Selucydzi, Baktria, Egipt.
Wersja do druku
Rzym jest też dość uniwersalny pod względem militarnym. Nie ma co prawda dostępu do rydwanów i falangitów, ale koszary auxilii dają mu bardzo duży wybór różnych jednostek, zależnie od prowincji, w której je postawimy.
A jakby dodać do tego mody, które też zwiększają liczebność wojsk pomocniczych to Rzym ma naprawdę duży wybór.
Grałem chwilę Partia, ale jak sie dowiedziałem że maja licha piechotę to odpuscilem, później icemenami, troche dluzej, ale też odpuściłem, bo doszedłem do wniosku że zagram kimś bardziej cywilizowanym i padlo na Spartę. Jestem zadowolony ze zmiany.
Odnośnie poprzednich rozterek - wystarczyło zapomnieć na dobre wszystko co związane ze Shogunem 2 by odnaleźć sie w Romie, takze teraz gra mi sie przyjemnie.
Czy w Romku 2 tak jak w poprzednich częściach po podbiciu frakcji możemy potem zacząć nią grę? :)
Nie.:)
PS ; (Czarujący avek!)
Dudzio, z tego pomysłu zrezygnowano już od czasu Empire'a :) O ile w Medieval 2 i w Rome I było to wyśmienite, to od ETW dalej nastąpiła 'era' DLC do Total War ;)
Dobrze, że z tego zrezygnowano. Jak dla mnie, było to jedną z najgłupszych rzeczy, jakie mieliśmy w serii. Przy każdym przeinstalowaniu trzeba było przemęczyć się przez kampanię, co było dość irytujące już przy drugim razie. Zwłaszcza, że moje ulubione frakcje (Partia i Selucydzi w Rome oraz Polska, Sycylia i Wenecja w Medievalu) były poza zasięgiem dostępnych od początku krajów, więc zrushowanie ich odpadało.
Wystarczyła zabawa w plikach gry :) Plik descr_strat i po problemie :)