U mnie bitwy działają prawie jak w Shogunie 2 czyli znośnie, ale przez mape kampanii nie gram, i chyba nie zagram na obecnym procku, a mam AMD Phenom x4 955 BE.
U mnie bitwy działają prawie jak w Shogunie 2 czyli znośnie, ale przez mape kampanii nie gram, i chyba nie zagram na obecnym procku, a mam AMD Phenom x4 955 BE.
A tak z ciekawości ile trwa u Ciebie tura kampanii? U mnie na AMD Phenom, ale X4 960T (z odblokowanymi dwoma dodatkowymi rdzeniami, nie wiem czy w twojej wersji była też taka opcja) ok. 25 sekund. Po najnowszym 12 patchu wyraźnie się poprawiło. A jak się tura dłuży w końcowej fazie kampanii to zawsze można sparzyć herbatę albo poczytać![]()
A ja mam procek stary dwurdzeniowy Intel Core 2 Duo CPU 3,00 Ghz, a kartę Radka HD 6850. Chyba słabo mi będzie chodzić.A podobno do czerwca ma potrwać ta farsa z poprawianiem gry ?
![]()
Z początku krótko, nie wiem jak dalej bo nie grałem z powodu wolnego działania mapy, mam na niej max ok 30 klatek, a przy rozbudowanych prowincjach i wybraniu dużej armi albo miasta potrafi spaść nawet do 15, innym pewnie by to nie przeszkadzało ale ja nie mogę tak grać. A u ciebie Atar jak chodzi mapa ?
Przy ustawieniach grafiki na Ultra, z grubsza wychodzi jak u Ciebie (mapa 20-30, bitwa 30-40), przy czym spadki na mapie kampanii nie powodują u mnie zwiechy i pokazu klatek i jak dla mnie gra się ok. Tak jak pisałem wcześniej, po najnowszym patchu u mnie tury zaczęły nieco szybciej się przewijać.
Ciekawa sprawa, bo teraz grając Rzymem w końcowych celach jest 90 osad do przejęcia a nie 130 bodajże jak poprzednioChyba że to kwestia tego że wybrałem Republikę a nie Imperium
![]()
Są zmiany w kampanii - Kartagina dostała na starcie więcej terenów i możliwość rekrutacji macierzystej kawalerii.
Jakiej kawalerii?
Największym plusem jest możliwość zarejestrowania się na Twitcha w grze, czego nie było przed patchem 12. To dość dobra wiadomość dla ludzi chcących nagrywać na Twitcha podczas gry.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo