Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    @Piner Spokojnie, ani trochę nie poczułem się urażony Natomiast chociaż uważam Unię Europejską i NATO za ogromne i bardzo potrzebne osiągnięcia współczesnej Europy, to mam obawy, czy wszyscy członkowie Paktu tak ochoczo zabraliby się do wypełniania swoich zobowiązań, czy czasem nie usłyszelibyśmy na zachodzie ponownych tekstów typu "Nie będziemy umierać za Gdańsk". Dodatkowo cały czas pamiętam, jak nam się sojusznicy odwdzięczyli - sprzedając nas Stalinowi i odsuwając na bok, nasi żołnierze nie wzięli nawet udziału w paradzie zwycięstwa, a potem jak byli w cywilu, musieli sobie radzić jak umieli - zero wdzięczności.

Nie pamiętam już o kim to było, ale chyba któryś z naszych generałów w Anglii, po wojnie nie został przyjęty do brytyjskiej armii, chociaż wyraził tym zainteresowanie i skończył chyba albo prowadząc sklep lub bar, albo w jednym z nich pracując.

A co do przywilejów, jakie mam jako Polak, no cóż, to chyba przywilej pracy za minimalną krajową i "jak się nie podoba, to tam są drzwi" - ale to temat na inną dyskusję.
    Natomiast swoje obowiązki wypełniam, płacę podatki, chodzę na wybory, niestety Polska jakoś nie potrafi się odwdzięczyć - w czwartek byłem w PUP i chciałem się zarejestrować jako bezrobotny, odszedłem z kwitkiem, gdyż nie miałem przy sobie świadectwa pracy z poprzedniego miejsca zatrudnienia (nie wiedziałem, że jest potrzebne i dopiero wczoraj je odebrałem), chociaż miałem w teczce wypowiedzenie, ale nikogo ono nie interesowało... Pa-ra-no-ja!
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:28
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

2. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny: