Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska
Wersja do druku
Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska
Mnie to na przykład ciekawi kiedy pojawią się informacje o pierwszym DLC, starego świat. W przyszłym tygodniu, czy pózniej. Jak myślicie?
Oby jak najszybciej, bo bez krwi nie da się praktycznie grać :P
Nie precyzowali. Na dobrą sprawę nawet nie wiadomo czy dodadzą Ulthuan w tym zapowiadanym dodatku lub/i Naggaroth. Nawet Lustria nie jest pewna, bo mogą dać jaszczury daleko na południu Czarnego Lądu, które zapuściły się tam w pogoń za skavenami. Mogą dać tylko HE, tylko DE lub tylko WE - tym bardziej że Loren już jest w grze, tylko że jak na razie jako teren niedostępny (lity las do którego nie można wejść). Spokojnie można dać tam jakąś 2-3 regionową prowincję.
Nie, nowi agenci byli by tylko do nowych ras grywalnych. Np paladynów i kapłanki Pani Jeziora dla Bretonni. Przecież danie im agentów Imperium by było zupełnie bezsensowne (zabijające klimat). Skrytobójców/mnichów plagi/mistrzów stad dla skavenów, etc.
Bugman to tylko dowódca regimentu, a nie król. Nie nadaje się na generała całej armii, czyli LL. Ale wraz ze swoimi wojownikami na unikalną jednostkę już jak najbardziej. Co innego taki król Kazador (co z tego, że to król istniejącego w grze Karak Azul, skoro dali do krasnoludów Ungrima, faktycznie króla Karak Kadrin...) czy mistrz gildii inżynierów Burlok Damminson, lub nawet lord run Kragg Ponury (dane mam z 4 edycji, więc te stanowiska może już piastować ktoś inny, choć taki krasnoludzki cyborg ;) jako generał byłby fajny. Zamiast zabójców jako zwykłych lordów mogą dać mistrzów gildii inżynierów i lordów run (u wampirów jako agenci są między innymi wampirzyce i nekromanci, a jako generałowie lordowie wampirów i mistrzowie nekromanci).
Na pewno to dostaniemy w pierwszym dodatku kampanii jakieś elfy (nie wiadomo jakie i czy wszystkie) i Jaszczuroludzi. W drugim kampanii Skavenów i Ogry. Wielce prawdopodobne, że dostaniemy wcześniej FLC rasy Bretonni. Reszta to tylko nasza gdybanina i mniej lub bardziej pobożne ;) życzenia :D
Jedno jest pewne, pierwszym FLC będzie dla Wampirów, miejmy nadzieję, że jak najszybciej. Choć moim zdaniem to FLC powinno być wydane wraz z premierą, w końcu info. o nim znalazło się już przy rosterze wampirów, więc powinni to potraktować jako zawartość już przygotowaną na premierę.
Patrzcie co znalazłem: http://whenc.totalwar.com/#/faction/wh_main_ksl_kislev
Czyżby pierwszym DLC frakcyjnym był Kislev?
Jak Ty to znalazłeś? Jak się wchodzi w rasy to Kislevu brak...
Zaczęło się od tego, że przez google'a szukałem Bretonni na warhammerowej encyklopedii - znalazłem link (poniżej) na jakimś forum. Wtedy też pomyślałem, że może CA zaczęła już coś grzebać na encyklopedii więc zacząłem kombinować z różnymi frakcjami analogicznie do istniejących już stron - najpierw próbowałem z Norską ale nic nie wyszło. Drugi poszedł Kislev
Niżej macie działającą Bretonnię (choć oczywiście strona jest póki co okrojona w porównaniu np. do Chaosu czy Imperium)
http://whenc.totalwar.com/#/faction/..._brt_bretonnia
Estalii i Tilei póki co nie ma
Albo Kislev, albo Lords Pack będzie pierwszy. Ew. krew.
Myślę że pierwsza wejdzie krew - pytanie tylko czy w związku z mnogością animacji dojdą ucinane kończyny i dekapitacje. Z tym jest chyba najmniej roboty. Lords Pack wyjdzie pewnie jak już będzie kilka DLC z frakcjami - Beasts of War i Daugthers of Mars z Rome II też pojawiły się dopiero po jakimś czasie. Na Kislev możemy jeszcze trochę poczekać: skoro Bretonnia ma swoje miasta to i Kislev na takowe zasługuje, do tego jeszcze potrzeba zaprojektować nową mechanikę i skrypty w kampanii (a biorąc pod uwagę rozmiar frakcji oraz jej historię w Warhammerze, myślę że kampania będzie typowo defensywna) plus do tego nowych bohaterów i legendarnych lordów ze swoimi zdolnościami plus (mam nadzieję) całe nowe drzewko jednostek - choć zastanawia mnie czy w przypadku Kislevu zdecydują się na recykling niektórych modeli (np. twarzy) ze Slavic Nations z Attyli.
Ciekawe, czy przy okazji Warhammera CA zacznie wypuszczać DLC do DLC. Chaos na przykład ma ewidentne braki w roosterze i zastanawia mnie jak zostaną one uzupełnione. Jeśli nie to wydaje się, że frakcje z DLC będą biedniejsze od podstawowych przez braki w LL i jednostkach specjalnych.
Chaak
Akurat Chaosu nie traktowałbym do końca jako dlc, ale jednak jako korzyści dla kupujących wcześniej i dla mnie jest to pełnoprawna, podstawkowa rasa. Oczywiście ile osób tyle opinii, ale jeśli chodzi o dlc do dlc posługując się tą terminologią (zresztą chyba oficjalnie to też jest nazywane dlc) to mam nadzieję... że tak. Inaczej jak sam zauważyłeś chaos będzie jakimś niepełnoprawnym dodatkiem do gry. Jakkolwiek mierzi mnie pomysł kupowania pojedynczych jednostek za kwoty akceptowalne dla ludzi z zachodu ale nie dla średniozamożnego Polaka o tyle uważam, że jeśli w ogóle się w to bawić, to wszystkim po równo. Tyczy się to również ras przyszłych w tym, tych mniejszych jak Kislev czy Norska czy co tam zrobią grywalnego.
Ktoś wie / przypuszcza kiedy pojawi się pierwsze DLC?
Przypuszczam, że w tym/w następnym tygodniu coś zapowiedzą.
Myślę że mogą odczekać trochę dłużej,przy Attyli dość szybko ogłosili longbeards culture pack i ludzie strasznie ich za to objechali ;)
a co z elfami?
Elfy to odległa sprawa (za rok lub dwa) - są zapowiedziane w dużym dodatku, być może nawet samodzielnym.
znalazłem dzisiaj w internecie coś takiego
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98739
Czyli Demony Chaosu w drugim rozszerzeniu :(
Mam nadzieję, że dadzą Bretonie w FLC- jako pierwsza z nowych frakcji.
Gdyby, tak puścili zapowiedzi co do FLC to mało kto by zwrócił na to info uwagę. A tak, dalej nie wiadomo co w trawie piszczy. Ile to ma jeszcze trwać !? - Arroyo nie przekonuje mnie, twoja opinia,że robią patch. Mogą sobie robić, między pierwszą zapowiedzią,a wydaniem jest przecież sporo czasu,nie?
1. Przecież Bretka będzie w FLC...
2. Robią patch, ale długo to pewnie potrwa.
3. Naucz się pisać z poprawną interpunkcją :P
DLC 3: Beastmen (podfrakcje: Redhorn Brayherd, Khazrak Herd, Brayherd Skrinderkin, Brayherd Jagged Horn, Skrinderkin Ripper Horn, Brayherd Shadowgor, Brayherd Rredhorn);
DLC 5: Leśne Elfy (podfrakcje: Anmyr, Arranoc, Argwylon, Atylwyth, Cavaroc, Cythral, Durthu, Eorgovann, Fyr Darric, Modryn, Tirsyth, Talsyn, Wydrioth);
DLC 8: Królowie Grobowców;
DLC 10: Skaven;
DLC 13: Krasnoludy Chaosu;
DLC 15: Królestwa Ogrów;
Rozszerzenie 1: mapa powiększona o Ulthuan i Nowy Świat; nowe frakcje: Wysokie Elfy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie;
Rozszerzenie 2: skupi się na Chaosie; cztery nowe frakcje związane z różnymi bogami Chaosu.
W sumie to takie postawienie sprawy mogło by być, ale tylko przy założeniu że ludzie (Kislev, Estalia, Tilea) trafiliby do kupki FL lub kampanijnych.
W rozpisce brakuje dlc z LL i kampanijnych. I widać że te z nacjami skaczą o 2 oczka (dwa dlc z LL lub mini kampaniami). Wydaje się po tym że do zwiezoludzi i leśnych elfów są już częściowo rozpisane (znaczy już przy nich dłubią).
Ale wtedy drugie rozszerzenie to o chaosie staje się takie se.
Pytanie jest teraz takie na ile te info nadal będzie aktualne?
Patch, czy nie patch, zawsze mogą zapowiedzieć FLC i wydać za dwa miesiące.
W sumie mogli by już zapowiedzieć jakieś dlc, zwłaszcza że Krew jest pewna.
Jestem ciekawy, gdzie upchną tyle leśnych elfów. Do tego zastanawia mnie, jak będzie wyglądać rozgrywka nimi, bo raczej nie powinny wychodzić ze swojego lasu.
Poza tym, miło że Tomb Kingi mają się załapać do gry.
Nie brał bym za pewnik tego newsa,o ile się nie mylę to do Rome 2 też miała być cała masa DLC,między innymi bodajże coś z Boudicą i Numidią a jak to się skończyło dobrze wiemy ;)
Akurat już sama "podfrakcja" Durthu pokazuje, że to ściema. Durthu to w końcu jeden z drzewców Leśnych Elfów. Jako frakcja niemożliwe.
Przeglądając pliki Rome I i Barbarian Invasion też można natrafić na ślad contentu, który wprowadzono dopiero w Rome II (Cezar w Galii, Hannibal {choć pierwotnie był tu Scypion}, Ilyria) i w Attyli (Biali Hunowie). A co się tyczy Numidii i kampani Boudyki - pewnie wejdą one w Rome III za jakieś 15 lat :P
Uważam, że Chaos powinien być dopieszczony już w podstawce, w końcu to wizytówka Warhammera. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała rozgrywka Krasnoludami Chaosu - czyżby powtórka z Nowej Hiszpanii w Americas Campaign (niewielkie, wykokszone oddziały uzupełniane mięchem armatnim)?
Jak dotąd nikt oficjalnie nie zapowiedział że frakcja Krasnoludów Chaosu pojawi się w grze. Co więcej jako zwykłe DLC, bez rozszerzenia mapy na wschód, wręcz niemożliwe (tak samo jak Królestwa Ogrów).
Być może macie rację, dzięki za czujność i zwrócenie mi uwagi - wielkim ekspertem od lore Warhammera nie jestem. Poza podstawowymi armiami i paroma szczególnymi wypadkami (Kislev, Krasnoludy Chaosu) to rozeznanie mam niewielkie. Nie zmienia to jednak faktu, że Chaos mógłby być bardziej rozbudowany i uwzględniony jako 5 podstawowa frakcja, a nie DLC.
Jedno jest pewne: jeśli dalej nie będzie zapowiedzi, to pojawią się kolejne spekulacje które będą mylić tropy.
Myślę, że na zapowiedź i premierę nowego dodatku przyjdzie nam trochę poczekać. W przyszłym tygodniu zaczyna się letnia wyprzedaż i nie jest to dobry czas na ogłaszanie a tym bardziej wypuszczanie nowych rzeczy. Nawet jeśli chodzi tylko o DLC.
Narzekania ciąg dalszy. Jak będą robić takie długie przerwy między wydaniami FLC to nie wydadzą połowy do wydania następnego kontynentu. Chyba,że ich strategia wydawnicza jest taka: mamy już część FLC/DLC, ale nie wydajemy, bo zaczekamy, aż sprzedaż zacznie spadać. Wtedy wydamy pierwsze DLC z FLC- za darmo i tak w koło do następnego kontynentu.
Wydają szybko - źle, Wydają wolno - też źle. Naprawdę ciężko dogodzić graczom (także potencjalnym). A FLC już od Rome 2 były wydawane przeważnie w tym samym czasie co płatne DLC.
Mogę odpowiedzieć tylko w jeden sposób bo to taka cecha narodowa, w innych dziedzinach mama podobnie.
Załącznik 1542
A tak na poważnie to dlc na tydzień-dwa po premierze mówię nie, ale już po miesiącu to jak najbardziej.
Nie. Wydać mogą za miesiąc,wystarczy,żeby zapowiedzieli na kiedy. Rozumiem,że ,jeśli chodzi o Warhammera zostałem zaszufladkowany jako nie gracz i przy każdym moim poście będzie mi to wypominane.
Martwię się, że naszym przywódcą będzie Thanquol, a fluffowo niezbyt go lubię, bo w końcu lubię nieco Chaos i Zielonoskórych...
Bardzo chciałbym, żeby naszym przywódcą był Verminlord. :)