Strona 155 z 230 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 541 do 1 550 z 2294

Wątek: Kościół Katolicki

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach

Re: Kościół Katolicki

Ja się zastanawiam w jakiej rzeczywistości żyje ks. Oko jak czyta się to co on mówi.
    - Genderyści mogą się uczyć od chrześcijan równości. Równość jest owocem Ewangelii, która uczy szacunku dla każdego człowieka. Religia jest potężnym czynnikiem kulturotwórczym. Gender to kolejna utopia ateistyczna - mówił na środowym wykładzie w Radomiu ks. dr hab. Dariusz Oko.
    Ewangelia jeśli już mówi o tym, że nie należy nikogo potępiać - "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień". Ks. Oko powinien zostać ogłoszony już za życia świętym, bo blask jego nieskazitelnie białej duszy aż bije mnie po oczach.
    Równość w Ewangelii, tiaaa w ST znajdziemy tak dużo przykładów tej równości, że aż nie widać, w NT znajdziemy kilka, ale nie jest to równość kobiety i mężczyzny. Zadziwiający jest fakt, że dopiero w XXwieku zrównano prawo wyborcze kobiet i mężczyzn, co spowodowało zmiany w społecznej strukturze. Zadziwiające bo praktycznie cała Europa była chrześcijańska. Trochę długo zajęło Kościołowi zrównanie kobiety i mężczyzny...
    Dodał, że pogardę widać też w języku debaty publicznej, w której duchowni mogą być bezkarnie obrażani. Przytoczył przykład księży, za którymi chuligani wołają "pedofile!" - Duchowni są jakby wyjęci spod prawa, przedstawia się nas jako pedofilów. A homoseksualiści są nietykalni. Geje to jakby nadludzie, a duchowni podludzie! - bulwersował się ksiądz
    Taaa, a jak KK wiesza na kimś psy jest już ok. "Co wolno wojewodzie to nie Tobie mały smrodzie". Przysłowie to ładnie obrazuje stosunek kapłanów to ludzi wierzących i nie wierzących.
    http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201,15 ... news=radom

Znów będzie, że atakuję Kościół itd... itd... Wczoraj na interii.pl był artykuł w którym to współpracownik papieża powiedział wprost, że w KK był i nadal jest problem z pedofilią, że biskupi wysyłali pedofilów na leczenie a potem znów na parafię i że należy zwalczać takie rzeczy. Brawo. OBy tak dalej, to może zmienię zdanie o KK (no może nie o tym w naszym kraju
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach

To ja troszkę odchodząc od tego tematu pedofilii bo już mnie męczy.
    Aktualna sprawa ciągnąca się od kilku lat.

http://www.smakizpolski.com.pl/komunika ... rze-slezy/

Tam ksiądz też ładnie szaleje, zastrasza ludzi no i najważniejsze, po "cichu" chciał usunąć pomnik innej wiary bo ona jest gorsza. No i to zrobił.
    A jakby wynieść krzyż z kościoła to myślę, że była by taka afera że "ło matko z córkom".

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292

Cytat Zamieszczone przez Mopisłav
    To ja troszkę odchodząc od tego tematu pedofilii bo już mnie męczy.
    Aktualna sprawa ciągnąca się od kilku lat.

http://www.smakizpolski.com.pl/komunika ... rze-slezy/

Tam ksiądz też ładnie szaleje, zastrasza ludzi no i najważniejsze, po "cichu" chciał usunąć pomnik innej wiary bo ona jest gorsza. No i to zrobił.
    A jakby wynieść krzyż z kościoła to myślę, że była by taka afera że "ło matko z córkom".
    Tak się objawia słynna już "obrona tradycji i dziedzictwa narodowego" ,które sięga tylko do pewnego okresu, resztę rzeczy można już zniszczyć Jakby powiedział ks. Oko - równości należy uczyć się od chrześcijan.
    Sprawę należałoby nagłośnić w mediach niż kierować petycję do Watykanu (przepadnie pewnie gdzieś) oraz do władz kościelnych w Polsce. Zresztą o każdej takiej rzeczy należałoby mówić głośno, bo skoro KK jest w naszym kraju atakowanym to może w końcu ktoś powie głośno, jakie są ich działania.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

Cytat Zamieszczone przez Mopisłav
    Przecież historia KK to jedno wielkie pasmo niszczenia innych kultur i religii od Apeninów po Andy. Nihil novi sub sole...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

mnie fascynuje obecny trend w Kościele, który sprawił, że w ciągu kilku lat liczba egzorcystów wzrosła od kilku osób do ok. 120.
    jest to cudowny przykład jak Kościół podąża za trendami- zamiast walczyć z new age i pseudomistycyzmem- sami tworzą taki ruch. Jesteś chory? masz pecha? Twoja córka uprawia seks przedmałżeński? to na pewno wina Szatana.
    takie coś od dawna funkcjonuje w Stanach, robienie show z mdlejącymi ludźmi i pianą toczoną z ust, słowa w obcych językach itd. to wszystko świadczy o kierunku w jakim idzie polski Kościół. Totalna degeneracja i krzyż im na drogę!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292

O pedofilii było już bardzo głośno w tym temacie, omawialiśmy przypadki, gdy hierarchowie wysyłali księży dopuszczających się takich rzeczy gdzie indziej, kierowali na terapię a potem znów do pracy, ale czegoś takiego nie było...
    http://wyborcza.pl/duzyformat/1,137741, ... oxSlotIIMT
    We Włoszech weszła ustawa mówiąca, że każdy kto będzie pracował/pracuje z dziećmi musi mieć zaświadczenie, że nie był karany za pedofilię. Wiadomo kto się na to nie zgodził..
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Dopiero teraz przeczytałem ten artykuł. Jestem w szoku! To co tam się działo to jakieś chore rzeczy. Jak w ogóle można tak traktować dzieciaki? I to siostry zakonne? Uczące miłości i tego, że bóg kocha nas wszystkich? Niezłe żarty....
    Najlepsze jest to, że ona nie może iść do więzienia bo ma 59 lat... A mój tata będzie musiał pracować do 67 i wszystko jest ok?
    Jak zwykle temat z kościołem. Byle po cichu byle gdzieś uniknąć rozgłosu, kary i przecież tak na prawdę nic się nie stało.
    W ogóle co ona za karę dostała? 2 lata w zawieszeniu? Za takie okropności? Przecież to jest śmieszne...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Sąd jednak zdecydował, że pójdzie do więzienia, z racji tego, że nie rozumie wago swoich czynów.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...#BoxSlotII3img
    Najgorsze w tym wszystkim jest fakt, że nasi kochani posłowie, który podobno tak są gotowi dbać o rodzinę, dzieci, walczyć z gender nic nie zrobili w tej sprawię. Sierocińce, które prowadzi KK nie są objęte żadną jurysdykcją, żaden urzędnik cywilny nie ma prawa skontrolować tego co tam się wyprawiało. Nie powstał żaden projekt ustawy, który miał to zmienić. Nauczyciele czy nawet szkolna pielęgniarka również nie zdecydowali się poinformować kogo trzeba, pomimo iż wiedzieli co tam się działo. Dzieci podobno skarżyły im się, i co? I nic przez tyle lat się nie zainteresował. Teraz jak nagle wpadł pedofil i morderca, który wychował się w tym ośrodku sprawa nagle stała się jawna. Wstyd!
    Nawet w mediach nie jest o tym zbytnio głośno, sprawię jak zwykle zamiotło się pod dywan. Przełożeni zakonnicy podobno nic nie wiedzieli co się wyprawia ... jak abp. Hoser dostał list od "wiernych" z Jasienicy już następnego dnia zamknął kościół.
    W naszym kraju przecież nie można mówić głośno o grzeszkach KK i jego kapłanów bo atakujemy Boga, Jezusa całe zastępy świętych. Skoro takie rzeczy wyprawiają ludzie, których podobno namaścił sam Stwórca, to co też takiego może wyprawiać on sam?
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Najgorsze w tym wszystkim jest fakt, że nasi kochani posłowie, który podobno tak są gotowi dbać o rodzinę, dzieci, walczyć z gender nic nie zrobili w tej sprawię. Sierocińce, które prowadzi KK nie są objęte żadną jurysdykcją, żaden urzędnik cywilny nie ma prawa skontrolować tego co tam się wyprawiało. Nie powstał żaden projekt ustawy, który miał to zmienić. Nauczyciele czy nawet szkolna pielęgniarka również nie zdecydowali się poinformować kogo trzeba, pomimo iż wiedzieli co tam się działo. Dzieci podobno skarżyły im się, i co? I nic przez tyle lat się nie zainteresował. Teraz jak nagle wpadł pedofil i morderca, który wychował się w tym ośrodku sprawa nagle stała się jawna. Wstyd!
    Nawet w mediach nie jest o tym zbytnio głośno, sprawię jak zwykle zamiotło się pod dywan. Przełożeni zakonnicy podobno nic nie wiedzieli co się wyprawia ... jak abp. Hoser dostał list od "wiernych" z Jasienicy już następnego dnia zamknął kościół.
    W naszym kraju przecież nie można mówić głośno o grzeszkach KK i jego kapłanów bo atakujemy Boga, Jezusa całe zastępy świętych. Skoro takie rzeczy wyprawiają ludzie, których podobno namaścił sam Stwórca, to co też takiego może wyprawiać on sam?
    Przecież to teraz KK jest wszędzie "atakowany", "szykanowany" i "prześladowany" jak i gdzie się tylko da ! Ciekawe o czym marzą polscy kardynałowie i biskupi, jeżeli teraz się tak czują...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Sąd jednak zdecydował, że pójdzie do więzienia, z racji tego, że nie rozumie wago swoich czynów.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...#BoxSlotII3img
    Jeśli tak ma to wyglądać, to OBYWATELE DO URN! Ogłośmy referendum za ograniczeniami roli KRK! Zorganizujmy manifestacje, ogłośmy postulaty zniesienia religii w szkołach, opodatkowania danin kościelnych, znacjonalizujmy własność kościelną, słowem - DO URN, wywalczmy wolność i demokrację!
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Strona 155 z 230 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów