Strona 164 z 179 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 1784

Wątek: Pytania początkujących graczy

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Legard Zobacz posta
    Mam inne pytanie, Jak mam sprawdzić jakie budynki militarne jakie jednostki mi dadzą? Bo nie będę budować a potem burzyć żeby sprawdzić. Jak wejdę w encyklopedię przez panel budowy osady to w ogóle na liście nie ma mojej frakcji ani tam z prawej, a jakoś wybudować w wiosce mogę. W encyklopedii w spis jednostek wybierz frakcję i też połowy frakcji w ogóle tam nie ma.
    Save i na czuja zapisując sobie co daje dany budynek na kartce. Nie licz na to, że w encyklopedii będą budynki i jednostki z założenia twórców gry niegrywalnych frakcji.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez oranjes2 Zobacz posta
    Witajcie. Proszę o szczera odpowiedz. Jak oceniacie Rome II w wersji obecnej czyli po absolutnie wszystkich poprawkach albo w wersji DeI wzgledem Attili ? Jest to gra, która zostawiliście dla Attili czy wprost przeciwnie ? Bo mi osobiście o wiele lepiej gra sie w rome DeI i jakoś do Attili nie mogę sie przemoc . Próbowałem
    To chyba kwestia upodobań historycznych. Ja dzięki DLC "Karol" powoli wgryzam się na powrót w Attylę. Jednak klimat dalej dla mnie ciągle lepszy w Romku. Wobec zbliżającego się WHTW którego jako pierwszego w serii TW zgrabnie ominę, będę miał mnóstwo czasu żeby odkryć w Attyli to co tak innych wchłonęło. Jednak dam Ci wskazówkę, która może dużo powie. W zeszłym roku były MP w R2. A w Attylę? Mimo że nie gram w multi chętnie przeglądam tu tematy multi i jakoś się nie zapowiada na MP w Attylę. (Fakt że następnych MP w R2 także nie było...)

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    No to ładna bieda ;/ i tak z każdą niegrywalną frakcją po odblokowaniu jest? Bo z tego co wiem to większość graczy na tym modzie do odblokowania gra i nikt nic nie mówił o takim błędzie.

Edit. Dobra widzę, że wszystkie inne frakcje germańskie mają kulturę germańską, Estiowie jako jedyni mają nomadów. Mam inne pytanie, Jak mam sprawdzić jakie budynki militarne jakie jednostki mi dadzą? Bo nie będę budować a potem burzyć żeby sprawdzić. Jak wejdę w encyklopedię przez panel budowy osady to w ogóle na liście nie ma mojej frakcji ani tam z prawej, a jakoś wybudować w wiosce mogę. W encyklopedii w spis jednostek wybierz frakcję i też połowy frakcji w ogóle tam nie ma.
    Częściowo w tej ich encyklopedii powinno Ci wyświetlać przy jednostkach jaki budynek potrzeba by je werbować. Ale tylko wtedy gdy tę jednostkę ma tez któraś z grywalnych nacji. Ta encyklopedia jest krokiem w tył, jak dla mnie jest mało czytelna i czasochłonna by znaleźć to co jest potrzebne.

To chyba kwestia upodobań historycznych. Ja dzięki DLC "Karol" powoli wgryzam się na powrót w Attylę. Jednak klimat dalej dla mnie ciągle lepszy w Romku. Wobec zbliżającego się WHTW którego jako pierwszego w serii TW zgrabnie ominę, będę miał mnóstwo czasu żeby odkryć w Attyli to co tak innych wchłonęło. Jednak dam Ci wskazówkę, która może dużo powie. W zeszłym roku były MP w R2. A w Attylę? Mimo że nie gram w multi chętnie przeglądam tu tematy multi i jakoś się nie zapowiada na MP w Attylę. (Fakt że następnych MP w R2 także nie było...)
    Właśnie ruszyły MP 2na2 w romku2, w nowym roku nowe siły.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Save i na czuja zapisując sobie co daje dany budynek na kartce. Nie licz na to, że w encyklopedii będą budynki i jednostki z założenia twórców gry niegrywalnych frakcji.
    Dla mnie to bardziej lenistwo bo te frakcje istnieją w grze i gracz może mieć chociażby chęć sobie sprawdzić jakie te frakcje mają jednostki na jakim etapie.

Lepszym sposobem, który mi podsunęli na twc to po prostu patrzenie na inne frakcje z naszej grupy bo dla nas wtedy będzie to samo budynki i jednostki. Faktycznie dla mnie też ta encyklopedia jest totalnie nie trafiona, w starszych total warach wystarczyło szybko wejść w panel i było całe info o osadach, jednostkach, wszystkich budynkach i ich poziomach. Ale to było info tylko o naszej frakcji którą aktualnie graliśmy.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Dla mnie to bardziej lenistwo bo te frakcje istnieją w grze i gracz może mieć chociażby chęć sobie sprawdzić jakie te frakcje mają jednostki na jakim etapie.
    To nie jest żaden przejaw lenistwa ze strony twórców gry lecz stosowania pewnych reguł o których @Asuryan wcześniej wspomniał.Jednak żeby Cię pocieszyć pod podanym linkiem znajdziesz obszerny zbiór wiedzy poświęcony frakcji którą wymieniłeś kilka postów wcześniej czyli Estiów:
    http://www.honga.net/totalwar/rome2/...2&f=rom_aestii

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Sprawdzałem już tą stronę jeszcze przed rozpoczęciem kampanii, ale i tak budynków nie ma, ani po kliknięciu w jednostki nie wczytuje strony. Ale mniejsza o to bo i tak kończę tą kampanię ze względu na problem z kulturą tej frakcji, nie mam zamiaru całą grę mieć -15 do niezadowolenia dlatego, że własne budynki dają mi bonus do cudzej kultury. Zagram inną frakcją germańską bo tam mają normalną kulturę i można ją zwiększać budynkami w przeciwieństwie do Estiów. Budynki i jednostki będę sobie sprawdzać u Swebów bo też są w grupie germańskich plemion, powinno być ok.

Chłop Awatar Piaskun
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2

Handel lokalny.

Witam, mam pytanie dotyczące budynków z dochodem z handlu lokalnego. Czy te budynki tak poprostu generują dochód? Czy muszą przez nie bezpośrednio przechodzić szlaki handlowe?

Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Dochody z handlu lokalnego generowane są niezależnie od szlaków handlowych, umów itp.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

9. Użytkownicy którzy uznali post Chaak za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Właśnie ruszyły MP 2na2 w romku2, w nowym roku nowe siły.
    Czyli jakby nie patrzeć: kolejny punkt dla Romka

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Chłop Awatar Piaskun
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Kolejne pytanie ; czy mężowie stanu z bonusem do lokalnej prowincji dają ten bonus dla stolicy w której przebywają?

Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka

Strona 164 z 179 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174 ... OstatniOstatni