Zamieszczone przez
Hadvar
Nie no, mnie bardziej martwi to, że zupełnie nie czytacie ze zrozumieniem moich wypowiedzi:
W mojej wypowiedzi wyraźnie było napisane, główną linią. Nie wliczam to konnych strzelców ani zwykłych strzelców ani kawalerii. Chodzi tylko i wyłącznie o core czysto piechotny. Ja też nie chcę nikomu tego zabraniać, na prawdę, nie chcę. Po prostu chciałbym by pomyśleć w kierunku znacznego nadużycia tej możliwości. Gratuluję Wam bitew z Pirxem, bardzo chętnie je zobaczę bo co chwila przeczytać można że były niezwykłe.
Napisałem że to jedynie przykład. Nie proszę o natychmiastowe wdrożenie, ale o ewentualne przemyślenie tego aspektu przed następnym turniejem. To tylko moja propozycja i moja wizja jak potencjalnie mogłoby to wyglądać. Czy to kuriozalne i karkołomne? Dla mnie jak wróciłem do Romka po długiej przerwie na TW:WH2 kuriozalne było przypominanie sobie zasady o Pushu który jest w WH w pełni dozwolony.
Tu też jest problem o którym w ogóle nie wspominacie. Załóżmy że po karkołomnym rushu ostatecznie przegoniłem armię wroga tuż pod czerwoną linię, tak że nie może cofnąć się dalej. Czy to oznacza że natychmiast mogę go posądzić o red line camping? W takiej sytuacji gra dla strony przeciwnej przecież przestaje mieć sens, bo mogę nawet jak przegram zgłosić oponenta i otrzymać gwarantowane powtórzenie meczu za opieranie obrony o czerwoną linię.
No nie no, co to za logika XD Równie dobrze przez to że przegrywam na konnych łuczników mogę sobie powiedzieć że kompletnie wypacza rozgrywkę, niszczy balans gry i zaburza założoną przez twórców mechanikę gry itd. Poza tym opowiadasz o Pushu jak o wielkim źle, straszliwy i groźny push. Pytanie brzmi, dlaczego ktoś miałby przeklikiwać tak jazdę? Przecież nawet na przeciętnie przygotowanego na walkę z jazdą gracza push to ogromne ryzyko które zazwyczaj kończy się utratą całej jednostki. Wystarczy że szarżę skontrujesz lekką jazdą, i katafrakci już z tego nie wyjdą. Nie wiem skąd Wy wyciągacie takie wnioski o tym pushu, kiedy to co piszecie w grze nie ma odzwierciedlenia prawie wcale.
Ale chyba sobie odpuszczam z tym tematem bo widzę że nikt poza mną nie spotkał się z podobnym problemem. Pozostaje jedynie mieć nadzieję że taka gra mi się już nigdy nie trafi bo wolę chyba oddać walkowerem niż coś takiego jeszcze raz przechodzić.