Strona 541 z 636 PierwszyPierwszy ... 41441491531539540541542543551591 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 401 do 5 410 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Doradcą Trumpa do spraw bezpieczeństwa ma zostać niejaki Michael Flynn były wojskowy, a od kilku lat analityk stacji TV Russia Today sekretarzem stanu natomiast najprawdopodobniej Newt Gingrich, który zasłynął swego czasu ze słów, że nie ma co się pakować w konfrontacje z Rosją w sprawie państw bałtyckich, bo przecież taka Estonia to prawie przedmieścia Petersburga
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta
    (...)bo przecież taka Estonia to prawie przedmieścia Petersburga
    No przynajmniej wiedzą gdzie leżą Estonia i Petersburg a to już jakiś postęp.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Tak z ciekawości kim jest lewak?
    Ostatnio spotkałem się z opinią, że lewacy zniszczyli prawdziwą lewicę A najkrócej, to ci co usiłują zrealizować swe lewicowe idee, nie licząc się z tradycją, religią, historią, opinią większości, a nawet z prawami natury... Dawniej używano określenia "doktrynerzy".
    A tutaj próbka w działaniu. Proszę zwrócić uwagę na BARWNE zestawienie symboli...
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

4. Użytkownicy którzy uznali post szwejk za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    A tutaj próbka w działaniu. Proszę zwrócić uwagę na BARWNE zestawienie symboli...
    18:56-20:23 esencja antyrasistów i antysystemowców (takie słowo istnieje?).Jednym słowy pieprzenie o pieprzeniu dla pieprzenia czyli cała idea KODziarstwa .
    Może by tak im podrzucić naszego Petru,Kijowskiego,Lisa a przede wszystkim Pieńkowską której wypowiedz już jest hitem neta pomimo nieustannych kasacji stacji telewizyjnej dla której pracuje:
    https://www.youtube.com/watch?v=dJRFy4hejOw

Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    Trump JEST nieprzewidywalny.
    Czy możesz nieco sprecyzować na czym polega owa nieprzewidywalność Trumpa?

Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    Tym bardziej, że piszą to osoby, które jednocześnie życzą jeżeli nie jak najgorzej to w każdym razie nie najlepiej UE, wyjście W. Brytanii z UE przyjmują raczej pozytywnie a pewno nie mieliby nic przeciw temu by Le Pen zwyciężyła w nadchodzących wyborach we Francji.
    UE była świetnym pomysłem i miała naprawdę wielkie szanse na powodzenie ale brukselskim biurokratom zwyczajnie szajba strzeliła do głów i zaczęli ingerować w wewnętrzne sprawy poszczególnych państw.Dopóki była to międzynarodowa organizacja bazująca na gospodarce wszystko w niej pracowało prawie że bez zarzutu.Teraz to karykatura tego co powstało kilkadziesiąt lat temu.Zatem nie widzę niczego dziwnego iż ludzie mają dosyć na siłę im serwowanego multi-kulti burzącego podstawy ich własnych społeczeństw oraz państw a skoro nie istnieją partie "ucywilizowane" kierujące się interesem narodowym ludzie siłą rzeczy zwracają się ku organizacjom radykalnym które obecnie mają swoje pięć minut i zaczynają z nich korzystać.
    Niestety @Napoleonie7 ale nie wszyscy podzielają Twojego entuzjazmu dla mieszania krwi,genów,kultury,światopoglądu oraz własnego otoczenia dla usilnie narzucanej idei pokojowego wynaradawiania całych społeczeństw.

Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Oj PO mogła bardzo łatwo wygrać, wystarczyło na chwilę odstawić układziki i pomyśleć. PiS schował Kaczyńskiego i Macierewicza do szafy, a PO?
    Nawijała makaron na uszy i uprawiała podręcznikową propagandę.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    A kogoś coś kosztował? Zawsze sądziłem, że rachunki płacą Amerykanie, a miejscowi nieźle na tym wychodzą
    Donald w swojej kampanii wypowiadał się iż wojska amerykańskie stacjonujące na terenie obcego państwa (sojusznika) już nie będą tego robić na swój koszt.Dokładnie nie pamiętam czy dotyczyło to wszystkich krajów czy tylko tych które przeznaczają mniej aniżeli 2% swojego PKB na zbrojenia (w tym przypadku mamy kartę przetargową).

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Nie zblednie. Wprost przeciwnie poszerzy się mocno na widok rozpaczliwych błagań PiS-u, aby USA nie dogadywały się z Rosją.
    Wiesz bardziej aniżeli rozdziawione japy członków PiS większe wrażenie mogą zrobić miny naszych biznesmenów wypartych z rosyjskiego rynku.Bądz co bądz wciąz jest to ponad 140 mln potencjalnych klientów,stacja benzynowa oraz nieprzebrane żródło surowców mineralnych i trzeba być skończonym idiotą żeby z tego rezygnować w imię...no właśnie czego?

Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Natomiast jako że nowy lokator Białego Domu powinien dobrze wspominać rodaków pracujących na czarno robiąc za białych murzynów
    Wszak to podwykonawca a nie zleceniodawca zatrudniał na takich warunkach nadwiślańskich murzynów

P.S.Taka ciekawostka wyborcza:
    http://gosc.pl/doc/3543092.Wybory-w-...-chrzescijanie
    Znowu te pejsy .
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 10-11-2016 o 18:53

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    P.S.Taka ciekawostka wyborcza:
    http://gosc.pl/doc/3543092.Wybory-w-...-chrzescijanie
    Znowu te pejsy .
    Za to w Izraelu się cieszą z wygranej Trumpa, a prawicowy minister edukacji powiedział, że to koniec marzeń Palestyńczyków o własnym państwie
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Sam elekt powiedział że pragnie się spotkać z szefem izraelskiego rządu przy pierwszej nadarzającej się okazji.Po drugie państwo palestyńskie jest tak wielce prawdopodobne jak obiecywane Kurdom ich własne.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Po drugie państwo palestyńskie jest tak wielce prawdopodobne jak obiecywane Kurdom ich własne.
    Ale Barack Obama i jego ekipa sprzyjali raczej Palestyńczykom w kwestii konfliktu izraelsko-palestyńskiego, nieraz karcili publicznie Izrael, dlatego też Obama jest w Izraelu znienawidzony podobnie jak Clintonowna.
    Poza tym córka Trumpa ma męża Żyda(który był w sztabie Trumpa) i sama przeszła na Judaizm
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 11-11-2016 o 17:47

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ostatnio spotkałem się z opinią, że lewacy zniszczyli prawdziwą lewicę A najkrócej, to ci co usiłują zrealizować swe lewicowe idee, nie licząc się z tradycją, religią, historią, opinią większości, a nawet z prawami natury... Dawniej używano określenia "doktrynerzy".
    A to ciekawe, bo w sumie opis pasuje doskonale do narodowców No i jak się ma ta definicja do tego, że rzuca się lewakami na każdą stroną? Od właścicieli stacji TV, przez artystów po zwykłych ludzi nieprzepadających za prawicą... trochę czarno-białe to wszystko.
    No i nadal, ludzie latający z sierpem i młotem to margines w takiej Polsce na przykład. Margines taki, że chyba większość lewicowców woli być dla nich tak samo obca jak dla narodowców.

10. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    @ dzisiejsza opozycja totalna właśnie zapowiedziała znowu protesty pod siedzbą PiS. Ja bym jednak wolał żeby robili coś bardziej konkretnego niż darcie mordy na ulicy. @
    Coś bardziej konkretnego? A niby co? PiS przegłosuje w parlamencie wszystko, nawet tytuł honorowy dla kota prezesa. Demonstracje to przyjęta forma nacisku na rządzących.

@ Jak zawsze kryzys! A może wygrał bo dostał więcej głosów, he? @
    A czy ja kwestionuję to że dostał więcej głosów (elektorskich, bo podobno ludzi więcej glosowało za Clinton, co jednak nie ma znaczenia). Tylko niby dlaczego jedno z drugim ma się kłócić?

@ Oj PO mogła bardzo łatwo wygrać, wystarczyło na chwilę odstawić układziki i pomyśleć. PiS schował Kaczyńskiego i Macierewicza do szafy, a PO? @
    A niby kogo PO miała chować?! Macierewicz rzeczywiście wart był schowania co widać obecnie. Tyle, że naiwnym był ten kto sądził, że został całkowicie "schowany", więc teraz może dewastować naszą armię tak jak kiedyś zdewastował służby. A "układy"... Człowieku, daj spokój z ta starą śpiewką. Kto w nie wierzy? Gdyby istniały to PiS już dawno by o nich rozpowiadał na lewo i prawo, organizował pokazowe procesy itd. Ich nigdy nie było. co najwyżej funkcjonowały w chorej głowie prezesa (a i tego nie jestem pewny, bo zupełnie możliwe iż miał świadomość nieprawdziwości oskarżeń kierowanych przeciw PO). Naprawdę uważasz, że gdyby istniały to PiS obecnie by tego faktu nie wykorzystywał?

@ Teraz piszesz o destabilizacji światowego porządku. @
    Piszę, bo on ma miejsce. Czy to tak trudno zauważyć? Problem ze stosunkiem Trumpa do Rosji też jest istotny, ale to element szerszego problemu. Świat się zmienia i oczywiście przetrwa, ale historia pokazuje nam, że świat zmieniał się już wielokrotnie i takie zmiany najczęściej łączyły się z potężnymi problemami. Nigdy nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale mechanizmy są zawsze takie same. I wydaje mi się, że właśnie teraz zachodzą. Co w najlepszym wypadku sprawia, że czekają nas niebezpieczne czasy (w najgorszym - tragiczne). Stwierdzam fakt.

@ Na razie musi go rozwiązać, ma na głowie rosnące wpływy Chin na świecie, aby móc postępować nierozsądnie. @
    A zapowiada cła zaporowe. I w moim przekonaniu to akurat może zrobić, choć taka decyzja rykoszetem trafi też w USA. I co wtedy jeżeli równocześnie obniży podatki jeszcze bardziej zwiększając dług publiczny? To nie są posunięcia zupełnie nieprawdopodobnie. A katar USA oznacza grypę dla Europy i reszty świata. Dla nas też - może nawet coś więcej niż grypę.
    Duże jest rzeczy które mogą budzić niepokój czy kontrowersje a które Trump jest w stanie zrobić.

@ My sparzymy się PiS-em i jak zwykł mawiać Volomir - "Najlepszy lekarstwem na PiS są rządy PiS-u." Uczymy się na błędach, a nie na tym, że ktoś mówi nam, że tego nie można robić, bo... Empiryzm rządzi światem... @
    Tylko te doświadczenie trzeba przeżyć (przetrwać). A może się okazać, że niekoniecznie tak będzie. Poza tym, gdyby każde pokolenie/pokolenia miały uczyć się od nowa na swoich błędach, to siedzielibyśmy jeszcze na drzewach. Ja wiem, że ci którzy pouczają nie są lubiani (ach te wredne elity...) ale warto ich słuchać. No i kto powiedział, że wnioski jakie z tej empirycznej lekcji wyciągniemy będą słuszne? Wypowiedzi bardzo wielu osób wskazują, że mogą być jeszcze gorsze niż te które doprowadziły do rządu PiS. USA też to może dotyczyć.

@ Czy możesz nieco sprecyzować na czym polega owa nieprzewidywalność Trumpa? @
    Ano choćby na tym, że jeżeli zrealizuje to co opowiadał w czasie kampanii to będzie źle, tymczasem bardzo wielu jego zwolenników uważa, że nie zrealizuje większości swych pomysłów. Czy więc jesteś choćby z grubsza w stanie przewidzieć co zrobi Trump? Bo ja jestem w stanie co najwyżej spekulować. A jeżeli polityka takiego mocarstwa jak USA jest trudna do określenia i zupełnie niewiadoma, w kampanii zaś podważano jej dotychczasowe pryncypia, to jednak można się zacząć bać. Nie uważasz?

@ UE była świetnym pomysłem i miała naprawdę wielkie szanse na powodzenie ale brukselskim biurokratom zwyczajnie szajba strzeliła do głów i zaczęli ingerować w wewnętrzne sprawy poszczególnych państw. @
    Nie masz racji. Gdyby UE ograniczyła się do wspólnego rynku i luźnych związków pomiędzy państwami, to dawno by jej już nie było. Sugeruję poczytać np. o układzie handlowym pomiędzy Francją i W. Brytanią z 1860 roku, planach z nim związanych i tego co się stało. To był plan stworzenia europejskiego wspólnego rynku który padł przy pierwszym poważniejszym kryzysie. Bo w takich sytuacjach zawsze tryumfują nacjonalizmy gospodarcze. Polityczna nadbudowa, i to ścisła, jest niezbędna by wspólny rynek przetrwał.
    Ja wiem, że takie mądrale jak ja denerwują () ale przed chwilą była mowa, że uczymy się na błędach. A nie trzeba - wystarczy posłuchać mądrzejszych

@ Niestety Napoleonie7 ale nie wszyscy podzielają Twojego entuzjazmu dla mieszania krwi,genów,kultury,światopoglądu oraz własnego otoczenia dla usilnie narzucanej idei pokojowego wynaradawiania całych społeczeństw. @
    A gdzie widzisz u mnie ten "entuzjazm"? Mieszanie krwi i genów jest mi obojętne (o tyle o ile - latynoski mi się generalnie podobają, cóż skoro szybko się starzeją), światopogląd mam własny a dla innych jestem tolerancyjny o ile przestrzegają pewnych zasad, "wynaradawianie" zaś to kwestia względna. Pojęcia narodu zmienia się cały czas, zmieniają się narody, wszystko się zmienia. Narody to nie jest coś co będzie trwało wiecznie, ktoś kto tak myśli jest naiwny. I znów - nie zna historii, która uczy nas co będzie. A mieszanie kultur już się dokonuje i się go nie zatrzyma. Problemem są raczej te kultury, które przed asymilacją się bronią - patrz muzułmanie (a przynajmniej duża ich część).

@ Nawijała makaron na uszy i uprawiała podręcznikową propagandę. @
    Też PO nie byłoby w stanie wygrać. Bo się ludziom po prostu znudziła, opatrzyła, za bardzo kojarzyła się z nielubianymi (dla zasady) elitami, z kryzysem światowym, z wszelkimi problemami. Polacy chcieli zmiany - i ją mają. Te wybory wygrać się po prostu NIE DAŁO.

Co do naszych rodaków w USA zaś... Pamiętajmy, że to imigranci, często nielegalni. Jakie zaś Trump ma zdanie o imigrantach, szczególnie nielegalnych, to chyba wiadomo.
    Ostatnio edytowane przez Napoleon7 ; 10-11-2016 o 20:21

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    @ Jak zawsze kryzys! A może wygrał bo dostał więcej głosów, he? @
    A czy ja kwestionuję to że dostał więcej głosów (elektorskich, bo podobno ludzi więcej glosowało za Clinton, co jednak nie ma znaczenia). Tylko niby dlaczego jedno z drugim ma się kłócić?
    Tak, że ja jestem już zmęczony tym powtarzaniem w kółko tych samych argumentów o kryzysie. Owszem, on był/jest. Owszem miał duży wpływa na wszystkich. Ale na Peruna! Jest jeszcze tysiąc innych czynników i rzeczy na które ludzie zwracają uwagę. I jakbyś chciał analizować je wszystkie to nie starczyłoby Ci dnia. Dlatego wolę prostą odpowiedź: tak wybrano, taki jest system głosowania w USA i tyle.

A niby kogo PO miała chować?! Macierewicz rzeczywiście wart był schowania co widać obecnie. Tyle, że naiwnym był ten kto sądził, że został całkowicie "schowany", więc teraz może dewastować naszą armię tak jak kiedyś zdewastował służby. A "układy"... Człowieku, daj spokój z ta starą śpiewką. Kto w nie wierzy? Gdyby istniały to PiS już dawno by o nich rozpowiadał na lewo i prawo, organizował pokazowe procesy itd. Ich nigdy nie było. co najwyżej funkcjonowały w chorej głowie prezesa (a i tego nie jestem pewny, bo zupełnie możliwe iż miał świadomość nieprawdziwości oskarżeń kierowanych przeciw PO). Naprawdę uważasz, że gdyby istniały to PiS obecnie by tego faktu nie wykorzystywał?
    A nie ma układów? Były układy i są nadal. Były afery i są nadal. Mój drogi, ja wierzę w czarną politykę. A raczej zdaję sobie sprawę z jej istnienia. I akceptują ją jako zło konieczne. W każdej partii są układy. W każdej partii są ludzie umoczenie. Każda partia kupczy stołkami. Każda partia manipuluje by osiągnąć cel. W każdej partii są ludzie którzy dążą do zaspokojenia swoich potrzeb. Każda partia ma gdzieś swoich wyborców (mniej lub bardziej ale ma). Tylko w całej tej syfiastej otoczce partie muszą liczyć się z tym, że jednak ludzie ostatecznie podejmują decyzję. I Twoje PO o tym zapomniało. Pojawiło się masę afer, może i rozdmuchanych jak politycy mówiący co myślą o wyborcach czy nagrania z Sowa and Sowa, które dla mnie nie miały znaczenia. Było przejęcie OFE, które miało większe znaczenie itd. I układy były, jeśli tego nie widzisz to jesteś wart tyle co politycy PO A PO nic z tym nie zrobiło. Wolało krzyczeć o Kaczyńskim, którego schowano. Wolało krzyczeć o Macierewiczu, którego również schowano. Zaczynał się kryzys imigracyjny, nastroje były jakie były i nie chodzi mi teraz czy trzeba przyjąć czy nie uchodźców, ale ludzie tego nie chcieli. Nie chcieli kolejnych wydatków i strachu jaki panuje w Niemczech. A mimo to Kopacz wolała podlizywać się Merkel, jakby to ona miała dać im koronę jak Otton Chrobremu. O TO MI CHODZI.
    Dalej, cała polityka to populizm, nie można przesadzać, to wprawdzie opłaciło się PiSowi ale tylko dzięki przekorze głosujących. No ale populizm musi być. Bo jednak nasz kraj nie jest wielce świadomy, to nieduży procent ludzi, którzy wyborów nie wygrają. Trochę trzeba naobiecywać. Szczególnie że dobry plan reform mieliście ale z nim też nic nie zrobiliście.
    No i jak się pytasz kogo mogło schować PO to: NIESIOŁOWSKI. W sumie Kopacz też, bo tak beznamiętnej i kiepskiej szefowej rządu to nie widziałem. Poza Szydło oczywiście, ale to marionetka więc nawet nie traktuje jej w kategorii premier.

I na litość boską, zacznij cytować z użyciem komendy... proszę! Bo ciężko się to czyta.

13. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Strona 541 z 636 PierwszyPierwszy ... 41441491531539540541542543551591 ... OstatniOstatni