Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gobbla Zobacz posta
    Mówta co chceta, ja jednakże uważam, że są większe priorytety aniżeli Tilea czy Krasnoludy Chaosu. Bretonnia była jednak popularniejszą armią w figurkowym odpowiedniku. Może i była w 6 edycji, ale generalnie idąc tym tokiem rozumowania to TWW nie powinien ujrzeć światła dziennego bo wiadomo co się stało z całym uniwersum po End Times. Wiadomo, każdy ma swoje upodobania i sympatie. Ja teraz czekam przede wszystkim na Ogry (Tłuściusz!, Gnoblary, masa ciekawej piechoty, nietypowa magia przepastnych trzewi czy jakoś tak , Jaszczuroludzi (Slannowie, Skinki, bardzo potężna magia, ogólnie zawsze ich lubiłem), Skavenów, no i na końcu Wysokie i Mroczne Elfy. Marzy mi się by CA pochyliło się trochę bardziej nad Imperium i wyodrębniło zeń co bardziej charakterystyczne frakcje. Todbringer ma już własny wygląd, Middenheim i Rycerze Białego Wilka też zawsze mieli swój klimacik, zresztą nie tylko oni... Imperium po prostu powinno być bardziej różnorodne. Chaos czytałem, że mają podzielić na frakcje każdego z czterech Bogów Chaosu. Może lepiej podzielić go po prostu na Wojowników Chaosu i Demony Chaosu jak w Army Bookach? @ Ares, ciekawie prawisz z tym Konradem. Z tego co pamiętam był właśnie magicznym beztalenciem skazanym na łaskę i niełaskę swoich nekromantów podtrzymujących jego sługi, ale miał ciekawy ekwipunek, był najlepszym szermierzem wśród wampirów i ogólnie klimat tej postaci czynił ją bardzo ciekawą. Pisałeś, że von Carsteinów powinni odpuścić bo są inne wampirze, potężne rody. Możesz to rozwinąć? Bo trochę mało siedziałem w temacie VC, a jestem ciekawy kogo miałeś tutaj na myśli... Czerwony Diuk z Mousillon już w grze jest, mogliby rozwinąć ten motyw i udostępnić go nam w ciekawszej formie w kampanii single player.

Cóż, Von Carsteins są już w grze, w sumie z najważniejszych osób brakuje właśnie Konrada, bo był on Liderem Frakcji i dziwne że CA go nie dodało wraz z Izabelą.

Wampiry podzielone są na 5 rodzin: Von Carstein, Blood Dragons, Lahmians, Necrarch, Strigoi.

Blood Dragon są to właściwie wampiry które podążają za Abhorashem. W wielkim skrócie Abhorash był wielkim wojownikiem Nehekhara. Po tym jak Neferata odkryła tajniki Nekromacji z księgi Nagasha, została pierwszym Wampirem i cały swój dwór zamieniała. Abharos okazał się trudny do skorumpowania i dobrowolnej przemiany, więc został przez nią postępem przemieniony. To jest ogromny skrót. W każdym razie nawet tak wielki wojownik jak Abbharosh nie mógł się oprzeć głodowi i zaatakował niewinnych. Od tamtego dnia targały nim wyrzuty sumienia i przyrzekł sobie że nie będzie pił krwi niewinnych, a kryminalistów i wrogów Lahmia.

W każdym razie po upadku Nehekhary nie podążył za Nagashem ale udał się na wygnanie. Jego celem było osiągnięcie perfekcji jako wojownika, i Ci którzy za nim podążali byli tego uczeni. Gardził słabymi, i nie pił ich krwi. Dlatego on i jego wyznawcy szukali walk tylko z godnymi przeciwnikami by pić krew tylko takich, czyli wszystkich jacy mu pod nóż podeszli. W końcu dotarł do "world edge mountains" gdzie jego uwagę przykul dym i ogień. Okazało się że trafił na smoka z którym stoczył walkę którą wygrał. I napił się jego krwi, która go odmieniał. W każdym razie ta krew pozbawiła go żądzy krwi ludzkiej, klątwy którą otrzymał od Neferaty. I rozesłał po świecie tych którzy za nim podążali by jak on, uwolnili się od tego. W takim ogromnym skrócie.

W sumie z jego "gałęzi" wywodzi się Red Diuk którego uratował od śmierci, czy Walah Harkon który wybił w pojedynkę Knight Order of Blood Dragon. W każdym razie Blood Dragon nie są tak rozbudowani jak inne rodziny, bo w gruncie rzeczy są elitarnymi wojownikami, dla których życie polega na ciągłym doskonaleniu się i szukaniu wyzwań. Więc Ci co znają Lore znacznie lepiej będą wiedzieć czy się nadają. Ale z racji tego że Abharosh znikł, trudno będzie go dodać do gry. Jest mitem jaki stał się Sigmar i jego wprowadzenie do gry było by nader trudne. Więc wątpię by Blood Dragon stali się oddzielną frakcją. Jeśli mam zgadywać, zostaną oni dodanie jako Elitarna wersja Blood Knight albo coś takiego, a Walah trafi do VC jako bohater. Z drugiej strony nie wiem co CA z nimi zrobi jeśli coś.

W sumie pisanie o każdej z tych rodzin zajęło by zbyt dużo:

http://warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Necrarch - wampiry bardzo biegłe w magi, w sumie mają własnego Lorda. Jak znasz angielski to tu jest wszytko co trzeba o nich wiedzieć.

http://warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Strigoi - Strigoi

http://warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Lahmians

http://warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Blood_Dragon

Jeśli nie posiadasz innych źródeł informacji, ta strona ma ich dla przeciętnych ludzi wystarczająco.

Daleko Mi do znawcy, ale nie wiem jak CA to zrobi. Zapewne ten post zostanie srogo skrytykowany, ale w sumie do czasu pojawienia rozszerzenia świata Warhammera nie ma co liczyć na inne rodziny jak na razie. Ludzie na forach mają dość Von Carsteinów. Z drugiej strony znajdą się tacy którzy by te rodziny bardo chcieli.

2. Użytkownicy którzy uznali post ares354 za przydatny:

Uprawnienia umieszczania postów