Cytat:
Skąd wiesz, że to "separatyści"? Tak samo, jak Ci, którzy rzekomo zostali nagrani po zestrzeleniu samolotu? :) Przeczytaj artykuły powyżej, może otworzysz oczy. Skoro Kreml zaprzecza, a separatyści potwierdzają, to albo separatyści są kompletnymi idiotami, albo ukraińskie służby podłożyły fałszywkę, co nie jest trudne. Prawda jest pierwszą ofiarą wojny. Ja już się dawno nauczyłem, że mediom nie należy ufać. Nienawidzić Rusków jest łatwo, trudniej jest pomyśleć, poczytać, poszukać informacji.
Albo separatyści mają dość podchodów Rosji. Życie z perspektywą "jak uda im się przemycić coś przez granicę to pożyjemy a jak nie to nas wybiją" do zbyt lekkich nie należy. Separatyści to przecież nie jest banda idiotów samobójców, lepiej popsuć relacje z Rosją ale zmusić ją do działania niż umierać. Zresztą poparcie dla nich wśród samych Rosjan jest ponoć spore więc takie zagrywki jak to potwierdzenie transportu specjalnie ryzykowne nie są.
Cytat:
W skrócie:
Pierwsze wnioski malezyjskich ekspertów po zbadaniu czarnych skrzynek świadczą o zestrzeleniu samolotu rakietą powietrze-powietrze z działka ukraińskiego SU-25.
Informacja pojawiła się już tydzień temu i jest starannie zamiatana pod dywan. Na pewno jest to jednak malezyjska propaganda, nie dajmy się oszukać i zacieśniajmy więzy z naszymi braćmi banderowcami.
Takie teksty świadczyłyby że rosyjska machina propagandowa to banda idiotów niepotrafiąca wykorzystać tak wielkiego newsa. Przecież choćby Ławrow powinien to powtarzać na każdym kroku, a nie jest on jakimś chłystkiem żeby świat ignorował jego słowa. Jestem przekonany że w Rosji od niemal początku szukano wszelkich dowodów i poszlak aby oskarżyć o zestrzelenie kogoś innego.