższe bo ci mieli obniżone staty za obrażenia i nie wycinali tamtych w pień tak jak powinni.
Tak jak powiedziałem, rozumiem osłabienie i upadek morale, ale te obrażenia to powinny być usunięte.
Choć oczywiście kiedy to ja atakuję nie narzekam jak im spada wszystko :P taka mała hipokryzja z mojej strony :)
Jest ktoś chętny na kampanię multi? Z tym że głównie wieczorami. :)