Strona 7 z 287 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Dajcie spokój... Linki do "The voice of Russia" jako źródła informacji to działka innego forumowicza.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Źródło informacji... daj spokój, bardziej należy to potraktować jako ciekawostkę i przykład propagandy z Kremla. Przynajmniej ja to tak traktuję
    A z najnowszych niusów, to chyba, że rebelianci, nie separatyści och wybaczcie moje przejęzyczenia bojownicy o wolność zaprosili w gościnę obserwatorów z OBWE, oczywiście najpierw wskazując im drogę pistoletami.
    http://fakty.interia.pl/raport-zamie...we,nId,1416654
    Ciekawy jestem kiedy wielcy tego świata powiedzą wprost, że to terroryści, których należy zlikwidować.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Ciekawy jestem kiedy wielcy tego świata powiedzą wprost, że to terroryści, których należy zlikwidować.
    Zaraz potem jak stwierdzą, że należało zlikwidować terrorystów z Majdanu . Liczę, że już wkrótce Sikorski pojedzie wesprzeć demonstrantów ze wschodniej Ukrainy .

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/sepa...lugansku/8ymwg
    Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    Zaraz potem jak stwierdzą, że należało zlikwidować terrorystów z Majdanu . Liczę, że już wkrótce Sikorski pojedzie wesprzeć demonstrantów ze wschodniej Ukrainy .
    Tylko, że jest duża różnica pomiędzy Majdanem w tym co się dzieje na wschodniej Ukrainie. Ludzie z Majdanu nie proklamowali powstania nowych państewek, ani też nie porywali międzynarodowych obserwatorów.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    "Dr Jan Przybył, wieloletni wykładowca historii kultury polskiej, autor książek o Ukrainie i pilot wycieczek na Kresy, opowiada o tożsamości kulturowej Ukrainy i narodu ukraińskiego oraz o narodzinach i ewolucji ukraińskiego ruchu narodowego."

http://www.youtube.com/watch?v=5uM3VBOSt50
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Tylko, że jest duża różnica pomiędzy Majdanem w tym co się dzieje na wschodniej Ukrainie. Ludzie z Majdanu nie proklamowali powstania nowych państewek, ani też nie porywali międzynarodowych obserwatorów.
    Też mi różnica, Majdan dążył do przejęcia władzy w całym państwie, ci chcą przejąć ją we fragmencie państwa. Jedni i drudzy przejmują budynki użyteczności publicznej. Jedni i drudzy mają swoich zagranicznych patronów. Misja międzynarodowa, w składzie której znaleźli się ukraińscy oficerowie wierni rządowi w Kijowie. Zresztą zorganizowana i wysłana na zaproszenie Kijowa, czyli de facto prowokacja. Ale mają co chcieli, rządy bojówek.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Ci oficerowie to póki co gospodarze, to normalne przy takich inspekcjach, chyba że coś się zmieniło. A różnica w tym że jedna grupa nie chce przejąć władzy, tylko oddać swą ziemię sąsiadowi. Bez złudzeń proszę...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    Też mi różnica, Majdan dążył do przejęcia władzy w całym państwie, ci chcą przejąć ją we fragmencie państwa. Jedni i drudzy przejmują budynki użyteczności publicznej. Jedni i drudzy mają swoich zagranicznych patronów. Misja międzynarodowa, w składzie której znaleźli się ukraińscy oficerowie wierni rządowi w Kijowie. Zresztą zorganizowana i wysłana na zaproszenie Kijowa, czyli de facto prowokacja. Ale mają co chcieli, rządy bojówek.
    Dziwne, żeby znaleźli się tam oficerowie, którzy są wierni Ukrainie. Naprawdę dziwne...
    Żołnierz na początku jest wierny swojemu krajowi i to za niego ginie, a nie za rząd, dopiero później jest lojalny wobec władzy.
    Jak rozumiem Baalu uważasz, że dobrze się stanie jeżeli Ukraina zostanie zmuszona do oddania całego wschodu, czyli jej zagłębia gospodarczego?

Kapkę informacji o Rosji:
    http://wyborcza.pl/1,75477,15880971,...zej.html#CukGW
    http://fakty.interia.pl/raport-zamie...je,nId,1417706

Ja jestem ciekawy bilansu strat i zysków Rosji po tym jak minie kryzys na Ukrainie. Podobno coraz szybciej drożeję żywność w tym kraju po nałożeniu na nasz kraj embarga, rubel spada w dół. Ile mld straci Rosja na pakowanie palca między framugę a drzwi.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 30-04-2014 o 07:52
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
    Ci oficerowie to póki co gospodarze, to normalne przy takich inspekcjach, chyba że coś się zmieniło. A różnica w tym że jedna grupa nie chce przejąć władzy, tylko oddać swą ziemię sąsiadowi. Bez złudzeń proszę...
    Tacy sami gospodarze jak i ci "separatyści", w końcu znaleźli się tam z poruczenia władz nie grzeszących legalnością powołania. Do swobodnego dysponowania terytorium niezbędne jest wpierw przejęcie na nim władzy. Wźmy przykład majdanowców. Nie spodobał im się kurs polityczny Janukowycza to go obalili i przejeli władzę. Teraz dysponują terytorium Ukrainy, wierząc w fantasmagorie o członkostwie w UE i będąc gotowym zrzec się części suwerenności na jej korzyść.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20
    Dziwne, żeby znaleźli się tam oficerowie, którzy są wierni Ukrainie. Naprawdę dziwne...
    No właśnie dziwne, stosunek separatystów do obecnych władz w Kijowie był znany, więc czego się spodziewano posyłając tam wojskowych?
    Żołnierz na początku jest wierny swojemu krajowi i to za niego ginie, a nie za rząd, dopiero później jest lojalny wobec władzy.
    Może o wierności żołnierzy ukraińskich lepiej nie mówmy, bo nie ma o czym. Za kogo mają ginąć żołnierze Ukraińscy? Za obywateli Ukrainy ze wschodu czy za obywateli Ukrainy z zachodu państwa?
    Jak rozumiem Baalu uważasz, że dobrze się stanie jeżeli Ukraina zostanie zmuszona do oddania całego wschodu, czyli jej zagłębia gospodarczego?
    Gdzie tak napisałem? Dla mnie nie ma różnicy między bojówkami z Majdanu a bojówkami ze wschodniej Ukrainy. Może poza tym, że ci drudzy mają lepszych sponsorów bo wyglądają na lepiej uzbrojonych. Natomiast co do przyszłości Ukrainy, no cóż, rozpadła się Jugosławia, rozeszły się drogi Czechów i Słowaków, to może jest to metoda i dla Ukrainy. Chociaż bardziej wygląda na to, że Ukrainę rozdziobią kruki, wrony. Ale cześć Ukraińców sama się o to prosiła.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    http://wiadomosci.onet.pl/turczynow-...obwodach/6k617
    Dobre sobie.Przeciez im dalej od Kijowa tym wladza banderowcow slabnie.Wojsko,milicja a nawet administracja sie wypiely na zadymiarzy...Dzielne ukrainskie wojaki pokazaly swoja wiernosc dobitnie na Krymie(19tys garnizon z czego blisko 16tys przeszlo na strone rosyjska)oraz w niedawnych akcjach przeciwko "terrorystom".Moze to nowa taktyka?Oddaj wrogowi sprzet oraz bron i sie poddaj.
    Mialy byc wspolne rajdy z NATO a tu g... Zloto wywiezione,kredyt w MFW zaciagniety,wybory za niecale 4 tygodnie,burdel na calego i w dodatku jeszcze zaczeli sie tluc miedzy soba
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,ukrai...ka-na-majdanie
    P.S.Jezeli ktos ma cos wspolnego z hodowla jablek niech juz teraz sie rozglada za nowym rynkiem zbytu.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Strona 7 z 287 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni