Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska
Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Mnie to na przykład ciekawi kiedy pojawią się informacje o pierwszym DLC, starego świat. W przyszłym tygodniu, czy pózniej. Jak myślicie?
Oby jak najszybciej, bo bez krwi nie da się praktycznie grać![]()
Jam jest Defungor, Pierwszy co Żubra wypił, Władca Pastwisk i Żubrów Wszystkich, Zrodzony z Puszki Wielkiej, Przyjaciel Wszystkich Prażubrów, Jedyny Gazowany i Niepasteryzowany, Obrońca Pijanych, Pogromca Trzeźwych.....
Nie precyzowali. Na dobrą sprawę nawet nie wiadomo czy dodadzą Ulthuan w tym zapowiadanym dodatku lub/i Naggaroth. Nawet Lustria nie jest pewna, bo mogą dać jaszczury daleko na południu Czarnego Lądu, które zapuściły się tam w pogoń za skavenami. Mogą dać tylko HE, tylko DE lub tylko WE - tym bardziej że Loren już jest w grze, tylko że jak na razie jako teren niedostępny (lity las do którego nie można wejść). Spokojnie można dać tam jakąś 2-3 regionową prowincję.
Nie, nowi agenci byli by tylko do nowych ras grywalnych. Np paladynów i kapłanki Pani Jeziora dla Bretonni. Przecież danie im agentów Imperium by było zupełnie bezsensowne (zabijające klimat). Skrytobójców/mnichów plagi/mistrzów stad dla skavenów, etc.
Bugman to tylko dowódca regimentu, a nie król. Nie nadaje się na generała całej armii, czyli LL. Ale wraz ze swoimi wojownikami na unikalną jednostkę już jak najbardziej. Co innego taki król Kazador (co z tego, że to król istniejącego w grze Karak Azul, skoro dali do krasnoludów Ungrima, faktycznie króla Karak Kadrin...) czy mistrz gildii inżynierów Burlok Damminson, lub nawet lord run Kragg Ponury (dane mam z 4 edycji, więc te stanowiska może już piastować ktoś inny, choć taki krasnoludzki cyborgjako generał byłby fajny. Zamiast zabójców jako zwykłych lordów mogą dać mistrzów gildii inżynierów i lordów run (u wampirów jako agenci są między innymi wampirzyce i nekromanci, a jako generałowie lordowie wampirów i mistrzowie nekromanci).
Na pewno to dostaniemy w pierwszym dodatku kampanii jakieś elfy (nie wiadomo jakie i czy wszystkie) i Jaszczuroludzi. W drugim kampanii Skavenów i Ogry. Wielce prawdopodobne, że dostaniemy wcześniej FLC rasy Bretonni. Reszta to tylko nasza gdybanina i mniej lub bardziej pobożneżyczenia
![]()
Ostatnio edytowane przez Asuryan ; 01-06-2016 o 23:16
Jedno jest pewne, pierwszym FLC będzie dla Wampirów, miejmy nadzieję, że jak najszybciej. Choć moim zdaniem to FLC powinno być wydane wraz z premierą, w końcu info. o nim znalazło się już przy rosterze wampirów, więc powinni to potraktować jako zawartość już przygotowaną na premierę.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Patrzcie co znalazłem: http://whenc.totalwar.com/#/faction/wh_main_ksl_kislev
Czyżby pierwszym DLC frakcyjnym był Kislev?
Jak Ty to znalazłeś? Jak się wchodzi w rasy to Kislevu brak...
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Zaczęło się od tego, że przez google'a szukałem Bretonni na warhammerowej encyklopedii - znalazłem link (poniżej) na jakimś forum. Wtedy też pomyślałem, że może CA zaczęła już coś grzebać na encyklopedii więc zacząłem kombinować z różnymi frakcjami analogicznie do istniejących już stron - najpierw próbowałem z Norską ale nic nie wyszło. Drugi poszedł Kislev
Niżej macie działającą Bretonnię (choć oczywiście strona jest póki co okrojona w porównaniu np. do Chaosu czy Imperium)
http://whenc.totalwar.com/#/faction/..._brt_bretonnia
Estalii i Tilei póki co nie ma
Albo Kislev, albo Lords Pack będzie pierwszy. Ew. krew.