To chyba kwestia upodobań historycznych. Ja dzięki DLC "Karol" powoli wgryzam się na powrót w Attylę. Jednak klimat dalej dla mnie ciągle lepszy w Romku. Wobec zbliżającego się WHTW którego jako pierwszego w serii TW zgrabnie ominę, będę miał mnóstwo czasu żeby odkryć w Attyli to co tak innych wchłonęło. Jednak dam Ci wskazówkę, która może dużo powie. W zeszłym roku były MP w R2. A w Attylę? Mimo że nie gram w multi chętnie przeglądam tu tematy multi i jakoś się nie zapowiada na MP w Attylę. (Fakt że następnych MP w R2 także nie było...)
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Częściowo w tej ich encyklopedii powinno Ci wyświetlać przy jednostkach jaki budynek potrzeba by je werbować. Ale tylko wtedy gdy tę jednostkę ma tez któraś z grywalnych nacji. Ta encyklopedia jest krokiem w tył, jak dla mnie jest mało czytelna i czasochłonna by znaleźć to co jest potrzebne.
Właśnie ruszyły MP 2na2 w romku2, w nowym roku nowe siły.To chyba kwestia upodobań historycznych. Ja dzięki DLC "Karol" powoli wgryzam się na powrót w Attylę. Jednak klimat dalej dla mnie ciągle lepszy w Romku. Wobec zbliżającego się WHTW którego jako pierwszego w serii TW zgrabnie ominę, będę miał mnóstwo czasu żeby odkryć w Attyli to co tak innych wchłonęło. Jednak dam Ci wskazówkę, która może dużo powie. W zeszłym roku były MP w R2. A w Attylę? Mimo że nie gram w multi chętnie przeglądam tu tematy multi i jakoś się nie zapowiada na MP w Attylę. (Fakt że następnych MP w R2 także nie było...)
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Dla mnie to bardziej lenistwo bo te frakcje istnieją w grze i gracz może mieć chociażby chęć sobie sprawdzić jakie te frakcje mają jednostki na jakim etapie.
Lepszym sposobem, który mi podsunęli na twc to po prostu patrzenie na inne frakcje z naszej grupy bo dla nas wtedy będzie to samo budynki i jednostki. Faktycznie dla mnie też ta encyklopedia jest totalnie nie trafiona, w starszych total warach wystarczyło szybko wejść w panel i było całe info o osadach, jednostkach, wszystkich budynkach i ich poziomach. Ale to było info tylko o naszej frakcji którą aktualnie graliśmy.
To nie jest żaden przejaw lenistwa ze strony twórców gry lecz stosowania pewnych reguł o których @Asuryan wcześniej wspomniał.Jednak żeby Cię pocieszyć pod podanym linkiem znajdziesz obszerny zbiór wiedzy poświęcony frakcji którą wymieniłeś kilka postów wcześniej czyli Estiów:
http://www.honga.net/totalwar/rome2/...2&f=rom_aestii
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Sprawdzałem już tą stronę jeszcze przed rozpoczęciem kampanii, ale i tak budynków nie ma, ani po kliknięciu w jednostki nie wczytuje strony. Ale mniejsza o to bo i tak kończę tą kampanię ze względu na problem z kulturą tej frakcji, nie mam zamiaru całą grę mieć -15 do niezadowolenia dlatego, że własne budynki dają mi bonus do cudzej kultury. Zagram inną frakcją germańską bo tam mają normalną kulturę i można ją zwiększać budynkami w przeciwieństwie do Estiów. Budynki i jednostki będę sobie sprawdzać u Swebów bo też są w grupie germańskich plemion, powinno być ok.
Witam, mam pytanie dotyczące budynków z dochodem z handlu lokalnego. Czy te budynki tak poprostu generują dochód? Czy muszą przez nie bezpośrednio przechodzić szlaki handlowe?
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka
Dochody z handlu lokalnego generowane są niezależnie od szlaków handlowych, umów itp.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Kolejne pytanie ; czy mężowie stanu z bonusem do lokalnej prowincji dają ten bonus dla stolicy w której przebywają?
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka