Strona 11 z 127 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    lukasz1410, otrzymujesz upomnienie za przeklinanie na forum. Z racji krótkiego stażu osta jeszcze nie przewiduje.
    Ostatnio edytowane przez Ensis ; 03-05-2014 o 23:00

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Proponuję powiedz tak do jakieś swojej koleżanki, jestem ciekawy czy nie dostałbyś w twarz za takie coś.
    Porównanie rzeczy, która jest tak naprawdę uwłacza tylko dobremu zachowaniu przy stole do faktu, że robimy krzywdę drugiej osobie uważasz za żart?!
    To może wykreślmy od razu z kodeksu pojęcie gwałtu a karajmy za picie z gwinta przy stole!
    Wolę te same gęby , niż patrzeć na gębę człowieka, które żarty są niesmaczne, i nawet nie potrafi wyrazić skruchy za nie!

A może zamiast tego ubierzmy wory pokutne, i używajmy tylko tych słów i żartów, które będą bawić wszystkich. Nadinterpretacja działa w dwie strony.
    Niefortunnie co prawda dobrał to stwierdzenie, lecz taka nagonka jest niewspółmierna do wagi jego słów.
    Popraw podpis

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Kiedy on się zaczyna i jak można do Krula pisać ?

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Kiedy on zaczyna się, to nie wiem. Póki co u niego nadaje jakiś sekretarz. A jak? To bardzo proste - na prawo od transmisji masz czat - trzeba jednak się zarejestrować darmowo.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Aztec Zobacz posta
    A może zamiast tego ubierzmy wory pokutne, i używajmy tylko tych słów i żartów, które będą bawić wszystkich. Nadinterpretacja działa w dwie strony.
    Niefortunnie co prawda dobrał to stwierdzenie, lecz taka nagonka jest niewspółmierna do wagi jego słów.
    Nadinterpretacja? porównanie gwałtu do picia z gwinta uważasz nadinterpretacją? Uważasz to za żart? Co tu można nie tak źle interpretować? Wytłumacz mi jak Ty widzisz w takim razie to porównanie.
    Jeśli żarty z gwałtu Cię bawią to tylko pogratulować wypaczonego poczucia humoru...

Cytat Zamieszczone przez lukasz1410 Zobacz posta
    Ocenianie elektoratu po anonimowych komentarzach nie jest najlepszym pomysłem. Często przeglądam fora internetowe i komentarze w stylu: "***** Tuska", "pisowskie oszołomy", "TuSSek", "zboczony Cejrowski", "*** się żydowska *****" są naprawdę na porządku dziennym. Sam ubolewam nad faktem, że większość ludzi w Polsce kieruje się emocjami a nie kalkulacją. Zresztą nigdy nie wiadomo, czy są to opinie prawdziwych sympatyków. Rafał Ziemkiewicz ładnie opisał metodę na ośmieszaniu wrogiej frakcji politycznej poprzez przyłączenie się do niej i odgrywaniem w niej osoby o najbardziej radykalnych poglądach. "To był zamach", "dla Tuska pluton egzekucyjny" itp. Wyznaje zasadę ograniczonego zaufania i prawie nigdy nie traktuje takich komentarzy na poważnie.
    Akurat ja jestem przyzwyczajony do gorszych wypowiedzi. Być może Korwin przesadził, ale duża część polityków w sejmie ma na koncie większe przewinienia.
    Sam używam często do polityków określeń typu - idiota, dureń itd. Takie jednak komentarze pokazują jaki jest stosunek ludzi do żartów z gwałtu. Podobnym stylem popisał się w W-wie radny(?), który po gwałcie na kobiecie w lesie Kabackim stwierdził, "że sama jest sobie winna"... skoro sama jest winna to nie ścigajmy przestępcy, bo to nie on ponosi winę...
    Korwin nie raz już przekroczył granicę, i zapewne zrobi to po raz kolejny. To nie jest jego pierwszy taki wyskok.
    Człowiek, który kreuje się wyglądem na dżentelmena, nie różni się niczym od chłopa wsi zabitej dechami, który pierwszy raz przyjechał do miasta i nie wie jak się zachować. Politycy mają nie jedno na sumieniu, to prawda, ale po człowieku, który tak bardzo chce zmienić Polskę oczekiwałbym czegoś ważniejszego, a tak stanął w jednym szeregu z śp. Lepperem, który swego czasu stwierdził, że prostytutki nie można zgwałcić...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Nadinterpretacja moich słów. Robisz z igły widły, powiedziałem o tym, że jest nagonka o byle co, a Ty już wyskakujesz z jakimiś chorymi propozycjami legalizacji gwałtu. Powiedz mi co jeszcze wywróżysz z moich słów?
    Za większe przewinienia nie było takiej reakcji jak teraz.
    Popraw podpis

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    O byle co... napisałem skoro jest to nadinterpretacja Twoim zdanie to proszę bardzo zinterpretuj to jak Ty to rozumiesz. Poczekam. Bo jak sądzę jesteś chyba za Korwinem, to wytłumacz mi co takiego naprawdę pragnął przekazać tworząc tak poetyckie porównanie...

Nie mam zamiaru legalizować gwałtu, pokazałem Ci tylko stosunek dwóch ludzi - polityków do gwałtu. Są one bardzo podobne w wymowie do tego co napisał Korwin.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Ehh... Nadinterpretacja w tym wypadku polegała na tym, że wyolbrzymiłeś moją opinię. Napisałem, że to przesada, gdyż był to zwykły żart, a Ty co napisałeś? "To może wykreślmy od razu z kodeksu pojęcie gwałtu a karajmy za picie z gwinta przy stole" Teraz rozumiesz?

Zresztą była to odpowiedź na słowa dwóch posłów PO o piciu.
    Popraw podpis

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Tego chyba nikt nie dawał:
    http://pikio.pl/korwin-mikke-dla-dze...lcic-kelnerke/
    Jak dla mnie omawiana wypowiedź jest nieumiejętnie zastosowanym przykładem czarnego humoru i szczeniackim odszczekiwaniem się. Ripostę na pomówienia Zalewskiego można było przeprowadzić lepiej.

Strona 11 z 127 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni