Jest o nim w temacie napisane "TS dla naszego forum" myślałem, że sprawa jest jasna. Nieporozumienie :)
Wersja do druku
Jest o nim w temacie napisane "TS dla naszego forum" myślałem, że sprawa jest jasna. Nieporozumienie :)
Przykra sprawa jest taka ze szanowni ludzi z Orga nic nierobia zeby to sie tak stalo ... ale jak to sie mowi to juz ich sprawa co do Ts jest to Ts Oficjalnie Polskiej spolecznosci TW co do skrotu jest on mozliwy ale tylko wtedy kiedy komus sie zachce to zrobic ..
Z jakiej okazji dostaliśmy nowe rangi na forum? Szukałem jakiegoś info o tym, ale nic nie namierzyłem.
Informacje są w drodze. :)
No i co z tymi informacjami?
Jako że nikt się nie kwapi do napisania to ja wytłumaczę: w 2012 kiedy wybieralismy rangi, drugie miejsce zajęły staropolskie które miały po roku zastąpić właśnie rzymskie. Troche się przedłużyło i wprowadzomo je dopiero teraz. Koniec historii.
Tak z ciekawości i na przyszłość: co zajęło 3 miejsce? :cool:
A rozpiska która ranga jest wyższa?
W ogóle mogłaby się pojawić rozpiska na temat rang.
Proszę:
1. Chłop 0-49
2. Wojski 50-99
3. Łowczy 100-199
4. Cześnik 200-349
5. Podstoli 350-499
6. Podczaszy 500-799
7. Stolnik 800-1249
8. Podkomorzy 1250-1999
9. Szambelan 2000->
Pewnie "Inne" ;D
Ukryta opcja kardynalska.Cytat:
co zajęło 3 miejsce?
Proszę, temat z ankietą i dyskusją o rangach: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...sze-Propozycje
Ale żeś mi temat wykopał! Czytam i się zaśmiewam, zwłaszcza z pewnego pana tam się udzielającego wtedy ( pozdro dla kumatych ).
I oto przyszła chwila triumfu! I nie ma już wśród nas Zdradziejowskich, Zajączkowskich i Tchórzowskich!:drunk:
PS: Znalazłem jeszcze temat z dogrywki głosowania nad rangami, tam to dopiero śmieję się do rozpuku:mrgreen:
Dziś przypomniał mi Polemajos na czacie (swego czasu zauważyłem to gdy chciałem dopisać w profilu, ale zapomniałem później o tym) że ciągle brak możliwości dopisania w profilu TW Attila jako gry posiadanej oraz ulubionej. Myślę że warto uzupełnić. :cool:
Zrobione.
Chciałbym wrócić do sprawy z usunięciem podziękowań. Nic się nie zmieniło, niektórzy sypią je jak z rękawa zwłaszcza w Agorze. Dlatego wnoszę o usunięcie całkowicie.
Ja tam jestem neutralny, ale tak spytam, w czym to przeszkadza i czy ci którzy je dostają, coś zyskują?
Po prostu słabo to wygląda jak ci, którzy udzielają się tylko w Agorze mają więcej podziękowań niż np. Sadam czy Araven, którzy pomagają ludziom w problemach z grami czy modami bardzo często.
Nie zyskują ale te podziękowania tracą zupełnie na wartości.
A nie można zablokować podziękowań tylko w Agorze?
Zaraz zacznie się mierzenie podziękowań, usuwanie ich z określonych działów, gadanie że "te podziękowania są lepsze od tamtych".
A to prędzej jakąkolwiek miały? Ktoś się na nie patrzy i się jara nimi czy coś? Przecież to tylko "głupie" kliknięcie. Ktoś uważa czyjś post za przydatny, zgadza się z nim bądź mu się nudzi to klika podziękuj.Cytat:
Nie zyskują ale te podziękowania tracą zupełnie na wartości.
Czyli nie ma to żadnego sensu. :)
Pisanie w Agorze też nie ma żadnego sensu, a jednak ludzie to robią :P .
Zrobcie opcje zablokowania przez userow podziekowan od innych userow skoro dla niektorych to taki problem lub powod do jarania sie ;)
Oprócz skasowania archiwum, widzę następny pomysł. Nie ma nic więcej do zrobienia, oprócz ucinania możliwości wprowadzonych z nową formułą? Jak kogoś to boli, mnie możecie usunąć je od ręki.
Widzę że nie wszyscy rozumieją o co mi chodzi. Smutne.
Dla mnie to coś znaczy. By komuś pomóc poświęcam swój czas i siły, a że nie jestem typem filantropa to za swoją pracę chciałbym zobaczyć choćby "dziękuję" tudzież takie kliknięte podziękowanie. Jest to dla mnie wyróżnienie, świadczy o tym że ktoś docenił mnie i moje wysiłki. Dla mnie to cenna nagroda, bo innej tutaj nie mam okazji uraczyć. Za to obelg, olewania i problemów otrzymałem i dalej otrzymuję w nadmiarze.
No to zróbcie tak jak na TFW limit na dzień - dajmy na to 3. Nie będzie takiego szastania podziękowaniami jak Wam to tak przeszkadza
Skoro największym problemem nie są same podziękowania, ale ich liczba (sam pewnie pod tym względem plasuję się w czołówce) to proponuję najprostsze rozwiązanie - zlikwidowanie pod avatarami kto ile razy podziękował i ile dostał w ilu postach. Nikt nie będzie już wiedział kto ile ma, a czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.
Powiedzmy szczerze pomysl z forma podziekowan byl interesujaca opcja na Forum ktora zostala niestety cakowicie wypaczona poprzez nadmierne i nieuzasadnione jej uzywanie.Mleko sie juz rozlalo i jedyne co mozna zrobic to wprowadzic dzienny limit (co juz ktos proponowal).Chociaz z drugiej strony ten portal swietnie sobie radzil i bez tej opcji w ciagu kilku ladnych i owocnych lat ;)
P.S.Przywrocic gify!
to jest problem wszystkich stron, nie tylko TW.Cytat:
Powiedzmy szczerze pomysl z forma podziekowan byl interesujaca opcja na Forum ktora zostala niestety cakowicie wypaczona poprzez nadmierne i nieuzasadnione jej uzywanie
Chociaż akurat w przypadku TW są to tylko podziękowania, za którymi (na szczęście) nie idą inne profity... teraz sobie proszę wyobrazić sytuację , że na niektórych stronach jest to w formie reputacji, a ta znowu jest związana z pewnymi korzyściami, co za tym idzie napędza kółka wzajemnej adoracji.
Tak więc na TW nie jest tak źle... bo jednak w większości po obserwacji "kto komu i za co" (admini i techniczni jednak mają szerszy obraz tego), jednak nie odbiega to tak bardzo od założeń pierwotnych... przynajmniej takie mam odczucie, w stosunku do doświadczeń w kwestii wdrażania innych mechanizmów na forach (w tym reputacji).
Natomiast co do kwestii, że osoby faktycznie będące pomocne dla użytkowników, mają mniej podziękowań, niż osoby w tematyce innej?
nie Wy pierwsi i nie ostatni... w sumie po części osoby najbardziej udzielające się na forum, z czasem zostają funkcyjnymi, lub w innej formie osobami mającymi wpływ na jego rozwój (no może nie wszyscy, ale przeważnie tak to działa).... może jestem sentymentalnym ideowcem, ale wydaje mi się, że to bardziej satysfakcjonuje, niż jakieś tam, łapki ;)
Mam jedno pytanie - mam akurat wszystkie gry z serii, a gdy do tej listy dodaję Attylę, to wyskakuje to "Możesz wybrać tylko 9 opcje dla pola Posiadam." - dałoby radę to naprawić?
Dziękuję za zwrócenie uwagi, spojrzałem, dokręciłem śrubkę i przekręciłem zawór. Powinno wszystko grać, proszę o potwierdzenie.
Potwierdzam i dziękuję za pomoc. Jeszcze jednak jedno pytanie - bo brakuje bodajże w Ulubionych częściach Total War: Attila. Dałoby radę też to dodać?
Nie brakuje,wcześniej była zwracana na to uwaga.
Jest. Dodałem za to Arenę, mimo że nie było jeszcze oficjalnej premiery.