Przeczytane:
Całkiem fajny cały cykl ogólnie
Teraz:
![]()
Przeczytane:
Całkiem fajny cały cykl ogólnie
Teraz:
![]()
Stary nick:kujon333
Po lekturze zbioru referatów pod redakcją Edwarda Dąbrowy (tego od Gaugameli z HB) Pod znakami Aresa i Marsa
zaczynam Robert Forczyk Wojna pancerna na froncie wschodnim 1941-1942 schwerpunkt
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Gajuszu Mariuszu, po lekturze Wojny pancernej mógłbyś napisać parę słów opinii o niej?
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Przeczytałem ogólnie kilka książek z Uniwersum Metro i jak na ten moment każda była wg mnie lepsza od książek Głukhovsky'ego. Metro 2033 jeszcze jak tako, ale reszta niekoniecznie.
A przeczytane Korzenie Niebios całkiem spoko.
Stary nick:kujon333
Skłania do przemyśleń. Ciekawe spostrzeżenia dotyczące armii niemieckiej. Forma wywiadu z sowieckim szpiegiem. Polecam.
![]()
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Tytuł mylący, ponieważ o samym Macierewiczu w książce jest niewiele. Autor dosyć ciekawie opisuje mafię sołoncewską i jej wpływy w Polsce, Ukrainie i USA
Nie sugerować się kiedy napisane, bo sposób narracji itp nie odstaje; wracam do tego cyklu bo ma to Coś w sobie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_o_Kocie
fajne.jpg
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Pamiętam książkę "Nowy wspaniały świat". Huxley napisał też "Nowy wspaniały świat 30 lat później" Przeczytałem i polecam
.
Ryan Anthony - Pieśń krwi i Lord wieży
Kolejna powtórka, ale mam zamiar przy-atakować trzecią część....
Polecam, poniżej cytat od przedmowy Autora, już samo to na kogo się powołuje warte jest zerknięcia. Jak rzadko zgadzam się z recenzjami, można spokojnie poczytać, krzywdy wbrew pozorom się nie zrobi...Od siebie dodam, że to debiutancka naprawdę powieść, którą autor wydał najprawdopodobniej własnym sumptem...
Trylogia, druga część spowodowała, że humor mnie się poprawił, bo jak swego czasu Roger Zelazny w wywiadach wspominał,"wyobraźnia i pomysłowość ludzka nie zna granic", to są te chwile kiedy żałuję, że języka angielskiego nie znam, choćby na poziomie rosyjskiego...
Widać więcej inspiracji, ale to dobrze, ja bym dodał jeszcze Tada Williamsa z Pamięć, Smutek i Cierń, myślałem że po nim ciężko będzie powtórzyć opis procesu -..."od zera do bohatera"
Recenzja, warto zerknąć
Cytat: Chciałbym również podkreślić, że zaciągnąłem znaczący dług u
autorów książek fantasy, którymi zaczytywałem się przez minione lata, zwłaszcza Davida
Gemmella, w którego kolosalnym cieniu mam przyjemność pracować.
http://efantastyka.pl/recenzja-pie%C...80%93-recenzja
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.