Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
Od początku

Zobaczymy, co CA zrobi. Ja wierzę, że jako trylogia to będą wszystkie jednostki w rasach.

Również zobaczymy, sam wierzę, że CA doda tę rasę, bo to wstyd ominąć ten twór. Co do bohaterów - Bojar jest bohaterem. Jak już to brak Lordów (LL'ów nie licząc).

Skoro poruszyłeś RPG'a to ja też to odbiję tym samym, do tego masz magię wiedźm z Kislevu.

A skąd wiesz w ogóle, jak szczegółowo wygląda licencja CA, skoro nigdzie jej nie ujawniali poza tym, że tylko i wyłącznie bitewniak będzie? Co do dodanie wszystkiego z AB to też łatwe nie jest. Każdy model kosztuje x kasy (w sensie stworzenie go), dolicz do tego co konkretnie CA chce osiągnąć. Osobiście ucieszyłbym się ze wszystkiego od 5 do 8 edycji + kampanii dodatkowych i rozszerzeń oraz Krasie Chaosu z 4 i Tamurkhana, ale to już jest w mojej sferze nadziei i marzeń.
Jak wychodziło Grim and Grave to dostaliśmy Słońca, WP, Arch Lectora, itd. Oni nawet w podstawce nie wypuścili jednego zakonu w Imperium, ja to nazywam lenistwem(Gwardii nie chcę liczyć). Przecież jeśli to wydadzą np. w paczce z Lordem to ludzie kupią, jeśli będzie w sensownej cenie. Nie każę im tworzyć firmy charytatywnej, ale kastrowanie jednostek z AB by potem odsprzedawać to też nie jest w porządku. O ile jednostki zawarte w G&G miały sens, to brak Zakonu Pantery w podstawce nie może być wytłumaczony. Jeśli Imperium dostanie sub frakcję Middenland to na pewno Zakon Wilków się ukaże. Mają dużo możliwości, bo jeśli oni rozbiją wojowników Chaosu na 4 sub frakcje, to znajdą się tacy którzy będą żądać grywalnych prowincji Imperium.

Widzisz, ja jedyną nadzieje widzę w Kislevie jeśli CA będzie mogło korzystać z części info z RPG, Warmastera i oczywiście AB 6 edycji i informacji z edycji 4 jakie są w Imperium na temat kislevu. Legendarnych jest na styk, i to ciut mało. Lordów może dorobią. Z tego co wyczytałem to Warmaster jak i mordheim to wciąż własność GW, te pierwsze robione przez jeden z działów GW. Więc czy będzie taki problem jeśli mowa o Warmasterze dla Kislevu ?

Ja wiem że trylogia da główne rasy to na pewno, wszystkie jednostki, patrząc na dzień dzisiejszy nie jestem pewny. Czy się będzie grało przyjemnie, oczywiście. A jak przestaną wspomagać oni jako CA grę, zostaną moderzy. O to się akurat nie martwię. Ta gra ma przed sobą 10 lat przynajmniej, jak stary medieval 2, jeśli mody będą żyły.