Nomadowie są tylko dla znudzonych grą albo tych co już zaliczyli kampanię pozostałymi frakcjami. ;)
Wersja do druku
Nomadowie są tylko dla znudzonych grą albo tych co już zaliczyli kampanię pozostałymi frakcjami. ;)
Przeciek dotyczący następnego DLC (Steam Achievmenty): https://steamdb.info/app/212280/history/
Wygląda na to, że będzie więcej grywalnych greków na mapie głównej: Cimmeria (\o/), Colchis (WOT?), Massilia (\o/), Pergamon (WOT?).
Dodatkowo będzie chyba kolejna mini-kampania z grekami w roli głównej bo są osiągnięcia dla takich frakcji jak Korynt czy Liga Boetycka (czy jakoś tak)
Tutaj też ikonki dla osiągnięć nowych:
Korynt
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...cfd281c1ea.jpg
Ateny
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...79758ca3bd.jpg
Sparta
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...78a6abbe56.jpg
Boiotian League
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...7203955076.jpg
Ciekawe czy zobaczymy ulepszenia dla falangi. Ciekawe czy Grecy dostaną możliwość zawiązywania lig na kształt konfederacji. Generalnie nie jest źle.
Pozdrawiam
Znowu grecy...
Pomimo ,że w tej części Grecy mi się bardziej podobają niż w 1 to jest przesada ,żeby nowych dodawać.
Najprawdopodobniej znowu Hellenom pójdą statystyki do góry,a barbarzyńcami się nikt nie będzie przejmował.
Wobec powyższych wydarzeń apeluje o zmianę tytułu gry na Hellada:Total War.
Argumenty:
-zbyt silne frakcje helleńskie.
-Tytułowego Rzymu jeśli steruje nim AI prawie nie widać(zniszczony lub barykaduje się w jednym mieście).
-nawet ikony jednostek są inspirowane grecką sztuką.
Nie ukrywam ze akurat mi pasuje to info. ;) Wiadomo że "wszystkim nie dogodzisz". Mini-kampania grecka. Już widzę narzekania, ale akurat dla mnie super.
Szkoda że tego Koryntu nie wcisną do podstawowej kampanii.:confused: Będę się cieszyć z nowych greków bo są to te bardziej oddalone od Hellady, ale boje się że zroią ich byle jak (chodzi o jednostki). Mimo wszystko bardziej wolałbym nomadów pustyni.
Dobrze że coś dadzą bo Romek znowu mnie zaczął nudzić.
Póki CA się nie wypowie to nie do końca. Niemniej jednak Steam chyba nie kłamie? Na oficjalnym forum ludzie w temacie analizowali te wpisy z osiągnięciami i doszli do takich wniosków, które wam tutaj przytoczyłem bez 4-5 stron dyskusji nad tym, która frakcja będzie dostępna w GC, a która w małej kampanii.
Btw zacznę chyba żebrać o klikanie "podziękował" w postach :D
Pozdrawiam
Jak się sprawdzi to walnę dwa. :P
Mam takie pytanie, czy frakcje rzymskie posiadają te same auxilia co w normalnej kampanii??? Bo mogę rekrutować tylko 2-3 podstawowe( np. numidyjskie dla Lepidusa) a 3 i 4 poziom pomocniczych koszar nie dodaje nowych jednostek.
Teoretycznie według encyklopedii powinny być dostępne te same co w głównej kampanii ale są zbugowane i tylko niektóre można werbować.
Trochę się obawiałem, że dostaniemy greckie DLC i jednak... Mam nadzieję, że jakoś je uatrakcyjnią, bo przepychanie się hoplitami jest dość nudne. Ciekawe, czy będą nowe frakcje do głównej kampanii?
Massalia - mix Greków z barbarzyńcami, Kimmeria - mix Greków z nomadami, Kolchida - mix Greków z ludami wschodu, Pergamon - pewnie kolejny klon Aten. Jeżeli info się sprawdzi i CA tego nie skopie to zapowiada się ciekawie. Liczyłbym też na grywalnych Etrusków, bo z tego co wiem to też trochę Grecy i mają potencjał na grywalną frakcję.
Ja liczę wreszcie na ludy pustyni, tylko roster mają chyba słaby....
Nie doczytałem tego o głównej kampanii, najfajniejsza z tego wydaje się dla mnie Kimmeria. Jak patrzyłem po jednostkach to Kolchida jest biednym klonem Armenii. Poza tym skoro mają być cztery frakcje, to jedna będzie pewnie FreeLC.
Co do czasu nowej kampanii to wygląda mi to na IV w p.n.e. czyli jakieś sto lat przed podstawką.
Patrząc pod kontem nadchodzącego Attyli to DLC greckie jest dobre dla firmy. Przyciągnie uwagę graczy, a nie da nic podobnego do tamtego. Ponieważ nacje greckie w tamtym czasie już nie istniały.
Co do samego DLC to potencjał jest naprawdę spory. Nacje są rozrzucone i mają bliski kontakt z innymi kulturami, tak że spokojnie można dodać z nich kilka jednostek. Większość jest na wschodzie mapy. Będzie tez mini kampania?
Mnie ciekawi jak postąpią z Massalią (jedyna zachodnia) która jest chyba w trzech kampaniach (podstawowa, Hannibala, Cezara). Najlepiej byłoby jakby to właśnie ona była dana jako darmowa. Z jednej strony byłby to dobry ruch aby zaplusować u graczy (np. u mnie) przed Attylą. A z drugiej trochę wątpię czy będzie im się chciało majstrować przy kilku kampaniach. Ale jeśli by się zmotywowali to natychmiast zagrałbym w Cezara.
Nacje greckie nie istniały? A ich finalna forma - Wschodnie Cesarstwo? ;)
No to dałeś teraz do myślenia. :)
Kimmeria...ech:(. Ten, który to wymyślił powinien dostać sto batów i kotwicę w plecy. To państwo nazywało się Bosporan Kingdom, a po naszemu Królestwo Bosporańskie, nie żadna Kimmeria!
A już tliła się we mnie nadzieja, że pójdą po rozum do głowy i dadzą Związek Achajski i Etolski. Widać wolą jechać na utartych stereotypach i lansować Spartę i Ateny, które w tamtym okresie były cieniem samych siebie.
O Boże i znowu dysputa na temat 'Czemu ta frakcja nazywa się tak, a nie inaczej?' ...
To już nie nasza sprawa, jak nazwą frakcje, ważne, jakimi będziemy grać. To trochę tak, jakbyś patrzył w Medku 2 czemu Tatarzy mają od groma łuczników, a nie na to, czemu nie są grywalni.
Osobiście czekam na Kimmerię (Królestwo Bosporańskie etc.), Massalię i oczywiście na Numidyjczyków.
A mi obecność Koryntu pachnie mini kampanią z wojny peloponeskiej i byłbym bardzo szczęśliwy gdyby to zrobili:D Pomyślcie tylko: konflikt pomiędzy związkiem morskim z Atenami na czele, a związkiem peloponeskim przewodzonym przez Spartę, po obu stronach różne polis, niekończące się najazdy, bratobójcze bitwy, epickie starcia morskie, wyprawy do kolonii na południu półwyspu apenińskiego... jeśli dobrze oddadzą tą rywalizację to kupuję bez zastanowienia:mrgreen:
No widzisz ja bym chciał pograć Królestwem Bosporańskim, a będę zmuszony zagrać Kimmerią ;). Dziwię się czemu niektórzy bronią partactwa CA, przecież sprawdzenie jak się dany lud/państwo nazywa to kilka sekund w Google. Kimmeria kojarzy mi się z Kimmerami a nie z Grekami. Ciekawe czy jakby Francję w EMPIRE nazwali Galią to też by nie była nasza sprawa?
Z innej beczki przegapiłem to info na temat Koryntu i Ligi Beockiej. Hmm to rzeczywiście pasowałoby na mini - kampanię obsadzoną w Helladzie. Osobiście mam mieszane uczucia, klimaty wojny peloponeskiej mnie nie kręcą. Wolałbym coś w stylu Aleksander i przyjaciele.
I te bitwy tak ciekawe, że po zwarciu się linii hoplitów idziesz spać, zrobić sobie herbatę, oglądać TV etc.:D
Ja kupuję na pewno (zapewne pre-order na Allegro, bo tanio), ale raczej przez wzgląd na nowe frakcje w podstawce. Może trafię coś co mi się spodoba na multi (tak ja było z Odrysami w lepszych czasach), bo niby grekami nie bardzo umiem grać, ale połączenie z barbarzyńcami może dać rade.
Gdybym miał tak bardzo patrzeć na historyczność produkcji to pewnie większości gier bym nie grał, a o zgrozo bym filmów nie oglądał. Trochę dystansu do twórców gry.
Ja ogólnie na frakcje patrzę przez pryzmat multi, a myślę, że tam by właśnie Kimmeria i Massalia przyniosłyby powiew świeżości.
Hej,
Po ostatnim update (tym halloweenowym?) przestało mi działać Empire Edition, gra zawiesza się na białym ekranie startowym. Z modów mam tylko DeI i GEMa, na pewno nie o nie więc chodzi (sprawdzałem zresztą też bez nich), pozostaje mi tylko sprawdzić spójność plików gry? Usuną mi się wtedy np. bullgodowe karty z plików?
Wydaje mi się czy ulepszanie centra miasta nie zwiększa już liczby obrońców miasta u barbarzyńców? Nie liczę tu nacji cywilizowanych bo oni mają do wyboru wioskę garnizonową.
Ma ktoś problem z tym dziadowskim trybem koszmaru? Co bym nie zrobił cały czas jest włączony... chociaż jest odfajkowany. Chciałbym móc normalnie grać bez tych harpii i w egipskich ciemnościach.
No to teraz masz prawdziwy koszmar :D. Ja po zagraniu jednej bitwy wyłączyłem i nie mam zamiaru do tego czegoś wracać. A widzę że sprawia to coś problemy... :confused:
Na szczęście sprawdzenie spójności pomogło, bo nie miałem najmniejszej ochoty grać w tym trybie bo jest wyjątkowo słaby.:yyk:
Ja jestem zdania że powinna być nazwa "Królestwo Bosporańskie", z prostej przyczyny: Nazwa tej nacji wywodziła się od miejsca w którym żyli, a skoro nazwali tamtą prowincje (w grze) "Bosfor" lub "Bosporus". Ale logika nie jest potrzebna w TW, bo i po co?Cytat:
Kimmeria...ech:(. Ten, który to wymyślił powinien dostać sto batów i kotwicę w plecy. To państwo nazywało się Bosporan Kingdom, a po naszemu Królestwo Bosporańskie, nie żadna Kimmeria!
Tu nie rozchodzi się o europejczyków którzy są w miarę średnio zaznajomieni z historią, a o amerykanów dla których nasz kontynent to nazwa jednego kraju.
Czy są jakieś nowe informacje na temat tego DLC co ma podobno wyjść ?
Będą nowe DLC i FLC:
http://forums.totalwar.com/showthrea...C-Announcement
Nazwa nowego DLC-:Black Sea Colonies Culture Pack and Massilia.
Massalia nie jest częścią DLC tylko osobnym FLC.
No to super, frakcja startowa z miastem otoczonym murami:) Na pewno FLC?
Na pewno.
Bardzo dobrze że Massalia jest darmowa. Pierwsze ogólnie dostępne polis. A podali czy dojdzie tylko w podstawowej kampanii?
Chyba mówili, że tylko w głównej ale pewien w 100% nie jestem.
Bardzo ciekawa będzie hellenizacja Galii i w dalszej części Iberii. I Rzym wzięty w kleszcze przez Greków. Miła perspektywa, nie mogę się doczekać chwili, w której będę mógł poprowadzić Olympique Marsy, wróć Greków na Galów..
można będzie się dorobić na handlu z Frakcjami greckimi..
Jakieś DLC / FLC się szykują jeszcze?
edit:
Kiedy dodadzą wspomniany FLC?