Czekam tylko na XVI-XVII wiek. W innym przypadku mogę zaoszczędzić kasę. :)
Wersja do druku
Czekam tylko na XVI-XVII wiek. W innym przypadku mogę zaoszczędzić kasę. :)
Ponoć za mało frakcji
Ja całym sercem mam nadzieję na medievala 3 :D byłaby miazga. A jeżeli jakaś fantastyka jak z warhammerem to liczę na poważny krok w stronę Śródziemia, chociaż pewnie ciężko byłoby z licencją itd.
Tez czekam na Medievala 3 z możliwością rozgrywania bitew morskich.
No i oczywiście XVII wiek.
Osobiście czekam na coś w stylu ETW. Oczywiście powinni stworzyć nowy silnik, aby zaimplementować nowe technologie jednocześnie czerpiąc garściami ze starych rozwiązań. Empire był niesamowicie grywalną grą(pomimo sowich wad). Zarówno w kampanii jak i w multipalyer spędziłem najwięcej godzin(chociaż nie jestem wybitnym graczem w multi radziłem sobie nad wyraz dobrze i sprawiało mi to wielką frajdę). Dobry balans jednostek pozwalał prowadzić epickie bitwy wieloosobowe. Człowiek uczy się na błędach, więc z takim bagażem doświadczeń powinni nie powielać starych błędów. Pozostaje jeszcze aspekt finansowy. Jeśli WTW będzie się dobrze sprzedawać to mogą zejść na drogę robienia prostych gier przystępnych dla niedzielnych graczy, którzy oczekują łatwej przyjemnej rozgrywki. Strzelam, że zrobią albo ETW2 albo MTW3
A lubisz trochę fantastykę?
Nie słyszałeś może o Third Age i Call od Warhammer???
Bo jak nie lubisz fantastyki, to głupio...
Ja chciałbym Total Wara w II Wojnie Światowej uwzględniającego teorie spiskowe, czyli grając Niemcami mamy dostęp do kosmicznej technologii i nasyłamy psui na alianckie maszyny, jak to mówią teorie spiskowe:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gremlin
https://en.wikipedia.org/wiki/Kelly%...ille_encounter
Załącznik 1537
No i oczywiście okultyzm...
Załącznik 1538
Są jakieś informacje kiedy ogłoszą jakie mają plany? Jeśli WHW będzie sukcesem to hajsy pomogą następnemu tytułowi.
Po jakim czasie od premiery Attili byl zapowiedziany Warhammer?
Wysłane z mojego Mi-4c
Warhammer był zapowiedziany na miesiąc przed premierą Attyli :)
I co z tego, przecież wiadomo,że przez jakieś 2-3 lata, królować będzie Warhammer. Zastanawiać to się można zacząć po tym okresie. Ja sam zmarnowałem mnóstwo czasu na głupie spekulacje. Teraz nastawiony jestem na młotka i na lepszą kartę graficzną do kompa, bo na mojej mógłbym tylko grać na minimalnych. Wracając do meritum, nie ma co, myśleć o jakiś analogiach między wydaniem Romka2, a Warhammera. Na koniec, radziłbym zbierać kasę, bo to co będzie po Młotkach będzie miało nie małe wymagania sprzętowe.
Oj, biorąc pod uwagę, że na Warhammerze zarabiają najlepiej w swojej historii (zabezpieczenia antypirackie których jeszcze nie złamano + fakt warhammera), to prędko z niego nie zrezygnują, a może nawet zaktualizują swoje plany.
Ale tak z innej beczki, kiedyś słyszałem opinię, że Warhammer miał być polem doświadczalnym dla I WŚ (jednostki latające, magia (wybuchy, bomby, gazy bojowe itp).
Myślicie, że kiedyś zrobią I i II WŚ?
Myślę że nie i już kilkakrotnie było wspominane na forum czemu nie. Po prostu mechanika total war nie odzwierciedli realiów ani I WŚ, ani tym bardziej II WŚ.
A ja myśle,że tak. Samoloty były bardzo wolne, czołgi już mają. Kłopot widzę w karabinach maszynowych- szczególnie z ich skutecznością. Chyba jednak mogli by zrobić trochę jak ze skutecznością artylerii w Napciu- w obronie koszą wszystko w ataku łatwo je zdjąć.
A jak chciałbyś oddać w grze start i lądowanie samolotów? Poza tym nie wyobrażam sobie w Total Warze bitwy w realiach IWW, kilkumiesięczne siedzenie w okopach na odcinku wielu kilometrów.
Drugą wojnę jeszcze dałoby się zrobić, ale mam nadzieję, że tego nie będzie. Jest już wystarczająco gier w tych czasach. Bitwy na wielokilometrowych polach walki ze współczesnym sprzętem oraz wsparciem floty, lotnictwa i innych cudów da się bardzo dobrze zrobić, co pokazała seria Wargame (tyle, że w czasach około zimnej wojny).
Średniowiecze też mogliby odpuścić, no chyba że mógłbym armiami Wielkiego Chana zaorać Europę, Azję i pół Afryki. Wtedy może być:D.
Ja bym akurat średniowieczem z możliwością ręcznego rozstrzygania bitew morskich i bez rebelianckich osad nie pogardził.
Start i lądowanie. Przecież były lotniska polowe. Mogliby zrobić to tak: budujesz na mapie kampanii lotnisko, werbujesz samoloty z których możesz najlepiej korzystać gdy są rozmieszczone na lotniskach- na mapie kampanii. Możesz wykorzystywać je w armiach- gdy armie nie stacjonują w pobliżu lotnisk na mapie kampanii- jako lotniska polowe, tylko,że wtedy dostają minusowe bonusy do ataku oraz mają mniejszą ilość amunicji.
Ja w sumie zainteresowany byłym tylko Medkiem3 (mapa bez buntowników), Empire2 lub nową epoką. Choć raczej dłużej bym się zastanawiał czy kupić od razu kiedy wyjdzie.
Natomiast wojnami światowymi nie jestem wcale zainteresowany.
Ja bym chciał:
1) XIX z dużą mapą świata
2) Empire z Europa, całą Azją, Amerykami
3) średniowiecze- z tym,że znając politykę CA dostalibyśmy 8 frakcji podstawowych i mnóstwo DLC z kolejnymi; no w każdym razie krzyżacy są dla mnie w tym okresie frakcją musową w wielkiej kampanii, bo przecież ich pojawienie się miało najbardziej istotne znaczenie dla losów europy wschodniej- tzn. walka z nim spowodowała choćby wybór na króla Jagiełły.
Coś takiego:
Historical Team – Unannounced Total War Title
Pre-production for our next historical major release continues apace, with the team working on pretty much all areas of the game at this stage, but particularly jaw-dropping are the character and campaign map concepts that are starting to crop up around the studio with increasing frequency.
It will still be some time before we are able to share anything specific about our next big historical game. The official social media channels, and the world’s press will certainly tell you when there’s more to reveal.
Jako ze mamy juz potwierdzenie od CA -obecnie pracuja,jak sami powiedzieli -nad czyms czego jeszcze nie bylo.Z wypowiedzi wynika wiec jasno czego nie bedzie-Rome III,Shoguna III,Medievala III,Empire II czy tez Napoleona II...Jednak nie powiedzieli
nad czym pracuja-gdyz jak to okreslili -gra jest w pre-produkcjii-cokolwiek to dla CA nie znaczy i jest zbyt wczesnie zeby oznajmiac swiatu co zobaczymy jako nastepny historyczny TW.
Link do zrodla-
http://www.eurogamer.net/articles/20...nt-tackled-yet
XVI - XVII wiek jak nic
Grzechem jest nie przenieść serii w te ramy czasowe
Generalnie nie Chiny bo się nie sprzeda. Wiadomo dlaczego. Obstawiam 1 WŚ bo w Warhammerze mieliśmy już większość maszynek z tamtego okresu. Ten XVII wiek to może...
Moim zdaniem jeszcze daleko do I WŚ.Cytat:
Nie są to bynajmniej jedyne pomysły brytyjskiego studia. Jak twierdzi Simpson, twórcy nieustannie dodają nowe punkty do swojej listy potencjalnych projektów, a wśród nich znalazło się „praktycznie wszystko, co można sobie wyobrazić”. Dodał też, że zespół rozważa raczej, „kiedy” (tj. w jakiej kolejności) się za nie zabrać, niż „czy” jest szansa na ich powstanie. Total War: World War I? A może Total War: Game of Thrones? Jakkolwiek by nie było, miejmy nadzieję, że twórcy nie każą nam czekać zbyt długo na ujawnienie kolejnych produkcji.
Darren na swoim dzisiejszym streamie troszkę jakby dał znać, że następna gra to będzie China Total War. Zaczął opowiadać, że przewidział Attilę, Barbarzyńców, Wrath of Sparta i teraz mu się wydaje ze będzie China. "Zobaczymy czy teraz się także nie mylę"
Darren to gość od CA, a my tu mamy swojego forumowego wróżbitę Asuryana i jego wersji trzeba się trzymać :) China: TW byłby ciekawym i świeżym pomysłem. Jakoś znudziło mi się to gnicie na różnych wersjach mapy Europy, począwszy od R2, a zakończywszy na Warhu włącznie (Stary Świat to też w sumie taka Europa).
Takie pytanko: o jakim okresie mówimy? Starożytność/średniowiecze/czasy nowożytne?
Pewnie albo Epoka Trzech Królestw, albo coś bliżej FotS'a - wojna Chin z Japonią, Powstanie Bokserów i częściowo Wojna Rosji z Japonią 1904-05. W sumie... to byłoby coś ciekawego - ani o I WŚ nie zahacza, ani tym bardziej nie ma w niej lotnictwa i czołgów ;)
Ja obstawiam w podobnej odsłonie ja Shogun był zrobiony. Czyli najpierw takie "środkowe lata" i potem w DLC z tym co było przed i po :)
Chiny?Znów hordy Mongołów ze złotymi i srebrnymi belkami doświadczenia?Jest za :devil:.
Ciekawe jakby wtedy im wyszły bitwy morskie.
Strzelałbym w starożytność z kilkoma dużymi rozszerzeniami o kampanie z różnych okresów historii tamtejszych Chin.
Oby nie,Chiny kompletnie mnie nie interesują,podobnie jak ponowne wojny klonów rodem z S2 :P*
* Tak,tak,wiem,że to specyfika rejonu,umiejscowienia gry itd. Ale to nie zmienia faktu,że można było umrzeć z nudów widząc u wszystkich to samo.
Ciekawe czy dowiemy sie teraz w ciagu tych dni Total War jakis fajnych info :)
Jeśli wyjdzie historyczny total war, to mnie tylko inneteresuję XVI-XVIII wiek, odkrycia geograficzne, wojny religijne, inwazja Turcji na Europe, no i nasza polska husaria. Ten okres daje możliwość wielu ciekawych rozwiązań, jak i różnorodności frakcji. Jeśli wyjdzie inne okresy historyczne to będę raczej inwestował w total war warhammer, kolejne jego dodatki, tym bardziej, że tak gram jednocześnie w TW:Roma II. Shoguny, Medivale, Napolenony, Empire przechodziłem więc innteresuje mnie tylko coś nowego.
Też myślę, że postawią na XVI i XVII wiek - to dobry pomysł na Total Wara, bo okres obfituje w wojny i do tego oferuje możliwość pewnego zróżnicowania poszczególnych armii np. armie typu zachodnioeuropejskiego, specyficzna armia RON, armia Tatarów, armia Kozaków, armia Turków i Moskwa. Okres daje możliwość poważnego zróżnicowana charakteru poszczególnych armii. Inna sprawa, że podejrzewam iż po historycznym Total Warze wyjdzie kolejny osadzony w świecie fantasy. Myślę, ze nie odpuszczą tego tematu, bo daje większe możliwości stworzenia ciekawych armii i przyciągnięcia nowych graczy do serii. Będą więc szły dwie serie gry - historyczna i fantastyczna. Nie zdziwiłbym sie gdybyśmy po zakończeniu Warhammera i w międzyczasie premierze historycznego Total Wara otrzymali kolejnego Total Wara w klimatach Władcy Pierścieni. Tego Total Wara również mogli by rozbić na części, aby zmaksymalizować zyski - mogliby przedstawić wojnę o pierścień w podstawce, a potem w dodatku pierwszą wojnę z Sauronem, w kolejnym dodatku jeszcze wcześniejszy okres, który znają tylko najwierniejsi fani Tolkiena (nie ja). Liczba rzeczy, które można byłoby wyciąć z gry i sprzedawać w DLC jest naprawdę spora. Dodatkowo mogliby wykorzystać i rozwinąć wiele pomysłów z Warhammera z bohaterami na czele. Biorąc pod uwagę ilość gier wychodzących w świecie Tolkiena, uzyskanie licencji na świat to raczej formalność. Dodatkowo mogą się inspirować modem Third Age. Drugą opcją, też całkiem prawdopodobną, jest Westeros Total War. Z tego również dałoby się zrobić ciekawą grę z masą DLC - i w tym wypadku uzyskanie licencji to też nie byłby jakiś problem. Z komercyjnego punktu widzenia najlepiej byłoby, gdyby wyrobili się z taką grą gdzieś w okolice ostatniego odcinka ostatniego sezonu Gry o Tron, żeby trafić z grą jeszcze na ten okres kiedy będzie hype na serial. Jeśli kasa po premierze trzech części Warhammera będzie się zgadzać to myślę, że nie odpuszczą tematu fantasy i w pierwszej kolejności będą wałkować przedstawione przeze mnie tematy. Dzięki popkulturze są to w sumie obecnie popularniejsze uniwersa fantasy niż to znane z Warhammera Fantasy.
Nim zaczęliby robić akurat pełnoprawną grę z danego uniwersum muszą mieć jego licencję - w tym wypadku licencja na LotR jest w rękach twórców Cienia Mordoru, a teraz jego kontynuacji.
Tak Informacyjnie
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=102767
Ja to bym chciał Total Wara w świecie wiedźmina kiedyś zobaczyć. Ale w tym wypadku pozostaje chyba tylko na mody liczyć.