Cytat Zamieszczone przez Defungor Zobacz posta
Według mnie zawsze miasta z murami były OP, małym garnizonem liczącym 5 oddziałów mogliśmy powstrzymać pełną flagę, to było idiotyczne. Teraz przynajmniej nie ma takich problemów, po prostu ludzie teraz płaczę bo AI daje im w dupę na otwartym polu, kiedy i tak komputer ma ogromną przewagę. Total War i tak jest banalną grą a wy chcecie ją jeszcze łatwiejszą, a najlepiej to chcecie od razu dostać garnizon który nie przegra z kompem .
Nie chodzi, że ktoś dostaje w dupe, ja nie traktuje tej gry na tyle poważnie, żeby przejmować się czy komp mnie pokona czy nie, nawet się cieszę jak widzę dobra zachowania AI na polu walki, po prostu dla mnie ten system jest skopany, obleganie miasta to w pewnym sensie jakies wydarzenie, trzeba sie przygotować i zebrać odpowiednie oddziały a tutaj to starczy albo napierdzielać w jeden mur i patrzec na wielkie miasto, które zostaje dal nas niedostępne albo rozwalic komputer w polu, w mieście, które daje wiele możliwości komputer mógłby zablokować ulice i na prawdę długo się bronic albo i wybronić, tyle.