U mnie z Kolei jest problem z uruchomieniem gry.Gdy włączam Bellum Crucis 7.exe wyskakuje okienko z Advanced BAT to EXE Conventer. Czy zna ktoś na to jakiś patent?
Wersja do druku
U mnie z Kolei jest problem z uruchomieniem gry.Gdy włączam Bellum Crucis 7.exe wyskakuje okienko z Advanced BAT to EXE Conventer. Czy zna ktoś na to jakiś patent?
Powinno wyskakiwać, po około 30 sek mod odpali, jeśli nie coś źle zrobiłeś.
Wersja 7.0 nie wymaga 6.3?
Jest oddzielna, mimo to polecam 6.3.
Z tego co widzę wersja 7.0 ma dużo bugów. 6.3 Też ma ale o wiele mniej.Już wolę zagrać w 6.3 .
Witam, mam dość nietypowy problem. W moda gram po raz pierwszy, zainstalowałem wersję 7.0 z bugfixerem i spolszczeniem z linków podanych na forum.
Jednak po jakimś czasie nieustannie, w czasie bitwy wyskakuje mi okno z informacją w stylu "Starczy tego grania, psa wyprowadź i śmieci wywal". W innych modach nie ma tego problemu, więc ktoś pozwolił sobie na jakiś żarcik w spolszczeniu, początkowo mnie śmieszył, ale teraz nie mogę sobie pograć, bo co rusz mnie wyrzuca na pulpit. Czy ktoś wie o co tu chodzi i jak się tego pozbyć?
Fakt to żarcik, ale nie ma on wpływu na grę, po prostu zastąpiono stary nudny "medieval napotkał..." właśnie takimi humorystycznymi tekstami, więc po prostu spotykasz stary, znamy wszystkim graczom błąd, ino tekst komunikatu masz inny. Podaj treść pliku z folderu logs.
Przynajmniej teraz wiem,że to błąd, a nie zabezpieczenie przed graniem bez przerwy :) Podaje linka do pliku, bo niemały jest:
http://przeklej.org/file/KYudS6/system.log.txt
W pliku BellumCrucis7.cfg w katalogu głównym moda, jest linijka:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * system (albo coś innego)
zmieńcie na:
[log]
level = * error
dokonaj tej zmiany, wtedy plik będzie mniejszy i z samymi błędami tylko, bo przez ten podlinkowany to ciężko się przekopać
Cześć. Ze strony http://przeklej.org usunięto wiele plików do BC i submodów jak np EDU Kama, Longer Assimilation. Skąd mogę je teraz ściągnąć ?
Musisz liczyć na to, że ktoś ma je jeszcze na dysku i wstawi, innej opcji nie widzę.
Po zmianie:
[log]
level = * error
Troszkę się zmieniło, tamten log przepadł (plik tekstowy się wyczyścił) ale co dziwne błąd, który występował wcześniej jakby zniknął- zdarzał się zawsze podczas bitwy z Cesarstwem, zima, szarża jazdy na piechotę. Teraz to nie występuje. Ale żeby nie było za przyjemnie to dla odmiany wywala mnie czasem na mapie kampanii, tylko wtedy, kiedy otwieram listę rekrutacji jednostek w Krakowie (jakoś księżniczki z rodu przestały być dostępne jako agenci, więc przy próbie ich rekrutowania mam błąd):
14:06:51.185 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
14:06:51.185 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
14:06:51.185 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
14:06:51.185 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
14:06:51.185 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
14:06:51.195 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
14:06:51.195 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
14:06:51.195 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
15:21:54.020 [system.rpt] [error] Starczy tego grania. Zrob cos w koncu, psa wyprowadz, smieci wywal albo co
Księżniczki czasem znikają na pewien czas z rekrutacji, a log niestety nie mówi o co chodzi:( Jeśli nie będzie wywalać zbyt często to nie ma co się martwić, każdy mod czasem wywali. Pozostaje nadmiernie nie klikać na Kraków to może nie będzie wywalać.
Racja, jak wywali raz na trzy godziny albo wcale, to i tak stabilny mod jak dla mnie. Wielkie dzięki za poświęcony czas :)
Cześć Sadamie. Do tego jeszcze nie działają linki z dodatkami do submoda romanoi.v3.1 Exara. Nie miałbyś ich ?
Witajcie szanowni total-warowcy, jak to przywykłem zwać ludzi taktyki i strategii. Otóż przy uruchomieniu owego moda z wgranym bugfixerem, spolszczeniem i zmienieniem napisu "trace" na "error" w pliku bellumcrucis7.cfg gra się nie uruchamia. Pojawia się wielki napis Bat.exe i...tyle. Proszę dobrzy ludzie, pomóżcie.
Wygląda, jakbyś po prostu źle zainstalował moda, tzn nie do tego folderu co trzeba. Ścieżka powinna wyglądać mniej więcej tak - partycja systemowa/Sega/Medieval2/mods/BellumCrucis.
Dalej mi wyskakuje to całe bat.exe. Jest tylko ten komunikat i dalej nic. Przeinstalowałem od nowa, dodalem tylko bugfixer i nic z tego. Co to ma być?
Instaluje po prostu do katalogu mods, mody umiem instalować więc nie wiem w czym problem. Medievala+ kingdoms mam, pudełkowego gold edition. Każdy mod działa, nie ważne czy europa barbarorum II czy COW, tylko bellum 7.0 :( Pobieram 6.3, być może mi zadziała.
Hej mam problem z plikiem cfg.
Jest linijka:
[log]
level = * trace
chcę zamienić trace na error niestety gdy próbuję zapisać wyskakuje błęd "odmowa dostępu" co mam zrobić?
Piter bo do działania Bellum nie trzeba tego zmieniać xD Po prostu po tej zmianie w logu wyskakują tylko krytyczne błędy a nie wszystkie, co powoduje że log ma kilkaset liniejek, a nie setki tysięcy ;D
w moim przypadku było odznaczone. Dalej nie wchodzi...
Witajcie ponownie, znalazłem taki oto tekst, po angielsku i rozumiem jako tako, jednak problem jest dla mnie złożony z racji nieposiadania umiejętności grzebania w tych całych zmianach skrótów czy co to tam. Proszę, wytłumaczcie mi po kolei co mam zrobić. A brzmi to tak: Hello,
Have installed but cannot start it. When I use the icon,it says something like : "update bat to exe converter to pro" then exit.
I have the steam version of MTWII.
What can I do to run this mod ?
Thanks
I have started manually the exe. I had the message that kingdoms.exe was not in the path.
In the steam installation, there is no kingdoms.exe. So I copied medieval.exe to kingdoms.exe and now I can play the mod.
I do not know if it is the good workaround but at least it works.
Ale to odnosi się do Steama, to w końcu jaką masz wersję pudełkową czy Steam?
Pudelkową, ale myślałem, że być może uda się coś z tym zrobić. No cóż, instaluje stainless steel :(
A piernicze w sumie już belluma, ani 7.0 czy 6,3 nie działają. Reinstalowalem to wszystko dziś kilka razy, łącznie z samą grą. Jestem pewny, że wszystko instaluje dobrze. Po kliknięciu w skrót wyskakuje duży komunikat bat.exe ( jeszcze po bokach coś tam update), a na końcu na 1 s jakieś literki (niestety nie da rady odczytać czegoś z v=pr. światla). Ale spokojnie, nie opuszcze medievala i biore się za orient und okzident i planetwar total war :D Czołem towarzysze pola bitwy.
Bo wyskoczyć powinien, po 3-5 czasem 10 sekundach mod powinien odpalić, a UAC masz wyłączone?
tak, UAC na pewno wyłączone, u mnie standardowy zabieg. Myślę, że to niedziałanie może mieć związek z moim lapkiem, kiedyś jak grałem sobie w 6.3 na kompie to nie było problemów. Lapek dość leciwy, ale w europa barbarorum II sobie pogram spokojnie.
Witam Serdecznie.
Zainstalowałem zgodnie z instrukcjami BC7, wraz z polskich megasubmodem, wszystko jak należy, ale gra się nie uruchamia. By lepiej rozpoznać problem zainstalowałem ponownie BC7, bez megasubmoda i problem jest identyczny, więc nie jest zwiazany z submodem. Opis problemu:
Po poprawnym zainstalowaniu moda, uruchomieniu Bellum Crucis 7.exe, wyświetla okno "Bat to Exe", po wyświetleniu animacji w oknie "Bat to exe conventer", okno znika... i nic się nie dzieje, gra się nie włącza nie ma żadnej akcji, nawet po dłuższym czekaniu, aplikacja nie podejmuje akcji.
Podejrzenia co do problemu:
Nie wiem, czy nie jest problemem moja wersja gry (z kolekcji klasyki), wersja dokładna gry to nie 1,5 jak w opisie instalacji moda, tylko -dokładnie- 1.5.2.0
Jeśli to byłoby przeszkodą, jest to poważny problem, gdyż gra w oryginale jest już spatchowana do tej wersji. Zawsze męczyłem się na modach do samego medievala bez królestw, również zakupionego w oryginale, cieszyłem się jak dziecko po wczorajszym zakupie ulubionej części serii total war- w pełnej klasie- czyli razem z królestwami. Jestem bardzo rozczarowany porażką w ogarnięciu Bellum Crucis wraz z obiecująco wyglądającym polskim submodem. Proszę bardzo o pomoc wszystkich innych wielbicieli serii, w ramach możliwości bardzo proszę również o kontakt gg, by przy korespondnecji bierzącej spróbować coś zrobić.
Z góry dzięki za każdą pomoc i zainteresowanie
Raskolnikovv
gg 4129160
PS
wersja gry, połączona ze steamem
Raskol z nieba mi spadasz, bo masz identyczny problem co ja. Każdy mod mi działa, nieważne czy COW czy stainless steel, jednak w przypadku BC wyskakują te bat exe w animacji. Ja sam próbowałem już tyle razy reinstall wszystkiego, że zeszło mi na tym z 5h. Jakoś razem ogarniemy ten problem.
Macie plik kingdoms.exe w folderze gry?
Spróbujcie może wgrać cracka do kingdoms 1.5 (jeśli macie oryginalne wersje, to możecie legalnie robić takie rzeczy)
Dobra, mi już modziwo dziala :D Wystarczyło pobrać tego cracka i dziala. Dzięki za pomoc.
bardzo prosze o instrukcje jak naprawic buga zwiazanego z nie uzywaniem(wogole nie produkowaniem) księży w bellum crucis 7 :) w 70 turze seminarium kardynalskie jest puste i niema papieża :(
Też bym chciał znać rozwiązanie :)
Witam, mam problem z finansami w Bellum, otóż nie wiem z jakiego powodu nalicza mi -9000 jako wpływy z tytułu Dyplomacja/Trybuty, zamieszczam zdjęcie z telefonu (prtscr mi nie działa):
Załącznik 1409
Żadnych trybutów nie płace, więc nie wiem skąd mogłoby to się brać, a bardzo ogranicza to rozgrywkę. Co ciekawe, ta kwota jest odejmowana od mojego konta dwukrotnie w każdej turze, pierwszy raz od razu po kliknięciu przycisku następnej tury, jak tylko kończą się moje działania i zaczynają działania innych frakcji, oraz drugi raz tuż po rozpoczęciu nowej tury, na moment, może przez sekundę widzę kwotę którą powinienem mieć w ogólnym rozrachunku, jednak po chwili zostaje ona pomniejszona o 9000, czyli w każdej turze tracę 18 000 z tego powodu.
Może ma ktoś pomysł o co chodzi?
Pozdrawiam.
Jeśli prowadzisz oblężenie - 2000 za każde, za armię na terenie wroga - 600, jeżeli nie oblegasz lub nie masz armii na terenie wroga to nie wiem.