Rzym jest też dość uniwersalny pod względem militarnym. Nie ma co prawda dostępu do rydwanów i falangitów, ale koszary auxilii dają mu bardzo duży wybór różnych jednostek, zależnie od prowincji, w której je postawimy.
寧我負人,毋人負我。
曹操
A jakby dodać do tego mody, które też zwiększają liczebność wojsk pomocniczych to Rzym ma naprawdę duży wybór.
Grałem chwilę Partia, ale jak sie dowiedziałem że maja licha piechotę to odpuscilem, później icemenami, troche dluzej, ale też odpuściłem, bo doszedłem do wniosku że zagram kimś bardziej cywilizowanym i padlo na Spartę. Jestem zadowolony ze zmiany.
Odnośnie poprzednich rozterek - wystarczyło zapomnieć na dobre wszystko co związane ze Shogunem 2 by odnaleźć sie w Romie, takze teraz gra mi sie przyjemnie.
Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL
Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)
...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl
Czy w Romku 2 tak jak w poprzednich częściach po podbiciu frakcji możemy potem zacząć nią grę?![]()
Proc - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 2.4GHz@3.0GHz| Pentagram HP-120 Karakorum | Mobo - DFI Blood Iron | Graf. - GeForce GTX 750 Ti
Pamięć - 8GB Samsung @840MHz CL5 | Twardziel - SSD Micron M1100 256GB ; Samsung F3 HD103SJ 1TB 32MB
PS4 500GB Glacier White| TV - Toshiba 40L7335DG | Monitor - Dell U2417H
Nie.
PS ; (Czarujący avek!)
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Dudzio, z tego pomysłu zrezygnowano już od czasu Empire'aO ile w Medieval 2 i w Rome I było to wyśmienite, to od ETW dalej nastąpiła 'era' DLC do Total War
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Dobrze, że z tego zrezygnowano. Jak dla mnie, było to jedną z najgłupszych rzeczy, jakie mieliśmy w serii. Przy każdym przeinstalowaniu trzeba było przemęczyć się przez kampanię, co było dość irytujące już przy drugim razie. Zwłaszcza, że moje ulubione frakcje (Partia i Selucydzi w Rome oraz Polska, Sycylia i Wenecja w Medievalu) były poza zasięgiem dostępnych od początku krajów, więc zrushowanie ich odpadało.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Wystarczyła zabawa w plikach gryPlik descr_strat i po problemie
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo