nie
Wersja do druku
nie
Zmyliła mnie ta zgodność, ten błąd to nieokreślony błąd Medka. Czasem się zdarza jeśli się powtarza, to pewno po deinstalacji zostały gdzieś jakieś pliki i jak zainstalowałeś ponownie to się krzaczy. Patch 1.5 wgrałeś?
nie nie wgrałem patcha pewnie z tąd pojawiły sie moje problemy , dzięki za pomoc i jedno pytanie które patche powinienem pobrać , 1.1 , 1.2 , 1.3 ,1.5 ?
Ta tak instalujesz podstawkę, potem patche 1.1, 1.2 i 1.3, kingdomsy i patch 1.5. Na to do folderu mods TA, a na data TA instalujesz DaC 3 części plus patch 0.52
z tego co zauważyłem grę mam patchowaną do wersji 1.52 i to nadal nic nie zmienia
Wersja oryginalna gry?
odpalając podstawową gre i wchodząc do zakładki opcje pokazuje mi w prawym górnym-rogu wersję 1.52
Odpowiedz na pytanie, czy wersja oryginalna.
Dziwne to 1.52, skoro nie Steam to nie wiem co to za wersja i skąd ją wytrzasnąłeś:eek:
Nie wersja gry nie jest do końca legalna , miałem ją pobraną z torrentów , jeżeli to jest dla ciebie taki duży problem to trudno , szukałem po prostu pomocy
No to pa pa. Regulamin się czyta ;D
Witam, jest może spolszczenie do Divide and Conquer?
Było częściowe do wersji 0.4 (niestety link wygasł), do obecnej 0.52 nie ma.
A te do wersji 0.4 jest w miarę kompatybilne z najnowszą wersją? btw ma ktoś może link to tego spolszczenia?
Wspominaliście o tym, że kampania Morią jest zabugowana, pytanko czy bugi trafiają się do momentu zajęcia Morii czy i też w późniejszych etapach?
Jeśli jakoś uda się dotrzeć do Morii i skrypty odpalą to powinno się grać spokojnie.
Czyli jest nadzieja dla mojej kampanii, bo albo odbugowali albo mi się pofarciło i Morię nie tyle co dotarłem, a nawet odbiłem do 10 tury bez problemowo i bez CTD. Potem skrypty chyba się załączyły bo i miałem info, że podboje ściągną więcej krasnoludów do Khaza Dum, kopalnie mithrillu mają przyciągnąć kowali, na razie 50 tura i śmiga xD
Królestwo Entów jest od początku, tylko niegrywalne, a inwazja na Isengard zaskryptowana i pojawia się na początku rozgrywki. Ja w kilku kampaniach nie spotkałem się z tym, żeby Enty wyszły poza Fangorn. A kampania Morią to chyba najłatwiejsza w grze, jeśli posłuchasz wyskakujących rad na początku to kasy jak lodu, sojusznicy prawie z każdej strony, nic tylko budować silną armię i czyścić Góry Mgliste xD
Ja miałem problem z początku, bo orkowie wysłali dwie duże armie z trolami i ledwo się mi udało przetrawać (szczęśliwie Moria ma dobrą strukturę do obrony). A są jeszcze inne frakcje "niegrywalne, a zaskryptowane"? I czy można stworzyć, poprzez określone działanie, coś na kształt Leśnego Królestwa czy Arnoru jak w MOSie?
(całkowicie)niegrywalne i zaskryptowane są właśnie enty :D
Rozłączenie Dunadanów i ludzi z Bree przekreśla możliwość utworzenia Arnoru. Twórcy poszli w innym kierunku. Jednak to może się udać, utworzenie arnoru w mos korzysta ze skryptu Unii Kalmarskiej z Teutonica (spelniasz warunki i tworzysz unie). Wątpię żeby stabilne i możliwe było utworzenie unii z uprzedniego połączenia Bree z Dunadanami i jeszcze dodatkowy upgrade na królestwo Arnoru :D
Mały offtop: będę kontynuował pracę nad spolszczeniem w trakcie przerwy świątecznej. Pozdrawiam!
W sumie chodziło mi ogólnie, czy można "stworzyć" jakieś frakcję na nowo, przez wypełnienie jakiś tam warunków. W spolszczeniu przydatne są (przynajmniej dla mnie były w MOSie): http://pl.lotr.wikia.com/wiki/%C5%9Ar%C3%B3dziemie_Wiki, http://merp.wikia.com/wiki/Middle-ea...e_Playing_Wiki, http://lotr.wikia.com/wiki/Main_Page. Szczególnie przy nazwach własnych, które Tolkien stworzył, a niekoniecznie język polski w pełni może je przełożyć :)
Wam też tak często wywala??
Nie, raczej rzadko, najlepiej zapisywać grę co turę i wczytać, jak wywali.
Mnie wywala co drugą turę :( Nie da się popykać nie wiem czy to wina windy czy co...
no ja tez mam problem z najnowsza wersja, jest tak ze najpierw co 15 tur pozniej coraz mniej i az dochodzi ze co druga tura to crash ;/
U mnie działa wszystko bez zarzutu. Aktualnie 75 tura lindonem i ani razu nie wywaliło mnie na mapie kampanii czy tez mapie bitewnej, jedynie jak klikam opcję "custom battle" w menu to czasami mnie wywala.
Nie wiem może to wina systemu, może zainstalowania na dysku C. Ja mam na D z windą 7 32 bity i śmiga bez crashy raczej, bo co to jest 2-3 CTD na 300 tur i to wtedy jak już naprawdę się uparłem i przeglądałem jednostki i budynki z opisami przez dłuższy czas.
Ja mam to samo dysk d i windows 7. Może to kwestia zgodności z innymi systemami.
32 czy 64 bit ?
64 i gra działa bez problemów aż milutko :)
to nie wiem bezsens ;/
"medieval 2 total war encountered an unspecified error and will now exit" nie daje spać po nocy :D Wywala prawie po każdym zakończeniu tury Mam win 8 dotarłem do artykułu (link)że chodzi o uprawnienia do folderu system data jakieś głupie(jak to windzie:) )zabezpieczenia folderu we właściwościach ale nic to nie daje ten sam komunikat i nie wiem co z tym dalej zrobić
po 24h :D
Wina windy - zainstalowałem na podobnym kompie tylko win 7 - dałem we właściwościach/zabezpieczeniach wszystkim "pełną kontrole" i 10 tur poszło i nie wywalił. Jutro jeszcze popykam i dam znać. Tak się zastanawiam czy nie zrobić uploadu całego folderu z grą na jakiś serwer i wrzucić tu linki coby każdy mógł zobaczyć co i jak, bo chyba tak najprościej. Wypakować i sobie popykać.
Po 48h:)
Dziabie na win 7 aż miło :) nie wywaliło do 100 tury nic
Tak jak mówiłem, w trakcie przerwy świątecznej będę kontynuować prace.
Kiell ja mam tak przy niektórych osadach gdy chce walczyć.
I niestety nie wiem co mam z tym zrobić ;/
A teraz i innej beczki. Jest tutaj ktoś kto śledzi twcenter i wie może czy w najbliższym czasie bedzie jakiś kolejny patch ?
Konkretnej daty nie ma. Mogą się pojawić np. trujące strzały (obniżające morale), no i naprawiona kampania Morii
A to jest potwierdzone info z tymi trujacymi strzałami ?
Według mnie mogliby pododawać o wiele wiecej różnorodnych budynów, dodania odpowiednich ikonek do rodzaju kultury i mogliby dodać poziom "Extreme" gdzie komputer by na prawde myślał :3 bo w wielu bitwach komputer nie grzeszy madrymi zagraniami. A i mogli by edytować ulepszanie miast bo to jest w niektórych przypadkach pobugowane :(
Potwierdzone info. Ba, tu jest nawet filmik https://www.youtube.com/watch?v=0MocaDYWGZo
Z nową wersją to niech się nie śpieszą mam kampanię Gondorem do skończenia.
oooo to nice :3
To co mi sie podoba w DaC-u to że to jest tak jakby beta ale gdzie tam do oficialnego moda :3
Ale szkoda że nie mogą mieć wglądu w nasze ewentualne pomysły :) Bo niektóre pomysł są na prawde całkiem okej i marzenie o nich jest fajne :D
Ciekawe co tam jeszcze ciekawego dodadzą bo jak dobrze wiemy to jak robia patch to on jest konkretny :3