-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Jakoś mało kto zwrócił uwagę, że oprócz Krymu, Rosja całkiem legalnie powiększyła się o
"...Komisja Organizacji Narodów Zjednoczonych orzekła bowiem, że znajdujący się na Morzu Ochockim akwen o powierzchni 50 tysięcy kilometrów kwadratowych, wcześniej traktowany jako wody międzynarodowe, należy do Rosji. Państwo Putina przejęło tym sposobem we władanie całą praktycznie całą tę część Oceanu Spokojnego..."
Ktoś powie, że to tylko woda, ale ważne co w tej wodzie pływa i co jest pod dnem 8-)
"...Morze Ochockie zajmuje obszar ponad 1,5 miliona kilometrów kwadratowych i zbadane jest raczej słabo, ale Rosjanie wiele sobie po nim obiecują. Większa jego część znajduje się na szelfie kontynentalnym, pod którym znajdują się bogate złoża ropy naftowej oraz gazu. Geolodzy szacują tamtejsze zasoby oleju skalnego na przynajmniej 3 miliardy baryłek..."
reszta na
http://nczas.com/publicystyka/rosja-pol ... erytorium/
-
Czy ktoś ma może link do listy reform Orbana na Węgrzech przez ostatnią kadencję ? Najchętniej widziałbym listę popartą danymi statystycznymi ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Czy ktoś ma może link do listy reform Orbana na Węgrzech przez ostatnią kadencję ? Najchętniej widziałbym listę popartą danymi statystycznymi ;)
Może to nie jest dokładnie to, ale interesujące informacje wyłuskać można ;)
http://naszeblogi.pl/45597-karnowskiego ... czynskiego
-
Proszę, proszę. Prawicowiec, a wprowadza postępowe reformy. Mam nadzieję, że da radę wprowadzić i w Polsce...
-
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img#BoxWiadTxt
Jak zwykłe rząd/urzędnicy swoje a Sąd Najwyższy swoje, nie ważne, że najbogatsze województwo stanie na krawędzi bankructwa :?
-
No i co się burzysz? Przecież zabieranie bogatym i dawanie biednym dotacji/zapomogi to podstawa ustrojowa państwa demokratyczno- socjalistycznego, którego w każdym temacie bronisz. Ahaaaa, pewnie mieszka się w tym "bogatym" województwie... Sytuacja adekwatna jak w temacie opiekunów niepełnosprawnych- krzyczycie "podnieść zasiłki bo im się należy", gorzej jak przyjdzie potem urzędnik żebyś na to wyłożył ze swojej kieszeni :roll:
Hipokryzja lewactwa przechodzi ludzkie pojęcie.
Dobrze, że jeszcze jest ten Korwin, bo tracę nadzieję na normalność w tym kraju idiotów. :oops:
-
Mieszkam, no i co z tego? Jakoś nie widzę by moje miasto odczuwało skutki tego dobrobytu.
-
Właśnie o tym pisałem. Jak Kali kraść to dobrze, jak Kalemu kraść to źle. Ot lewacka mentalność.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Właśnie o tym pisałem. Jak Kali kraść to dobrze, jak Kalemu kraść to źle. Ot lewacka mentalność.
I przy okazji zajeździć konia na, którym się jeździ...
-
jutro 10.04 - odłączam telewizor od zasilania a w kompie wyłączam internet, ktoś się przyłącza?
-
"Zdradzeni o świcie" :lol:
Tymczasem Polskę zdradza nie kto inny ale sam Kaczyński który niczym Branicki, Rzewuski i Potocki domaga się wprowadzenia obcych wojsk do naszego kraju, (wiadomo- dla "bezpieczeństwa i stabilizacji"):
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszk ... Id,1407990
-
Ależ oczywiście Zakapior. Jak do nas wejdą "oddziały samoobrony" to mamy ich witać kwiatami i sztandarami "pokój braciom Rosjanom" :lol:
-
Cytat:
Ależ oczywiście Zakapior. Jak do nas wejdą "oddziały samoobrony" to mamy ich witać kwiatami i sztandarami "pokój braciom Rosjanom"
O widzę, że mamy kolejnego po targowiczanach i Kaczyńskim zwolennika obrony Polski siłami obcego mocarstwa :roll: Szkoda, że ten sam Kaczyński nie wpadł na pomysł wzmocnienia i odbiurokratyzowania rodzimej armii ale po co, wszak ma zapewniać ona tylko etaty oficerom. Grunt żeby powstało 17 województwo :shock: Oj pisowcy... przy was nawet PO wygląda na poważną partię...
-
Bo PO to naprawdę poważna partia. Jak kradnie, to tylko poważne sumy ;)
-
Cytat:
O widzę, że mamy kolejnego po targowiczanach i Kaczyńskim zwolennika obrony Polski siłami obcego mocarstwa
A czym chcesz bronić w naszych warunkach geopolitycznych?
-
Cytat:
Cytat:
Ależ oczywiście Zakapior. Jak do nas wejdą "oddziały samoobrony" to mamy ich witać kwiatami i sztandarami "pokój braciom Rosjanom"
O widzę, że mamy kolejnego po targowiczanach i Kaczyńskim zwolennika obrony Polski siłami obcego mocarstwa :roll: Szkoda, że ten sam Kaczyński nie wpadł na pomysł wzmocnienia i odbiurokratyzowania rodzimej armii ale po co, wszak ma zapewniać ona tylko etaty oficerom. Grunt żeby powstało 17 województwo :shock: Oj pisowcy... przy was nawet PO wygląda na poważną partię...
Kilku żołnierzy amerykańskich mających bronić Polski dałoby więcej niż wpompowanie naprawdę grubej forsy w armię, reformom w niczym one przeszkadzać nie będą. Żeby amerykańska armia mogła realnie zagrozić Polsce to musieliby wysłać tu tylu żołnierzy i stworzyć taką infrastrukturę że to Putin miałby prawo się obawiać. Jeżeli więc już wyjeżdżać z jakimiś tekstami w stylu "Targowica" to pomijając całą absurdalność takiego pomysłu amerykańskie wojska zwiększałyby bezpieczeństwo Polski przed zagrożeniem ze strony giganta zza oceanu.
-
Cytat:
Cytat:
Ja Pisowcem?! Jestem socjaldemokratą, wyborcą SLD. A wiesz, dlaczego popieram propozycję Kaczyńskiego? Raz - karta praw NATO. Dwa - zagrożenie ze wschodu, a trzy - stan i liczebność własnej armii. To nie zabory. USA ma prawny obowiązek bronić swych sojuszników i pod tym względem Kaczyński ma jednak rację...
-
http://fakty.interia.pl/raport-szesciol ... st73712131
Jak zwykle klapa POlskich eurokomuchów. Rodzice pokazali im gdzie ich mają :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Ja Pisowcem?! Jestem socjaldemokratą, wyborcą SLD. A wiesz, dlaczego popieram propozycję Kaczyńskiego? Raz - karta praw NATO. Dwa - zagrożenie ze wschodu, a trzy - stan i liczebność własnej armii. To nie zabory. USA ma prawny obowiązek bronić swych sojuszników i pod tym względem Kaczyński ma jednak rację...
nie zapominaj, że większość z tych czerwonych to stare komuchy, które siedziały sobie PZPR kiedy robotnicy wychodzili na ulice. ;)
@Zakapior
biedne dzieci, chcą 6-latki do szkół posłać.... ręce mi opadają.
-
Przytoczę mocne słowa, które padły na facebookowym profilu Pitu Pitu -
Cytat:
Siódemka pijanych szczyli wypadła z drogi i przywalia w drzewo ze skutkiem śmiertelnym. Czytaj, siódemka debili bez szkół uwolniła podatników od konieczności sponsorowania im życia na koszt społeczeństwa. Profit nie?
Tymczasem dziś podano, że rodziny truposzy dostaną zapomogi od państwa, odszkodowania i inne wsparcia materialne. Na wódę, auto etc kase biedacy mieli, a na chleb ze smalcem nie. Logiczne.
Przy kazji warto też zainteresować się zdrowiem psychcznym niejakiego Hołka który za śmierć tych podludzi obwinia... drzewa.
Na pewno można to było napisać inaczej, bardziej delikatnie i dyplomatycznie ale do meritum... :)
Nie rozumiem dlaczego za głupotę tych dzieciaków (bo tak to trzeba nazwać) mają się zrzucać ciężko pracujący ludzie, którzy płacą ciężkie podatki na jakieś renty i zapomogi? W imię czego? Niech mi to ktoś logicznie wytłumaczy...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Przytoczę mocne słowa, które padły na facebookowym profilu Pitu Pitu -
Cytat:
Siódemka pijanych szczyli wypadła z drogi i przywalia w drzewo ze skutkiem śmiertelnym. Czytaj, siódemka debili bez szkół uwolniła podatników od konieczności sponsorowania im życia na koszt społeczeństwa. Profit nie?
Tymczasem dziś podano, że rodziny truposzy dostaną zapomogi od państwa, odszkodowania i inne wsparcia materialne. Na wódę, auto etc kase biedacy mieli, a na chleb ze smalcem nie. Logiczne.
Przy kazji warto też zainteresować się zdrowiem psychcznym niejakiego Hołka który za śmierć tych podludzi obwinia... drzewa.
Na pewno można to było napisać inaczej, bardziej delikatnie i dyplomatycznie ale do meritum... :)
Nie rozumiem dlaczego za głupotę tych dzieciaków (bo tak to trzeba nazwać) mają się zrzucać ciężko pracujący ludzie, którzy płacą ciężkie podatki na jakieś renty i zapomogi? W imię czego? Niech mi to ktoś logicznie wytłumaczy...
Gdyz to ladnie wyglada przed wyborami ;)
-
Jak okrutna ta katastrofa by nie była faktem pozostaje że utrata 13-16 letniego dziecka to raczej polepsza sytuację finansową rodziny, a nie pogarsza. Oczywiście koszty pogrzebu, jakiegoś urlopu w pracy, opieki psychicznej są, no ale bez przesady. Nie widzę żadnego powodu czemu akurat te rodziny miałyby dostać większą pomoc od setek innych który w ostatnim czasie straciło bliskich, jak już to raczej wręcz odwrotnie. No ale śmierć dziecka na pasach nie jest tak medialna jak pijany dzieciak bez uprawnień za kierownicą prowadzący przeładowany (chodzi o ilość osób a nie samą wagę) samochód.
Śmieszy mnie trochę to twierdzenia "bo to dziecko". Dziecko potrafi się "porządnie napić" i prowadzić auto ale wziąć odpowiedzialność za swoje czyny to już nie? "Wszyscy kiedyś byliśmy młodzi i robiliśmy głupie rzeczy." Głupie rzeczy można robić i w wieku 12 lat i 20, spora większość daje jednak radę nie robić debilizmów nawet w wieku 12 lat. Z drugiej strony pewnie pojawią się zarzuty wobec bezstresowego wychowania, hasła widma które ludzie rzucają bo łatwiej zrzucić winę na jakiś mityczny spisek któremu są ponoć wszyscy podporządkowani niż na rodziców. Ciekaw jestem ilu rodziców w praktyce wierzy w bezstresowe wychowanie, a ilu po prostu nie potrafi dziecka wychować często nawet nie mając pojęcia o jakichś tam naukowych metodach podejścia do kwestii wychowawczych.
Całe szczęście że nie zginął nikt postronny, bo wówczas według mnie to by mogła być dużo większa katastrofa. Sytuacja w której giną osoby które weszły do przeładowanego auta prowadzonego przez osobę pod wpływem bez uprawnień nie jest tak szokująca jak opcja że auto to przy okazji zabiłoby jakiegoś pieszego.
-
Zgodzę się z przedmówcami, ja również nie rozumiem czemu te rodziny mają dostać jakąkolwiek zapomogę, wypadek nie powstał z winy państwa, nie państwo włożyło im w ręce alkohol i nie państwo wepchnęło ich do samochodu. To, że niektórym brakuje wyobraźni i "trzeźwego" osądu sytuacji to już wina rodziców, którzy wychowali takich debili. Za głupotę należy płacić, rodzice tych nastolatków już zapłacili i nie rozumiem czemu mają dostać jeszcze kasę. Zresztą ja się pytam gdzie byli rodzice tych dzieci, którzy po pijaku sprzątnęli im auto :?: Tego pytania już nikt nie zada głośno, bo rodzina pogrążona jest w żałobie...
Takie wypadki i podobne pokazuję tylko, że prawo Darwina działa, oby tylko nie sięgało po osoby postronne.
Z innej całkowicie beczki:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... jowa/7fvgj
Cytat:
Zdaniem inicjatorów akcji w każdym powiecie mogłyby powstać ochotnicze oddziały wojskowe, które w razie klęski żywiołowej czy wojny wspierałyby armię zawodową. Pomysłodawcy wzorują się na rozwiązaniach zagranicznych, np. na amerykańskiej Gwardii Narodowej czy szwedzkiej Hemvarner.
Pomysł bardzo fajny, ale żeby nie skończyło się tak jak z NSR, do których mało kto się garnie.
-
Cytat:
Zgodzę się z przedmówcami, ja również nie rozumiem czemu te rodziny mają dostać jakąkolwiek zapomogę, wypadek nie powstał z winy państwa, nie państwo włożyło im w ręce alkohol i nie państwo wepchnęło ich do samochodu. To, że niektórym brakuje wyobraźni i "trzeźwego" osądu sytuacji to już wina rodziców, którzy wychowali takich debili.
Jak to nie rozumiesz dlaczego dostaną zapomogę- przecież żyjemy w socjalizmie gdzie człowiek nie jest odpowiedzialny za siebie. Gdyby panował wolny rynek ubepieczeniowy i usług medycznych każdy zacząłby bardziej dbać o siebie i swoje dzieci bo w razie czego ponosiłby za to osobistą odpowiedzialność. A dziś? Po co przykładowo palacz ma rzucić palenie- jak dostanie raka płuc leczyć będzie go społeczeństwo ze "wspólnej" kasy a on nawet wyższej składki za ryzykowny tryb życia nie płaci.
-
http://raptorpolitics.org.uk/2013/12...ds-in-lebanon/
Sobie libańscy pseudo myśliwi znaleźli hobby, ciekawe ile ptaków straciło życie od czasu aż ktoś dał tym "małpom" broń palną.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dagorad
Przeciez musza trenowac przed ostateczna walka z izraelskim rakiem i zachodnia zaraza...
-
Czemu narodowcy pragną wejść do europarlamentu?
http://www.fronda.pl/a/narodowcy-ocz...lag,36793.html
Bo w Polsce mogą im się wkrótce skończyć flagi do niszczenia :mrgreen:
-
Tak szczerze,to choć do narodowców mi daleko, to jednak mnie też te unijne flagi wkurzają...
-
A propos "słynnego" spotu. Przez zupełny przypadek:cool: zarobili:
http://wpolityce.pl/polityka/192977-...-komorowskiego
Albowiem... (słowo "miś" proszę zastąpić słowem "spot":D. Do "słynnej" tęczy też pasuje;))
http://www.youtube.com/watch?v=uPZj1p_smCA
-
Czyli po staremu, wszystko zostaje w "rodzinie"...
-
http://fakty.interia.pl/polska/news-...i-,nId,1416150
Phi, żadna nowość, że Miller brał kasę z Moskwy a Tusk z Berlina. Korwin mówił od dawna, że rządzą nami agenci obcego wpływu. Dziwi tylko postawa lemingów którzy nadal głosują na te partie.
-
Nie tylko Korwin. Michalkiewicz mówił o tym z jeszcze większą swadą:). Co do lemingów, to dla nich takie pojęcie jak "polityka" - jest całkowicie abstrakcyjne. Dla nich istnieją tylko wypowiedzi celebrytów i odpowiednio (prosto) spreparowane wrzutki medialne...
-
A kogo nazwiemy tak naprawdę lemingiem?
Osobę, która wierzy we wszystko co powie ktoś inny kierując się antypatią do tej osoby?
Zbliżają się wybory do europarlamentu i Gowin musi przypomnieć o istnieniu siebie i swojej partii, a wybory w naszym kraju nie ważne do czego i gdzie zawsze zaczynają się tak samo. A gdzie dowody? Gdzie rachunki? Nasz ukochany parlament powoła kolejną komisję, w która tak naprawdę będzie odskocznią dla wielu do wielkiej polityki.
Głosuj na mnie bo tamci są źli, zrobili to i to, ja jestem dobry i zrobię to i to... W naszym kraju nie pojawił się chyba żaden polityk, który potrafi wyjść po za utarty schemat, darować sobie zabawy w piaskownicy i czarowanie nad magiczną kulą tylko przedstawi realne założenia swojej partii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
chochlik20
A gdzie dowody? Gdzie rachunki? Nasz ukochany parlament powoła kolejną komisję, w która tak naprawdę będzie odskocznią dla wielu do wielkiej polityki.
Bito po głowie SLD komisją Rywina, PiSowi dostało się w komisjach dotyczących śmierci Blidy i wywierania nacisków na prokuraturę, to może teraz kolej na Tuska i PO. Tak dla równowagi w przyrodzie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Baal-Melkart
Bito po głowie SLD komisją Rywina, PiSowi dostało się w komisjach dotyczących śmierci Blidy i wywierania nacisków na prokuraturę, to może teraz kolej na Tuska i PO. Tak dla równowagi w przyrodzie.
Nie zapominaj, że za kadencji Tuska była afera hazardowa, i też powołano komisję.
Czy któraś z powołanych komisji do czegoś doprowadziła? Oprócz tego ,że parę nazwisk stało się znanych.
Jeżeli nawet Tusk brał kasę od CDU to jest godne potępienia i powinien zostać za to rozliczony. Tyle, że nie zapominajmy, że to były lata 90- kiedy, to każda partia, która wtedy powstała brała środki z różnych źródeł. I jeżeli mamy ukarać tylko Tuska i jego partie to jest to g.... wartę. Należałoby rozliczyć każdą partię, prześwietlić sposób jej finansowania, oraz teraz powinno być ujawniane na co partie przeznaczają pieniądze z budżetu.
Wiara dziecka, że któraś partia polityczna jest czysta i nie bierze z łapę, lub nie sprowadza tego do przysług jest moim zdaniem głupcem. W polityce aby wtargnąć na szczyt i się na nim utrzymać trzeba ubrudzić.
-
To rozliczmy każdą partię, zresztą taki jest chyba zamysł tej komisji - finansowanie partii. Partii w liczbie mnogiej.
Cytat:
Wiara dziecka, że któraś partia polityczna jest czysta i nie bierze z łapę, lub nie sprowadza tego do przysług jest moim zdaniem głupcem. W polityce aby wtargnąć na szczyt i się na nim utrzymać trzeba ubrudzić.
Parę postów wcześniej pytałeś się o dowody w sprawie rewelacji Piskorskiego, teraz już dowodów nie potrzebujesz do stwierdzenia, że każda partia bierze w łapę? Możesz mi wyjaśnić ten paradoks? I nasza już w tym rola, by tych co się "brudzą", przeważnie za nasze a nie swoje, rozliczyć. Ewentualnie można przyjąć takie standardy ;)
-
Piskorski stwierdził, że partia Tuska - KLD dostała kasę od CDU, napisał o tym Wprost, niedługo wyjdzie także książka Piskorskiego o tym. Na razie mamy tylko stwierdzenie, że brali i tyle. Dowody nie zostały przedstawione. Książka podobno również uderza w Kaczyńskiego, który o dziwo siedzi cicho, nie komentując tej sprawy.
Cała ta sprawa pojawiła się w dość ciekawym czasie, tuż przez zbliżającymi się wyborami, a pan Piskorski ma zamiar w nich startować. Wczoraj wysłuchałem sobie w "Nie ma żartów" wywiadu z nim, i chociaż mówił on do rzeczy, to mnie nie przekonał zbyt mocno. Piskorski rzucił coś mocnego, ale czy jest to prawdziwa bomba czy atrapa, kto wie? I właśnie chciałbym to wiedzieć, czy ten pan ma dowody czy też nie ma.
Jeżeli nie ma mocnych dowodów to ta sprawa z czasem ucichnie i stanie się nic nie warta. Takie rzeczy nadal będą tajemnicą poliszynela i nikt nie będzie starał tego ukrócić bez społecznej bądź dziennikarskiej presji. Ludzie stwierdzą, że są ważniejsze sprawy i tyle.
Jeżeli zaś ma dowody mówiące o tym. To bardzo dobrze. W tym momencie powinna się tym zająć prokuratura bądź inny organ, ale nie latami 90-, które już były. Niech zajmą się sprawdzaniem tu i teraz, skąd partie biorą fundusze, na co je wydają itd. To co się już wydarzyło należy do przeszłości, i to z niej powinniśmy wyciągnąć wnioski, by teraz lub za rok, dwa czy nawet 20 nie doszło do podobnej jak nie gorszej sytuacji.
Baalu w tej komisji zasiądą posłowie, i uważasz, że nagle stworzą oni bat na samych siebie i swoje partie? Rozliczą się z każdej wydanej bądź przekazanej złotówki? Ta komisja będzie cyrkiem jak każda inna, a zyskają na tym tylko Ci co będą głośniej krzyczeć głupoty.
-
Partie obecnie składają sprawozdania finansowe z działalności. Jeśli jest coś na rzeczy to jetem za, aby to sprawdzić. Ale nie odmawiaj przyjemności innym pognębienia Tuska ;). Jeżeli Piskorski coś wie, to niech opowie przed komisją pod przysięgą ponosząc pełną odpowiedzialność za to co mówi.
-
Zamiast komisji wolałbym prokuraturę, zbyt często widziałem w tv czym kończyła się taka komisja.
-