Poruszam się o czterech kółkach, więc choćbym chciał, to nie mogę podejść, a podjechać byłoby ciężko o tej porze roku. ;D
Wersja do druku
Poruszam się o czterech kółkach, więc choćbym chciał, to nie mogę podejść, a podjechać byłoby ciężko o tej porze roku. ;D
Aktualnie jest prezenotwana gra hunami na twietterze.Ale nie polecam-po obejrzeniu 20 minut dalem sobie spokoj.
10 min gadania o pierdolach ,ruch i automatyczne zakonczenie bitwy ...i tak w kolko...
Jedna bitwa ktora widzialem prezentuje sie tragicznie-kawaleria szarzuje na wlucznikow od przodu,lucznicy stoja z tylu i nic nie robia,trzeba sie naklikac szybciej niz w strzelance zeby jakos zagrac.
Starcia oddzialow trwaly maksymalnie 15 sekund!Szkoda slow-jedno wielkie rozczarowanie....Wyglada to tak samo biednie jak Rome na patchu 1.0
Po podejsciu pod wrogie miasto komp/AI zabiera armie i ucieka daleko -zamiast bronic maista-wiec atakujesz tylko garnizon.Tragedia.
Pod wzgledem AI/bitewnym gra prezentuje sie tragicznie i beznadziejnie.Powielone bugi z Rome,tragiczne i glupie zagrania AI.Do tego dochodzi kilku minutowa mini bitwa...
Jezeli mialbym oceniac gre po tym co widzilem dzisiaj-dlabym jej maksymalnie 2/10...:mad::mad::mad:
Edit:
Po skonczeniu prezentacji-na ofcjalnym forum posypalo sie bardzo duzo komentrzy-podobnych do moich...wiec CA zamknelo watek.Widac liczylo chyba tylko na pochlebstwa i pochwaly -a tu takie rozczarowanie.Im blizej premiery tym bardziej jestem przekonany ze bedziemy miec powtorke z Rome II pod wzgledem AI.
Serio jest aż tak źle? Zabijasz nawet marzenia :D kurczę, to po raz kolejny dałem się nabrać i zamówiłem przed premierą.. sądziłem, że gra wyjdzie na poziomie coś aktualnego Romka 2, a tu znowu powtórka z rozrywki? Brak słów ... :(
Niestety jest tragicznie z tego co widzialem.
Hunowie w kazdej turze palili i grabili wszystko co napotkali.Prawie wszystkie bitwy byly rogrywane auto...bo i po co skoro komp/AI nic nie tworzylo w miastach.A nawet jak juz cos mailo to po podejsciu hunow komp zabieral armie i uciekal wpizdu-zostawiajac skromny garnizon.Powtroka z Rome 1.0.Prezentowna kampania wygladala beznadziejnie nudnie.Atak,spalenie miasta,atak spalenie miasta i itd...
Jedyna defenstywe postawilo cesarstwo-ale Hunowie(czlowiek) przegrali starcie chyba tylko dlatego iz grajacy nie nadazal z klikaniem.Nawet jak gram w Battlefielda to nie musze tyle i tak szybko klikac jak w tej bitwie.
Az liczylem ile trwa stracie oddzialow-maksymalnie trwalo 15 sekund i ucieczka -paranoja!
Obecnie na oficjalnym forum ludzie sa tak rozczarowani ze jada po CA-do tego stopnia ze CA zamknela juz 3 watki.(Ogromna fala krytyki)
Na jednego ktory napisze ze jest wooow,super,awesome itp zaraz 15 pisze ze jest bardzo zle.
Ależ oni to wszystko poprawą - w piętnastej łatce :lol2::lol2::lol2:.
A tak na poważnie, jeśli to co mówisz faktycznie wydadzą w finałowej wersji to.... e co tam, lud i tak kupi.
A więc wiem już, że nie warto kupować, nawet z forumową promocją :D A właśnie co do promocji, link z Total War: Attila + Darmodostawa + DLC (PC Pudełko) odsyła pod to:
http://www.http.com//muve.pl/pc/stra...otalwar.org.pl
Co to jest to http.com nie wiem...Ale na pewno nie strona muve.pl z promocją...
Radzę zrobić jakąś poprawkę.
http://www.twitch.tv/gamespot/b/621190831
Prosze sobie przewinac do 1 godz i 45 -tam jest bitwa ktora pokazuje "przeFspaniale" AI ....
Kolejna jest ok 2 godz-swietny pokaz jak palace sie drzewo moze wystraszyc 2 oddzialy ukryte w lesie...
Reszt to i tak strata Waszego czasu-przed kazdym ruchem jest 10 min opowiadania dupereli itp...a pozniej auto bitwa,palenie miasta i tak do znudzenia....
Chyba jestem rozczarowany :D
I dlatego sobie grę daruję. CA się stacza niestety. Jestem ciekaw dlaczego tak to ma wyglądać? Kolejny raz robią skok na kasę?
Z tego co czytam, to dobrze, że na razie odpuściłem zakup. Nabędę jak połatają i najdzie mnie na jakąś grę fantasy:mrgreen:.
AI jest genialne w swej głupocie, zero flankowania konnicą, chociaż gracz rozciąga jej na spotkanie włóczników, a krótką chwilę potem oddział tejże konnicy się sypie... Szkoda, że nie ma już w TV "Śmiechu Warte", pasowałoby tam jak ulał :D
A która nacja ma mieć hoplitów? Choć w sumie nie wiem po co pytam. Bo od wczoraj jestem w innym miejscu i pieje z radości: kotołaki, szroniaki i klasa nekromanty.
Zakładam, że gra będzie grywalna po 8 patchu. Skoro podstawka miała 16, to dodatek powinien mieć połowę tego;)...
szwejk, zważ na to, że od 14 patcha Rome II był grywalny i to porządnie. Patrząc na to, co zaserwowano w Attyli to Rome II przy tej grze to najlepsza część serii. Dlatego dobrze, że nie popełniłem tego błędu z kupieniem Attyli.
To porównaj teraz z Rome 2 bez patchy... Attyla z patchami może być lepszy od obecnego R2. A ze od razu nie będzie - a po co piraci mają zarabiać?
To mamy czekać po kilka miesięcy na kupioną grę żeby była dobra tylko po to żeby "piraci nie zarabiali"?;p
Od kiedy piraci zarabiają, np. na torrentach?
Poza tym bez jaj - płacę za pełnoprawny produkt, a nie wersję demo/testową/beta. Jak pozwolą kupować grę rozłożoną na raty, to wtedy mogę się zgodzić, tymczasem płacę pełną kwotę i oczekuję kompletnej produkcji. Tymczasem wygląda to tak, jakby wydawali wybrakowaną strategiczną/ekonomiczną planszówkę bez figurek/żetonów/połowy pól.
Prosta logika - nie interesuje cię towar, nie kupuj. Poza tym swego czasu istniały takie stronki, gdzie za pobranie pliku musisz zapłacić. Nadal nawet istnieją (chomikuj). Poza tym, propagując piractwo, łamiesz nie tylko regulamin, ale też prawo polskie i unijne.
Nikt nigdzie nie propaguje piractwa... Pampa.
O co tyle hałasu ;). Poczekaj spokojnie, może uda im się to załatać po 15 łatce wtedy kupisz , zapłacisz powiedzmy połowę ceny wtedy już za pełnoprawny produkt i po kłopocie. Kupujesz w dniu premiery, to kupujesz w przypadku CA kota w worku na własne ryzyko i odpowiedzialność.Cytat:
Poza tym bez jaj - płacę za pełnoprawny produkt, a nie wersję demo/testową/beta. Jak pozwolą kupować grę rozłożoną na raty, to wtedy mogę się zgodzić, tymczasem płacę pełną kwotę i oczekuję kompletnej produkcji. Tymczasem wygląda to tak, jakby wydawali wybrakowaną strategiczną/ekonomiczną planszówkę bez figurek/żetonów/połowy pól.
Asuryan - grunt, że Paradox dobrze produkuje swe gry i je stale rozwija, nie tylko kosmetycznie.
Cóż , ja Rome II kupiłem przed premierą, aby gra zaczęła mnie cieszyć musiałem czekać ponad rok( i na mod DeI). Dlatego teraz z zakupem następnej odsłony poczekam spokojne rok możne dwa, wtedy ją pewnie załatają ( możne) i,doczekam się dobrych modów i kupie ją za grosze:)Cytat:
Kupiłem Rome II za 160zł w Media Markt i była to wtopa życia, której CA nie zapomnę. Kumpel na ostatnim zimobraniu na muve Edycję Cesarską miał za dwie dyszki. Tak się nie postępuje wobec graczy (a tym bardziej wieloletnich fanów). Mnie jest przykro.
Cóż, ja Rome II mam od 28 Marca 2014r (a przynajmniej wtedy utworzyłem skrót gry na pulpicie), a kupiłem za 20-25 zł :D Natomiast gra bardziej podobała mi się przed zmianami z patcha nr. 15, no ale cóż...
Może coś źle robię ale link Total War: Attila + Darmodostawa + DLC (PC Pudełko) nie działa. "Strona internetowa jest niedostępna"
No to szczęści, że nie zamówiłem w pre- orderze, ale dość się opinii naczytałem.
Co do Rome II, to już kupiłem tą edycję cesarską, jest już grywalna, mimo jeszcze sporej liczy niedociągnięć. Co do Attyli to jak na razie jeszcze większa fuszerka niż Rome 2, na mapie kampanii ot tak możemy spalić doszczętnie wybrane miasto i zyskać z tego pieniądze! Samo rozwiązanie nie jest złe, ale źle to zrobili, można by było niszczyć osiedla, żeby wróg ich nie przejął, ale nie da się chyba spalić doszczętnie miasta z kamiennymi budynkami. Powiedzmy to symbolika, w porządku. Natomiast powinniśmy mieć coś w rodzaju motłochu, czyli mieszkańców owego ośrodka, których można by ulokować w innych częściach państwa. Tylko nie wiem po co to zrobili, skoro AI wroga nastawione jest teraz na palenie miast.
W każdym razie Napoleon już w drodze.:cool:
Wiadomo kiedy będzie następować wysyłka? Dzień przed oficjalną premierą czy w dniu premiery
Romka dostałem bodajże dzień przed premierą, czyli wysłali dwa dni przed, teraz prawdopodobnie też tak będzie.
A ja prawie dwa tygodnie po, bo zgubił im się gdzieś w systemie numer telefonu.
Skoro promocja jest do końca lutego to bardzo dobrze, akurat zdążę sobie ogarnąć potrzebne pieniądze a przy okazji okaże się czy warto po tym co będziecie pisać po premierze. ;D
Z góry uprzedzam - nie wiedziałem, pod który temat podpiąć newsa więc założyłem nowy. W razie potrzeby proszę przenieść.
W sieci pojawiły się pierwsze recenzje Attili. Póki co, to nie jest źle. Pomijając inteligencję kompa, na która w żadnej części nie można było liczyć, to nie ma takiej tragedii. Może faktycznie wyciągnęli wnioski z Rome`a. Wiem, pobożne życzenie ;).
Na gry-online inny recenzent, ocena 8.0.
Link:
http://forums.totalwar.com/showthrea...TTILA-Reviews?
www.metacritic.com/game/pc/total-war-attila
Pamiętajmy że Rome II też dostawało od ,,recenzentów" po 9/10 a od graczy potem było 3-4/10.
Dokladnie!Rome II od prawie wszystkich recenzentow dostawalo od 8/10 wzywz.Dlatego nie nalezy brac pod uwage takowych recenzji.Pewno jezeli ktos napisze ze jest tragicznie pozegna sie przy nastepnym tytule z wczesniejszym dostepem-wiec kazdy stara sie przypodobac Sedze....
Po czym większość graczy wstawiała 1/10 bo grała na 12 calowym monitorze albo nie potrafiła odnaleźć się w zarządzaniu. ^^
Z tym że pakiet DLC kultur "wikińskich" tylko przedpremierowo z tego co zrozumiałem
Prawda jest jednak taka, iż oceny recenzentów dość znacznie rozmijały się z rzeczywistością i Rome II był gniotem w dniu swego wydania. Ocena 3,4/10 była oceną sprawiedliwą. Pominę tutaj powody takich ocen przez recenzentów:cool: i Memnon wcale nie musi mijać się z prawdą. Ach te czasy ,gdy voituś z pasją inkwizytora zwalczał krytyków Rome II jeszcze przed premierą;) . Nie musi mieć to co prawda odniesienia do nadchodzącego tytułu, ale odejmując jakieś 2 punkty od opinii recenzentów nie będzie chyba zbytnia przesadą :)Cytat:
Po czym większość graczy wstawiała 1/10 bo grała na 12 calowym monitorze albo nie potrafiła odnaleźć się w zarządzaniu. ^^
https://www.youtube.com/watch?v=CnlSbqHzbA0
Pamiętacie faceta od cieknących profitów? Dostał wersję recenzencką gry i wrzucił szybki przegląd jednostek.
Nie jest może zbyt szczegółowy, ale pozwala w miarę ogarnąć, co nas czeka. Pomijając kwestię zgodności z historią, na temat której jeszcze wiele zostanie powiedziane, Rostery wydają się być zbyt... zbalansowane. Wiecie, każdy ma wszystko i nawet Normanowie są w stanie trzasnąć jazdą uderzeniową.
Osobiście uważam, że najgorzej prezentują się: Wandalowie i Normanowie (po za Danami). Natomiast system rozwalili konni kusznicy Sasanidów, best unit ever.
PS. W minucie 10.18 zwróćcie uwagę na kciuk jeźdźca pierwszego z prawej.