Pokaż wyniki od 1 do 10 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Sorry szwejku, bez względu na to kto rządził, jaka partia była o władzy, górnicy zawsze mieli źle. Ja rozumiem, że chcą pracować, boją się o swoją pracę, ale gdy przychodzi do tego, że kopalni grozi upadłość to wychodzą na ulicę, robią strajk i domagają się, aby dać pieniądze ratujące firmę. Oczywiście o ograniczeniu przywilejów, tylko dla górników dołowych, zrzeknięcie się choćby czternastek nie ma mowy. Winny jest według nich prezes, który ponosi całość winy, ale bądźmy realistami. Gdyby porównać ile bierze cały zarząd spółki, do tego co idzie na pensje górnicze, dodatki do nich, na same związki to byłaby pewne kropla w morzu wydatków. Prędzej górnik wywalczy 15 niż pozwoli by zabrać mu część przywilejów nawet jeżeli miałoby to mu zagwarantować pracę.
    Dokładnie, cały system górniczy w Polsce (o ile można to tak nazwać) jest zepsuty do cna i przegniły. Najlepiej byłoby to zaorać i od zera zacząć... Niestety to jest niewykonalne. Natomaist jak aj słucham, ja kto górnicy mają cieżko w pracy i im się należy... Albo jak się czyta na necie, ja to PRL i III RP wyzyskiwał/wyzyskuje Śląsk, to człowiekowi się scyzoryk w kieszeni otwiera...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało Henryk5pio za ten post: