Dajcie spokój... Linki do "The voice of Russia" jako źródła informacji to działka innego forumowicza.
Dajcie spokój... Linki do "The voice of Russia" jako źródła informacji to działka innego forumowicza.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Źródło informacji... daj spokój, bardziej należy to potraktować jako ciekawostkę i przykład propagandy z Kremla. Przynajmniej ja to tak traktuję
A z najnowszych niusów, to chyba, że rebelianci, nie separatyści och wybaczcie moje przejęzyczenia bojownicy o wolność zaprosili w gościnę obserwatorów z OBWE, oczywiście najpierw wskazując im drogę pistoletami.
http://fakty.interia.pl/raport-zamie...we,nId,1416654
Ciekawy jestem kiedy wielcy tego świata powiedzą wprost, że to terroryści, których należy zlikwidować.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Zaraz potem jak stwierdzą, że należało zlikwidować terrorystów z Majdanu. Liczę, że już wkrótce Sikorski pojedzie wesprzeć demonstrantów ze wschodniej Ukrainy
.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/sepa...lugansku/8ymwg
Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
"Dr Jan Przybył, wieloletni wykładowca historii kultury polskiej, autor książek o Ukrainie i pilot wycieczek na Kresy, opowiada o tożsamości kulturowej Ukrainy i narodu ukraińskiego oraz o narodzinach i ewolucji ukraińskiego ruchu narodowego."
http://www.youtube.com/watch?v=5uM3VBOSt50
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Też mi różnica, Majdan dążył do przejęcia władzy w całym państwie, ci chcą przejąć ją we fragmencie państwa. Jedni i drudzy przejmują budynki użyteczności publicznej. Jedni i drudzy mają swoich zagranicznych patronów. Misja międzynarodowa, w składzie której znaleźli się ukraińscy oficerowie wierni rządowi w Kijowie. Zresztą zorganizowana i wysłana na zaproszenie Kijowa, czyli de facto prowokacja. Ale mają co chcieli, rządy bojówek.
Ci oficerowie to póki co gospodarze, to normalne przy takich inspekcjach, chyba że coś się zmieniło. A różnica w tym że jedna grupa nie chce przejąć władzy, tylko oddać swą ziemię sąsiadowi. Bez złudzeń proszę...
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Dziwne, żeby znaleźli się tam oficerowie, którzy są wierni Ukrainie. Naprawdę dziwne...
Żołnierz na początku jest wierny swojemu krajowi i to za niego ginie, a nie za rząd, dopiero później jest lojalny wobec władzy.
Jak rozumiem Baalu uważasz, że dobrze się stanie jeżeli Ukraina zostanie zmuszona do oddania całego wschodu, czyli jej zagłębia gospodarczego?
Kapkę informacji o Rosji:
http://wyborcza.pl/1,75477,15880971,...zej.html#CukGW
http://fakty.interia.pl/raport-zamie...je,nId,1417706
Ja jestem ciekawy bilansu strat i zysków Rosji po tym jak minie kryzys na Ukrainie. Podobno coraz szybciej drożeję żywność w tym kraju po nałożeniu na nasz kraj embarga, rubel spada w dół. Ile mld straci Rosja na pakowanie palca między framugę a drzwi.
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 30-04-2014 o 07:52
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Tacy sami gospodarze jak i ci "separatyści", w końcu znaleźli się tam z poruczenia władz nie grzeszących legalnością powołania. Do swobodnego dysponowania terytorium niezbędne jest wpierw przejęcie na nim władzy. Wźmy przykład majdanowców. Nie spodobał im się kurs polityczny Janukowycza to go obalili i przejeli władzę. Teraz dysponują terytorium Ukrainy, wierząc w fantasmagorie o członkostwie w UE i będąc gotowym zrzec się części suwerenności na jej korzyść.Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
No właśnie dziwne, stosunek separatystów do obecnych władz w Kijowie był znany, więc czego się spodziewano posyłając tam wojskowych?Zamieszczone przez chochlik20
Może o wierności żołnierzy ukraińskich lepiej nie mówmy, bo nie ma o czym. Za kogo mają ginąć żołnierze Ukraińscy? Za obywateli Ukrainy ze wschodu czy za obywateli Ukrainy z zachodu państwa?Żołnierz na początku jest wierny swojemu krajowi i to za niego ginie, a nie za rząd, dopiero później jest lojalny wobec władzy.
Gdzie tak napisałem? Dla mnie nie ma różnicy między bojówkami z Majdanu a bojówkami ze wschodniej Ukrainy. Może poza tym, że ci drudzy mają lepszych sponsorów bo wyglądają na lepiej uzbrojonych. Natomiast co do przyszłości Ukrainy, no cóż, rozpadła się Jugosławia, rozeszły się drogi Czechów i Słowaków, to może jest to metoda i dla Ukrainy. Chociaż bardziej wygląda na to, że Ukrainę rozdziobią kruki, wrony. Ale cześć Ukraińców sama się o to prosiła.Jak rozumiem Baalu uważasz, że dobrze się stanie jeżeli Ukraina zostanie zmuszona do oddania całego wschodu, czyli jej zagłębia gospodarczego?
http://wiadomosci.onet.pl/turczynow-...obwodach/6k617
Dobre sobie.Przeciez im dalej od Kijowa tym wladza banderowcow slabnie.Wojsko,milicja a nawet administracja sie wypiely na zadymiarzy...Dzielne ukrainskie wojaki pokazaly swoja wiernosc dobitnie na Krymie(19tys garnizon z czego blisko 16tys przeszlo na strone rosyjska)oraz w niedawnych akcjach przeciwko "terrorystom".Moze to nowa taktyka?Oddaj wrogowi sprzet oraz bron i sie poddaj.
Mialy byc wspolne rajdy z NATO a tu g... Zloto wywiezione,kredyt w MFW zaciagniety,wybory za niecale 4 tygodnie,burdel na calego i w dodatku jeszcze zaczeli sie tluc miedzy soba
http://www.kresy.pl/wydarzenia,ukrai...ka-na-majdanie
P.S.Jezeli ktos ma cos wspolnego z hodowla jablek niech juz teraz sie rozglada za nowym rynkiem zbytu.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.