Pokaż wyniki od 1 do 10 z 394

Wątek: POTOP Total War v1.9

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Cześnik Awatar goro496
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 91 podziękowań w 40 postach
    Cytat Zamieszczone przez Le Pakul Zobacz posta
    Znacznie różni się przebieg walk w Koronie i na Litwie. Na Litwie Szwedzi ładnie oblegają i stoczyłem z nimi 3 lub 4 bitwy zanim wycofali się za Dźwinę a w Koronie pierwsze co zrobili to opuszczenie wszystkich oblężeń, zaatakowanie Prus i potem powrót do oblężenia Gdańska i Poznania.
    Z tym się akurat najdłużej próbowałem uporać ale poległem, nie mam bladego pojęcia dlaczego na Litwie ładnie miasta oblegają a w Koronie już nie. Być może jest tak jak mówisz i potrzeba im granice, nie wiem. Co do sojuszu Szwedów z Prusami to próbowałem to zrobić ale również poszło to na marne, ponieważ i tak po kilku torach od rozpoczęcia potopu Szwedzi atakowali Królewiec.

Wracając jeszcze do oblegania miast przez wojska szwedzkie to zauważyłem że mają one trochę charakter randomowy. Rozegrałem 3 próby i w każdej inaczej to się odbywało

W skryptach zapis jest taki, że dana armia ma zaatakować określone miasto i utrzymać oblężenie, natomiast jeśli nie zaatakuje w następnej turze tylko utrzyma to oblężenie przez np. 3 tury to potem komputer robi już co chce (czyli armia zaatakuje, odejdzie albo odejdzie i zaatakuje później) i nie mam na to wpływu, co z jednej strony może i jest dobre bo rozgrywka nie jest schematyczna za każdym razem

2. Użytkownicy którzy uznali post goro496 za przydatny:

Uprawnienia umieszczania postów