Strona 211 z 321 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Pont ma bardzo łatwy dostęp do rydwanów z kosami i właśnie to jest głównym atutem tej frakcji. Poza tym maja też dobre jednostki dystansowe, Pontyjscy peltaści są chyba najmocniejsi w grze, a łucznicy ze wschodu też są nawet nieźli, łatwo dostępni i bardzo tani. Pont nie ma zbyt różnorodnej piechoty więc najlepiej iść w ilość, nie w jakość. Spam hoplitów i rekrutów z pikami, w połączeniu z łucznikami, peltastami i potężnymi rydwanami z powodzeniem może zastąpić lepszą piechotę której brakuje pontowi.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Oj tam narzekania- ja zdobywałem i miasta samą jazdą Partami- patrzcie moje posty w GRA PARTIĄ. Mówię oczywiście o kampanii single, o multi się nie wypowiadam. I oczywiście mówię o sposobie, a nie szturmie jazdą.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Niestety rozgrywanie bitew "sposobem" w tej grze to nic innego jak wykorzystywanie debilizmu AI. Przy oblężeniu osady wbrew pozorom jest najłatwiej. AI gra wtedy wyjątkowo pasywnie, w żaden sposób nie reagując na manewry gracza. Ciężko szturmować obwarowane miasto samą jazdą. Grając nomadami najlepiej zainwestować w dużą ilość balist. Poz zburzeniu murów i wież, oblężenie praktycznie nie różni się bitwą w polu, jest tylko trochę ciaśniej. Ewentualnie można zagłodzić przeciwnika, a gdy wyjdzie, żeby nas zaatakować, wykorzystać przewagę jazdy w zwykłej bitwie.

Cześnik Awatar Aracz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    @Wyborak
    Spam rekrutami z pikami? Nie, dziękuję. Chyba lepsi są falangiści brązowej tarczy, bo lepsi niż ci w kolczugach, a też nie najdrożsi.
    Jednak chyba najlepszą opcją są hoplici + szermierze pontyjscy. I właśnie rozumiem, że oni są nastawieni trochę na taki spam, no ale bez przesady. Ta frakcja, jak jeszcze kilka innych, jest zbyt uboga. I jak dla mnie trochę głupią opcją jest to, że właśnie ci szermierze są gorsi, niż innych państw Greckich. Jak dla mnie powinni mieć takie same statystyki, tudzież być tą samą jednostką. No ale moje pisanie o tym chyba nic nie zmieni : /

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    @UP
    Wiadomo, że brązowe tarcze są mocniejsze od rekrutów z pikami, ale potrzebna do nich jest ostatnia technologia z drzewka militarnego. Zanim się do nich dorobisz to nie będą ci już potrzebni. Rekruci z pikami nie mają być podstawą armii, tylko zapchajdziurą. Mimo, że są jednymi z najsłabszych pikinierów w grze, to jednak nadal są falangici i od frontu, są w stanie zatrzymać praktycznie wszystko, poza falangitami lepszymi od nich. Najlepiej używać ich tylko do osłony strzelców i artylerii, podczas gdy zabijaniem wrogów zajmie się reszta jednostek.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    A ja ciągle nie wiem kim są dla mnie tajemniczy szermierze w państwach hellenistycznych.... Może trochę się domyślam co do Selków (choć nie wiem czy ci ich akurat mają "na składzie") co do reszty- tajemnicza sprawa....

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Cześnik Awatar Aracz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    To są hoplici, co oni zgubili włócznie, a w grze są wprowadzeni dla tego, żeby wprowadzić większy balans w bitwach.

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Hłe hłe CA i balans w bitwach hłe hłe

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    A ja ciągle nie wiem kim są dla mnie tajemniczy szermierze w państwach hellenistycznych.... Może trochę się domyślam co do Selków (choć nie wiem czy ci ich akurat mają "na składzie") co do reszty- tajemnicza sprawa....
    Zobacz sobie w encyklopedii w koszarach. Są królewscy peltaści, szermierze w kolczugach i jeszcze kilka innych.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Tak jak mówiłem- nie pamiętam, bo gram historycznymi formacjami i nieużywane nie pozostają mi w głowie. A i tak Selkami wyśmienicie mi się grało...

Strona 211 z 321 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni